Bollnäs Ponnytravklubb

Vi säger Grattis till Linn!
Årets Montéryttare kategori B: Linn Hedkvist
Linn Hedkvist tillhörande Bollnäs travbana har under 2020 ridit 11 montélopp av dessa så har 10 slutat med segrar! Vilket ger henne helt otroliga 90,9 % i segerprocent för 2020.
Bollnäs Ponnytravklubb

Bollnäs Ponnytravklubb (BPTK) är en ideell
förening för ponnytravintresserade. Föreningen återbildades efter en tids bortavaro den 18/1 2014 och är idag en av 27 ponnytravklubbar i Sverige.

Vi tillvaratar de tävlandes intressen för att utveckla sporten. Tillsammans med Bollnäs travbana arrangerar vi ponnytravtävlingar för barn och ungdomar mellan 8-25 år. Hästarna som tävlar är främst shetlandsponnyer och gotlandsruss. Vi har ett samarbete med Bollnästravets travskola som du kan söka dig till om du vill lära dig mer om ponnytrav.
Ni som har licens eller tänker ta hoppas vi att ni går in i klubben som medlemmar, även alla andra är varmt välkomna som medlemmar.

Medlemsavgift

MEDLEMSAVGIFT 400 kr/år
Stödmedlemmar betalar 100 kr/person o år.

Ni som har licens och inte är medlemmar i klubben kommer få en avgift på serviceavgift som blir 50 kr/månad.
Lika som man gör i stora travet.
Man kan sammanfatta att Bollnäs Travet tar ingen serviceavgift om man är medlemmar i klubben.
Inbetalning till med. avgiften gör ni på
Vårt bankgiro Handelsbanken 267-3135God fortsättning alla ponnytravvänner!
 
 
2020 har gått mot sitt slut, ett år som ingen av oss kunde förutspå att det skulle se ut som det gjorde. Och att det dessutom kunde påverka oss så mycket som det gjort både privat och inom ponnytravet var inget vi tänkte på för ganska precis ett år sen. Men trots inställda lopp och tuffa restriktioner så har Bollnäs ekipage levererat fina resultat på tävlingsbanorna. Vi bugar och lyfter på hatten för er alla duktiga ungdomar! Och vi bugar lite extra djupt för Linn Hedkvist som när SPTF korat 2020 års ponnyprofiler mottagit det fina priset som årets montéryttare kat B. Linn har under året ridit 11 montélopp och har vunnit 10 inga dåliga siffror. Dessa segrar är tagna med endast en häst vilket gör det hela lite häftigare nämligen Felix Sundgrens fina Talang II, stort grattis till er! Till 2021 hoppas vi på att fler av Sveriges framgångsrikaste finns i Bollnäs, eller hur? Men som jag tidigare sagt, Grymt jobbat av ALLA aktiva och även ni föräldrar som möjliggör resultaten och tävlandet för våra ungdomar.
Men nu är det dags att blicka framåt mot säsongen 2021 och den rivstartar BPTK med att ha en egen mätningsdag den 25/1. Behöver ni mäta era ponnyer inför året så ska ni ha anmält er till Catharina Berggren mob. 076-34 99 219 och betalt in 500:- till Bg 267-3135 senast den 10/1 och märk noga betalningen med namn vid inbetalning.
Medlemsavgiften á 400:- för 2021 ska vara betald senast den 29/1. Märk med namn och mailadress. Ni får gärna säkerhetsställa att vi i klubben har er aktuella mailadress. Detta för att vi eventuellt behöver hålla vårt årsmöte digitalt i år om inte situationen kommer att förändras. Vi återkommer närmare med ett aktuellt datum för detta möte. Vi tar gärna emot stödmedlemmar till klubben, så hjälps åt att hitta lite sådana. Det kostar 100:- och betalas som vanligt in på klubbens Bg. 267-3135 märk inbetalningen med stödmedlem, namn och mailadress. Någon Gala blir det inte i vår och eventuellt blir vi tvungna att göra som i fjol. Men vi återkommer närmare med det.
Nytt för2021 är att vaccinationsbestämmelserna har förändrats på hästar. I samband med att ni förnyar er licens om ni inte redan gjort det kolla upp att era hästar har giltiga vaccineringar innan säsongen startar.
Bollnäs har 2021 fått hela tre heldagar vilket vi är jätteglada för. Vår första dag har vi redan 4/4, så alldeles snart alltså. Vår andra dag är den 14/5 och vi har även glädjen att berätta att vi återigen får arrangera Guldstoet både Kat A och Kat B. Dessa körs på vår tredjedag den 14/8. Om ni vet någon sponsor eller kan tipsa om någon så framför det gärna till oss i styrelsen, det blir alltid lite bättre om vi hjälps åt. Ett lopp kostar 3000:- att sponsra, vill man ha mer info kontakta Karin Edvinsson på sekretariatet.
 Vi hade tänkt att vi skulle få ihop en gruppbild av våra kuskar att sända till våra sponsorer. Men när det ser ut som det gör vill vi att ni alla tar en bild med er dress på och skickar till Therese_127@hotmail.com så att vi kan sätta ihop något av det. På detta sätt har ni möjlighet att välja en bild som ni själva blir nöjd med, alltså lite WIN WIN för alla.
Vi vill även lyfta att ni ska hålla lite koll på SPTF´s FB och hemsida där dom har lite utmaningar och tävlingar. Så in och kika! Nytt för säsongen kommer vara att bl.a Diamond league kommer att ersättas med regiontävlingar. Mer information om hur regionindelningarna, datum och regler gällande den nya regionsserien kommer att finnas på travsport.se i god tid innan anmälningarna.
Vi i styrelsen tar gärna in lite skriftliga idéer och önskemål med hur ni vill att Torsdagarna ska se ut om ni fick bestämma, mejla gärna dessa till Therese_127@hotmail.com.
Nu siktar vi mot nya fina framgångar och mycket roliga minnen tillsammans 2021 och hoppas att vi får tävla hela året utan inställda tävlingar.
 
Tillslut vill jag skicka med er ett citat att bära med er under året nu när vi står på startlinjen.
”Vem som helst kan hysa medkänsla med en vän i hens lidande, men det fodras en verkligt fin natur för att sympatisera med en vän som har framgång.”
-Oscar Wilde
 
Vänligen
Styrelsen för BPTK genom ordförande Therese Hyllsjö
 
  Ordförande
​​​​​​​
Therese Hyllsjö
073-142 75 07 therese_127@hotmail.com


Valberedning
Agneta Dahlgren
Claes Almen

Revisorer
Mikael West
P-O Moberg

Kassör
Birgitta Eklund Jakobsson
076-1195960
Birgittajakobsson73@gmail.com ​​​​​​​
Christina Centervik
073-030 26 14
chris06@live.se

Catarina Berggren
076- 349 92 19
frelugagard@icloud.com