Bollnäs Ponnytravklubb

Bollnäs Ponnytravklubb
Bollnäs Ponnytravklubb (BPTK) är en ideell förening för ponnytravintresserade. Föreningen återbildades efter en tids bortavaro den 18/1 2014 och är idag en av 27 ponnytravklubbar i Sverige.


Vi tillvaratar de tävlandes intressen för att utveckla sporten. Tillsammans med Bollnäs travbana arrangerar vi ponnytravtävlingar för barn och ungdomar mellan 8-25 år. Hästarna som tävlar är främst shetlandsponnyer och gotlandsruss. Vi har ett samarbete med Bollnästravets travskola som du kan söka dig till om du vill lära dig mer om ponnytrav.
Ni som har licens eller tänker ta hoppas vi att ni går in i klubben som medlemmar, även alla andra är varmt välkomna som medlemmar.

Medlemsavgift

MEDLEMSAVGIFT 400 kr/år
Stödmedlemmar betalar 100 kr/person o år.

Ni som har licens och inte är medlemmar i klubben kommer få en avgift på serviceavgift som blir 50 kr/månad.
Lika som man gör i stora travet.
Man kan sammanfatta att Bollnäs Travet tar ingen serviceavgift om man är medlemmar i klubben.
Inbetalning till med. avgiften gör ni på
Vårt bankgiro Handelsbanken 267-3135

PONNYTRAV PÅ BOLLNÄSBANAN LOCKADE MÅNGA
Lördag 16 september kördes årets sista ponnytävlingar på Bollnästravet.
Förutsättningarna för dagen var de allra bästa trots regnet som kommit dagen före och under natten. Solen orkade fram emellanåt, vindarna var ljumma och banan i bästa skick.
Arrangemanget var ett samarbete med mellan Bollnästravets Ponnytravklubb, som gjort ett suveränt jobb, och Bollnästravet. Lokala sponsorer, Svensk Travsport och AGRIA stod för alla fina priser under dagen. De tre främst placerade i varje lopp fick pokaler, statyetter, rosetter  mm. Övriga placerade fick rosetter och andra fina priser, som ex presentkort. Vid ankomsten till banan fick alla körsvenner/ryttare en goodiebag som välkomstpresent.
Under tävlingsdagen gjordes totalt 113 starter, samt två i kvalloppet som kördes. Deltagarna kom från hela landet - från Jägersro, Kalmar och Visby i söder till Umeå och Östersund i norr.
Tävlingarna inleddes med Guldstoet 2023 för kategori A. Loppet hade samlat många långväga gäster, och segrande ur striden gick Umeå-ekipaget Pollypuff och Vendela Lång. Närmast när mållinjen skars var Gransjöns Kiara och Cajsa Holm, Jägersro, samt från Kalmar Gransjöns Tilli med Täppas Blomberg i vagnen.
Guldstoet 2023 kategori B, hade samlat åtta deltagare som gjort långresan till Bollnäs för att erövra den fina titeln. Segrade gjorde Queen L. och Elin Westerholm från Östersund, tätt följd av Tirana och Thelma Eldh, Hagmyren, och som trea Vikas Ronsan och Elin Wetterholm, Kalmar. Prisutdelning för de båda loppen i Guldstoet 2023, hölls vid ett gemensamt firande i Klubbstugan. Under fikastunden delades de fina pokalerna och glasfaten ut till de tre främst placerade. Övriga deltagare i de båda loppen fick varsin deltagarrosett.
Femton av Sveriges banor får förmånen att delta i Agriatravet 2023, och Bollnäs är en av dem. Loppet kördes med endast fyra deltagare i kategori A, medan kategori B samlat 12 ekipage. Segrare i kategori A blev Rommes Lexie’s Pride Joy med körsven Isabell Sjöns. Bland B-ponnierna segrade H.G. Komplicerad och Emma Henriksson från Östersund.
Resultatmässigt i övrigt var det Romme-ekipagen som kunde åka hem med inte mindre än nio pallplatser, dvs seger t o m tredjeplatser. Inte långt efter kom Rättviks-deltagarna med motsvarande sex placeringar. Hemmaekipagen räckte för dagen till två femteplaceringar genom Ajsarve Cirona/Emilia Malmborg, och Stubin/Tilda Moberg, samt en sjätteplacering för Gläntans Charad/Lovis Lindgren.
Många anhöriga och övriga intresserade hade letat sig till Bollnästravet den här dagen. De fick uppleva spännande och välkörda lopp, trevlig stämning och ett välorganiserat arrangemang.
Nu tackar vi på Bollnäsbanans ponnytrav för säsongen 2023, och ser redan fram emot 2024!
Maja Karlsson
 


info@bollnas.travsport.se