Anders Kilströms Minne

Till minne av en av Bollnästravets största profiler

Anders Kilströms Minne


Under perioden 1 januari till 21 september samlar alla tävlande treåriga och fyraåriga varmblod på Bollnästravet poäng utifrån hur mycket prispengar de springer in (gäller i alla lopp). Finalerna i Anders Kilströms Minne körs den 2 oktober modell spårtrappa för 12 hästar med 100 000 kr till vinnaren. En final för körs för treåriga varmblod och en final för fyraåriga varmblod.
För att vara startberättigad i finalen måste man ha gjort minst en start på Bollnästravet senast 21 september och sedan tas hästarna ut beroende på hur mycket man sprungit in på Bollnästravet under året. Proposition i finalen: 2140 meter auto med spårtrappa 12 hästar. De 12 hästarna med högst poäng/pengar har företräde, därefter den 13:e och så vidare. För att få vara med i finalen måste man ha deltagit i minst ett lopp på Bollnästravet. Hamnar två/flera hästar på lika många poäng har den häst med högst startpoäng vid anmälningstillfället företräde.

Ställning 21 september 3- respektive 4-åringar2020-års segrare i Anders Kilströms Minne blev Bandido Gar och Jorma Kontio. Hästen ägs av Kjell Hägg i Grängesberg och tränas av Susanne Richter. 
Foto: Christer Norin, ALN