Världsrekord på Bollnästravet!

Under onsdagens tävlingar sattes ett nytt fantastiskt världsrekord av den finske 4-åringen Weikko när han lekande lätt tog hem H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal tillsammans med sin tränare Öystein Tjomsland. Detta var hästens blott fjärde start och han har ännu inte gått att besegra.

Det sattes ytterligare två banrekord under kvällen, båda av utländska kuskar och tränare. Först ut var Alessandro Gocciadoro som lotsade sin Diabel till seger i snabb avslutning. I det nyinstiftade loppet Leif Edvinssons Minne fick vi stifta bekantskapen med holländaren Robin Bakker som för första gången gästade Bollnästravet och kan titulera sin som obesegrad efter två uppsittningar. Hans Fly Equos Jet tog tidigt hand om ledningen och hade inga problem att hålla undan över upploppet på nya banrekordet för utländska treåringar.

Namnet för dagen var annars Mats Djuse som tog tre segar under kvällen. I Hälsingehambon - Hambostintan körde han storfavoriten Majblomster som utan att förta sig tog sin tionde seger i tolfte loppet. I det avslutande loppet, Andungens Minne satt Mats upp bakom Bäcklös Uriel. Efter att ha blivit perfekt framlotsad av Mats kunde duon spurta till årets första seger.

Två segar blev det till hemmalaget. Mats Djuse ordnade så att Hans Svedin fick årets andra seger med Vixi Garbo i långloppet. Även i kvällens första lopp blev det hemmaseger i form av Älvsnabben M.R. som tillsammans med Jan-Olov Åberg var starkast till slut.

Publicerad torsdag 30 maj 2024. info@bollnas.travsport.se