Hoting och Åland 6 Juli

Seger för Mikael Cedergren på Hoting och för Peter Eriksson på Åland


Hoting

Mikael Cedergren tränade Vidar Burge (e. Djali Boko) tillsammans med Marcus Lillius vann det nionde och avslutande loppet för dagen på Hotingtravet. 

Man Inledde loppet med en mycket snabb start från tillägg och hamnar i början utav loppet som fjärde häst i ledet.

Sedan efter 500m passeringen som då passerades på ungefärliga tiden 1,23 avancerar man via andra spår och håller positionen som första i andra spår mestadels utav loppet. 

1000m tiden 1,20.

Man ökar då tempot den sista biten och lägger press på invändige Prince C. (e. Maharajah) och lyckas då strax i början på upploppet få ett bra grepp om ledningen och vinner där loppet med en god marginal på tiden 1,17,7

 

Åland

Peter Eriksson som både tränar och körde Dry Martini Grue (e. Panne De Moteur) vann det andra loppet för dagen på Mariehamnstravet som var Ålandspokalen. 

Man inledde med en start från den bakre volten och fick en ganska så säker start och man blir då med lite lucka till en början fram till klungan fjärde häst i ledet. 

Under loppets gång närmar man sig klungan mer och mer och passerar 500m på tiden 1,16,5. 

Efter 500m så prövar man via andra spår vilket resulterar i att man spenderar mestadels utav loppet som första i andra. 

1000m tiden 1,17,5 

Innan man hinner in i sista sväng så lägger man press på ledande John Hoss (e. Maharajah)  och tar över i början på sista sväng.

In mot upploppet har man kontroll om ledningen men inte helt riskfritt utan nummer 5 Mahadour (e. Maharajah) kommer snabbt via tredje spår men man lyckas hålla undan och vinner med bra marginal på segertiden 1,15,1  

 

Publicerad söndag 7 juli 2024. info@bollnas.travsport.se