Provlopp

Provloppen åter igång

Vi startar åter provloppsverksamheten med start tisdagen den 4 augusti kl 18.30. Varför vi väljer en tisdag är för att schemat på lördagar är späckat framöver. Annars är det tänkt att det ska vara lördagar som gäller. Alla ekipage kommer nu att få betala en startavgift på 100 kr exkl moms och det kommer att debiteras via avräkningen från ST (TDS).
 
Ändringar av tempon i loppen.
Varmblod:
1.20 med fri fart sista 500 meter
1.25 med fri fart sista 500 meter
1.30 ej fri fart
Anmäls det senare tvååringar så får vi enas om ett nytt tempo för dessa. Om det anmäls bara en (1) varmblodig tvååring så får den vara med bland kallbloden under förutsättning att ekipaget håller angivet tempo och inte kör ifrån fältet. 
Kallblod:
1.35 med fri fart sista 500 meter
1.40 ej fri fart
1.45 ej fri fart
Anmäls det senare tvååringar så får vi enas om ett nytt tempo för dessa.
Om det anmäls en montéhäst får denna vara med i ”högsta klassen” men hålla sig 20 meter efter fältet. Någon gång under höst och vår kommer loppen att startas med startbil. Detta måste dock kommuniceras ut i god tid. Anmäls färre än 8 ekipage så ställs provloppen in. Anmälan görs till sekretariatet senast kl 14.00 dagen före provlopp. Dock så får tränare efteranmäla men riskerar då att det kan vara inställt p.g.a för få anmälda.
Om provloppen blir inställd p g a dålig väderlek meddelas detta på hemsida & facebook. Fika med mera kan köpas i klubbstugan.
Datum:  3 , 24 oktober kl 11.00
                14 , 28 november
                5 , 19 december
​​​​