Hänt sen sist

Nyheter från Bollnästravet

SOLVALLA 15 SEPTEMBER

Stefan Arvidsson-tränade Fröken Fräken ledde ett V5-lopp från start till mål för Erik Adielsson och segrade på 1.15,5/2 140 meter via 1.13,5 sista varvet.

RÄTTVIK 13 SEPTEMBER

Efter en bra start från tillägg fick Tomas Pettersson en fin position i andra ytter med Lars Göran Eng-tränade Bork Linda. Valde att gå på knappa varvet kvar och fick ledningen in i sista sväng när ledande Edelstiara galopperade. Bork Linda gick sedan undan till en lätt seger på 1.28,8/2 160 meter.

HAGMYREN 12 SEPTEMBER

Uttagningsloppet till Amatör-SM på Åby i oktober vanns av Emil Cedergren med Markus Pihlström-tränade O.P.’s Fantastic. Trots galopp kort efter start som innebar att han fick börja från kön på slutrundan avgjorde man säkert inne på upploppet till seger på 1.15,6ag/2 140 meter.

ÖSTERSUND 10 SEPTEMBER

Tomas Pettersson fick en bra start från springspår på tillägg med Bellis Frontline och hittade andra ytter varvet från mål. Gled med i rygg på ledaren i sista sväng och avgjorde säkert inne på upploppet till seger på 1.13,4/1 660 meter.

SOLÄNGET 9 SEPTEMBER

Magnus Träff-tränade Queer Fish gjorde comeback efter en tävlingsfri sommar på tordagslunchen. Mats E Djuse satt i sulkyn och hade varvet från mål 50-talet meter fram till ledaren, men det bet bra när han attackerade 700 kvar och sista biten plockade han även ner Balotelli Crown som kopplat greppet inne på upploppet. Segertiden blev 1.16,9/2 660 meter.

BERGSÅKER 8 SEPTEMBER

 I V86-avslutningen segrade Krister Jakobsson-tränade Xanthis Coktail och Mats Djuse. Duon smög fram på innerspår och fick fritt vid ingången till upploppet och avgjorde säkert mot Harper Seabrook som övertagit in i sista kurvan. Xanthis Coktail segrade på 1.13,6a/2 640 meter.
- Vi höll på att kroka ihop 500 kvar, men när det löste sig sköt han till bra, sade Mats.
-  Vi hade siktat på V75 i Bollnäs på lördag men var lite osäker på om poängen skulle räcka så vi valde det här istället, sade Krister JakobssonMATS PERSSON

HAGMYREN 5 SEPTEMBER

Fredrik Fransson-tränade Fosshaug Frasse segrade på 1.29,5/2 160 meter för Michaela Fransson. Efter ett lopp mestadels i andra ytter var han starkast till slut i ett lopp med enbart tre felfria.
Johanna Stark vann med Jan-Olov Åberg-tränade Flaga på 1.27,1/1 640 meter trots en kort galopp i första sväng och resten av loppet utvändigt ledaren.

GÄVLE 4 SEPTEMBER

Tomas Pettersson fick med sig en tränardubbel under fredagskvällen. Jenni Åsberg vann montéloppet med Cab Frontline som efter en fin resa i andra ytter gick ifrån till seger med flera längder. Senare under kvällen vann Tomas själv med Alfred R.G. som drog i jämnt tempo i ledningen och vann säkert på 1.28,9/2 640 meter.

BOLLNÄS 3 SEPTEMBER

Jan-Olov Åbergs Björnungen tog karriärens första seger i tionde starten efter tidig forcering till ledningen.
- Hon har varit lite strulig och galopperat en del, men det verkar som att hon bättrat sig, sade Åberg efter att ha hållit undan för vasst avslutande Gutesorken.MATS PERSSON

BERGSÅKER 28 AUGUSTI

Gunnar Melander-tränade Månlykke A.M. försvarade sitt SM-guld från fjolåret genom en överlägsen seger efter att tidigt övertagit ledningen. Månlykke A.M. seg-rade på 1.24,0a/2640 meter.
- Han kändes ovanligt lugn idag, sade Gunnar Melander.
- Han blev lite bekväm när jag inte hade någon på utsidan, men jag pratade med honom varvet kvar och sade att vi måste öka och då var det ingen fara, fortsatte Melander.
Bakom Månlykke A.M. svarade SM-vinnaren från 2019, Annelie Lagergren-tränade Björs Frej, för en stark insats som tvåa för Örjan Kihlström.

ROMME 23 AUGUSTI

Thomas Lönn-tränade Indine Keeper spurtade till seger för Emilia Leo på 1.15,6a/2140 meter efter en fin resa. Det var hästens tredje start i sin nya regi och första segern.

HAGMYREN 22 AUGUSTI

​​​​​​​​​​​​​​Bo Landgren-tränade Pastor On Line vann ett breddlopp efter tidig ledning på 1.17,7/2140 meter.


MATS PERSSON

BERGSÅKER 12 AUGUSTI

Hästägarekannan för kallblod inledde torsdagens V5-omgång och det blev en säker seger efter tidig ledning för Tommy Larsson-tränade Höstbo Elis med Ulf Eriksson i sulkyn. Detta trots att han såg ut att ha svårt att freda sig genom sista kurvan.
- Jag kände att jag hade krafter kvar, men han har en lite rullig gång och jag visste inte var gränsen går så jag vågade inte släppa av honom för tidigt, förklarade Ulf, som ändå kunde sitta säkert sista biten och vinna loppet på 1.25,0/2 640 meter.
Broder Peter Eriksson har en riktig talang i treåriga Dazzling Diva med tre raka segrar. Efter en lite lugn start körde Peter till efter 500 meter och flög till ledningen för att sedan lämna konkurrenterna sista biten och vinna på 1.15,7a/2 140 meter.
- Hon var lite laddad i dag så jag körde lite på säkerhet, men hon är väldigt explosiv och när jag släppte av henne på upploppet så försvann hon bara, kommenterade Peter.

BOLLNÄS 10 AUGUSTI

Annelie Lagergren-tränade Per Viking förlängde segerraden vid tisdagens lunchtävlingar och ståtar nu med sex raka segrar från debuten. Jorma Kontio satt i sulkyn och hade en lugn och behaglig resa bakom en häst som aldrig var i förlustfaran och stack undan till seger på 1.28,3/2 140 meter.​​​​​​​


ROMME 6 AUGUSTI

Mikael Cedergren-tränade Herecomestheboom kvalade på fredagskvällen in till ytterligare en E3-final genom en tredjeplats i sitt uttagningslopp till korta E3. I långa E3-finalen svarade han för en fin insats som sexa från ett tolftespår. Nu lottades han till ett femtespår i finalen som avgörs på Gävletravet den 21 augusti.


​​​​​​​​​​​​​​
MATS PERSSON

SOLÄNGET 18 JULI

Tomas Pettersson-tränade Katrine Hill fick snabbt en fin position i andra ytter. Gled med bakom ledaren 700 kvar för att kliva fram utvändigt genom sista kurvan och avgöra enkelt på upploppet till seger på 1.16,6/2160 meter.

BOLLNÄS 17 JULI

För tredje året i rad vann Odd Herakles Bollnästravets Elitsprint. Elvaåringen blev ju megafavorit i Månlykke A.M.’s frånvaro och utan att förta sig kunde han glida undan till seger på 1.19,3a/1640 meter.  Tom Erik Solberg hade mycket sparat i hästen när han passerade mållinjen.
- Han har en fantastisk teknik och man känner inte att han springer, kommenterade Solberg.
Nu är avelssäsongen på upphällningen och inom en månad kommer ”Frasse”Fransson att få tacka för förtroendet att träna världens just nu bästa kallblod, som då återvänder hem till Norge.
Hemmaseger blev det även i ett lopp utanför V65 där Tomas Pettersson tidigt körde sig till ledningen med Emil Parhans Eva R.G. som sedan försvarade positionen hela vägen till seger på 1.29,4/2140 meter och tog samtidigt sin tredje raka seger.
​​​​​​​


HAGMYREN 15 JULI

Annelie Lagergren-tränade Per Viking fick en pangstart från tillägg och satt i andra ytter i första kurvan. Körande Ulf Ohlsson satte sedan fart på loppet 600 kvar och tog sig fram utvändigt ledaren och hade grepp om loppet i början av upploppet. Segertiden blev 1.27,5/1660 meter.

BERGSÅKER 14 JULI

Anneli Magnusson-tränade Skaffer Lisa öppnade bra för Bo Landgren till utvändigt ledaren. Blev kvar där resten av loppet men kunde ändå avgöra säkert på 1.36,5/2140 meter.

​​​​​​​​​​​​​​
MATS PERSSON

MARIEHAMN 10 JULI

Några av banans tränare tog under lördagen båten till Mariehamn och Ålandstravet. Bäst gick det för Peter Eriksson och Thomas Åhlund som vann var sitt lopp. Först ut var Dazzling Diva som för Peter segrade på fina 1.16,1a/2140 meter. Än värre var Vacqueyras som Thomas lotsade in på tangerat banrekord 1.12,0a/1640 meter.

BOLLNÄS 9 JULI

Zandra Widen-tränade Affair of Theunion vann ett Juniorchanslopp tillsammans med Michelle Larsson på 1.16,3/2 140 meter.
Bengt Johansson-tränade Jabsindianaghost smög med i tredje inner för Bo Landgren. Vreds ut 300 kvar och var snabbast biten till seger på 1.15.0a/1 640 meter.
Sara Jonsson satte dit egentränade Guli Zorro som trots en kort galopp efter start kunde avancera fram till ledningen och höll sedan undan till hästens första seger på tiden 1.34.5/1 640 meter.
Mikael Cedergren-tränade Level Off inledde som fjärde häst i ett lopp som kördes i högt tempo. Klev ut i andra spår varvet från mål för att överta ledningen in i sista kurvan och gå undan till en lätt seger tillsammans med Emil Cedergren. Segertiden blev 1.14,3a/1 640 meter.
Hans Haglund-tränade Ivrietta I.H. kom fint igenom från bakspår för Emil Eriksson och var snabbt framme utvändigt ledaren och avgjorde därifrån på 1.14,5a/1 640 meter.
​​​​​​​

BERGSÅKER 8 JULI

Annelie Lagergren-tränade Perso inledde V4-omgången tillsammans med Tomas Pettersson. Från bakspår körde han sig till ledningen efter 700 meter och hade sedan allt under kontroll när han tog femte segern i sjunde starten. Segertiden blev 1.29,6a/2 140 meter


HAGMYREN 6 JULI

Gunnar Melander-tränade Månlykke A.M. visade i Sleipners Elitlopp att galoppmissen i senaste starten var en tillfällighet. Nu kunde Gunnar köra sig fram utvändigt om ledande Åsrud Vilja och trots att första varvet gick under 1.20, var det en pigg häst som Gunnar hade i händerna loppet igenom.
-I sista sväng kände jag att han var som vanligt igen, kommenterade han efter att ha kopplat greppet på ledaren och gått ifrån till seger på 1.19,9a/1640 meter.
V64-omgången inleddes med att Jack M.R. avgjorde från utvändigt ledaren för Peter Eriksson och tog därmed snabb revansch för debaclet i senaste starten då han tappade en delad seger efter att ha startat från fel distans.
Seger till Bollnäs även första DD-avdelningen där favoriten Lesja Odin åter svek. Efter en fin start från bakspår hittade Magnus Djuse andra ytter med Joakim Reiser-tränade Månremus och kunde sedan köra rakt fram genom sista sväng och avgöra på 1.23,4a/1 640 meter.

ÖSTERSUND 5 JULI

Joakim Reiser-tränade Klack Sigrid fick ett lopp i rygg på ledaren av Mats Djuse. Klev ut 300 kvar och gled säkert förbi till seger på 1.28,1/1 660 meter.

​​​​​​​​​​​​​​
MATS PERSSON

OVALLA 3 JULI

Jenni Åsberg tog en enkel favoritseger med Tomas Pettersson-tränade Barry Wadd. Ledning från start till mål och Barry Wadd gick i mål med mycket sparat på 1.18,1/2 100 meter.

HAGMYREN 2 JULI

Tage Sahlins Gangvi tog karriärens första seger i andra starten. Jan-Olov Åberg satt i sulkyn och efter tidig ledning höll det hela vägen sedan Jan-Olov Persson-tränade Guli Bamse galopperat i striden hundra kvar.


GÄVLE 29 JUNI

Thomas Lönn slog till i dubbel bemärkelse på tisdagslunchen genom en tränardubbel inom V4 och dessutom inom Dagens Dubbel. Linus Lönn satt bakom Findus M. som inledde som sista häst invändigt i ett långlopp men spurtade starkt och fick tag i ledande Capital Gain C.C. på linjen. Segertiden blev 1.13,4/2 680 meter.
I ett försök ingående i Maharajahs Stoserie skrällde Mats Djuse med stallkamraten Mission Beach efter en fin resa i andra ytter och attack i sista kurvan. Mission Beach segrade på 1.12,1a/1 640 meter. LD-oddset på den kombinationen blev för övrigt drygt 725 gånger.
Anneli Lagergren-tränade Per Viking gjorde årsdebut med Jorma Kontio i sulkyn och tog sin tredje raka seger och är alltjämt obesegrad. Han vann på 1.28,9/2 140 meter före stallkamraten Perso som startade 20 meter bakom.

​​​​​​​
MATS PERSSON

SOLÄNGET 28 JUNI

Tomas Pettersson och Kontur tog ledningen i första kurvan i ett sprinterlopp och ledde sedan hela vägen till seger på 1.14,3/1640 meter.

OVALLA 26 JUNI

Torsten Blomqvist avrundade dagen bakom Bally Frontline som rundade till seger från en position i tredje ytter. Segertiden blev 1.20,3/2100 meter.

HÄRMÄ 25 JUNI

Efter en andraplats i regidebuten har Odd Herakles radat upp segrar för ”Frasse” Fransson. Under lördagen segrade han i Nordic King som blev en kopia på Elitkampen när han efter en tuff duell med ledade H.V.Tuuri lyckades slå sig förbi och vinna på målfoto. Mats Djuse satt i sulkyn och segertiden blev 1.19,4a/1609 meter.
- Jag var lite brydd över hur jag skulle lägga upp taktiken, men valde att trycka upp tempot 600 kvar. Om det var rätt eller fel vet jag inte, men vi står ju här, konstaterade Djuse.

HAGMYREN 25 JUNI

Erik Schön-tränade Järvsö Malla klättrar vidare på karriärstegen och för Peter Eriksson gjorde han det åter riktigt bra och när ledande Järvsö Tord försvarade sig med galopp kort före mål kunde Peter Eriksson sätta sig tillrätta och konstatera en enkel seger på fina 1.23,9/1640 meter.

DANNERO 24 JUNI

En riktig skräll i V64-omgången var Joakim Reiser-tränade Nygårds Hillevi. Minst spelad i loppet som en dryg 125-oddsare smög körande Oskar Kylin Blom fram henne i fjärde inner, gled ut i tredje ytter bland galopperande konkurrenter 600 kvar och kunde sedan i en tät slutstrid avgöra mot draghjälpen Odexa. Segertiden blev 1.26,0/2180 meter.
Mer betrodd var Stefan Arvidsson-tränade G.K.Justus som från bakspår spurtade till en säker seger på 1.13,6a/2 140 meter för Rikard Skoglund i ett lopp som kördes i hårt och jämnt tempo.

​​​​​​​

GÄVLE 23 JUNI

Lars Magnusson ledde ett breddlopp från start till mål med Laleh som segrade på 1.15,0a/1640 meter.

ESKILSTUNA 20 JUNI

Mikael Cedergren-tränade Herecomestheboom har överraskat positivt och på söndagseftermiddagen var det dags igen när han via en tredjeplats i sitt försök kvalade in till långa E3-finalen på Färjestad i början av juli.  Kaj Widell gav hästen en fin resa i andra ytter och han gick i mål med sparade krafter bakom vinnande Donizetti och Incase of Fire. Segertiden blev 1.12,2a/2140 meter och tiden för Herecomestheboom blev 1.12,4a/2140 meter.
 Finalerna avgörs den 3 juli och då går Herecomestheboom ut från ett tolftespår.

BERGSÅKER 17 JUNI

Peter Eriksson inledde tävlingskvällen bakom Dandruff som imponerade efter tidig forcering till ledningen.
- Jag har haft henne sedan april och vi fick henne istället för Cook Island som oturligt blev skadad, sade Peter.
- Vi fick slipa till lite från början, men sedan har han gjort allt rätt och det känns att det är rätt sort, fortsatte Peter efter segern på 1.15,2/2 140 meter.MATS PERSSON

BJERKE 13 JUNI

Fredrik Fransson-tränade Odd Herakles vann Alm Svartens Äreslopp med Tom Erik Solberg på tiden 1.19,8A/1609 meter. Odd Herakles inledde denna gång från bakspår men kom igenom bra i andraspår och kunde efter ett halvvarv ta över ledningen och sedan blev han aldrig riktigt hotad. Segern var värd 150.000 nkr.

ÖSTERSUND 12 JUNI

Tomas Pettersson bjöd på en riktig överraskning i kallblodsloppet inom V75 på Östersundstravet under lördagen. Ett lopp som den flesta trodde skulle vinnas av Månlykke A.M. och Gunnar Melander blev vidöppet när denne galopperade bort sig. Andrahandsfavoriten Ard tog ledningen och drog i ett våldsamt tempo, medan Tomas Pettersson försökte hänga med så gott det gick med G.G.Ojjdo. I sista kurvan tog dock tempot ut sin rätt för ledaren som började stumna.
   -Då fick jag upp hoppet när jag såg att ledaren var trött, sade Tomas som via 1.22,4 sista tusen fick tag på ledaren sista biten.
   -Han har känts fantastiskt fin i veckan så jag förstod att han skulle göra ett kanonlopp, men jag trodde aldrig att det skulle räcka till vinst, fortsatte han efter skrällsegern med den dryge 71-oddsaren.
Som faktiskt var Tomas andra seger den här dagen. Redan innan hade han vunnit ett V4-lopp med mer betrodde The World Is Mine som var hur säker som helst från ledningen och segrade på 1.14,7a/2 140 meter.


​​​​​​​

BERGSÅKER 11 JUNI

Joel Wennströms Månskens Pärla vann ett juniorchans lopp tillsammans med Jill Ivarsson. Ledde hela vägen och vann på 1.28,1/2 140 meter.
Jill Ivarsson satt även bakom sulkyn på Eva-Jeanette Liljeberg-tränade Noras Princess som spurtade till seger på 1.15,6a/2 140 meter.
Zandra Vidén-tränade Dugur fick chansen från innerspår i ett överpacat lopp och spurtade till seger på 1.15,5a/2 640 meter tillsammans med Bo Eklöf.

DANNERO 10 JUNI

Tomas Pettersson gästade Ådalen under torsdagslunchen och fick en dubbelseger med sig hem. Matadoren Eme ledde sitt lopp från start till mål och tog tredje årssegern när han vann på 1.15,4/2 140 meter.
För Alfred R.G. var det första segern när han trots en galopp efter 200 meter kunde komma tillbaka och avgöra i ett sjuhästarslopp. Segertiden här blev 1.29,9/2 180 meter.

BOLLNÄS 5 JUNI

Tomas Pettersson segrade med Katrine Hill som blev avlöst i dödens varvet kvar och sedan avgjorde på speed. Segertiden blev 1.17,1/2 140 meter och det var hennes första seger.
Emil Parhans har satt Eva R.G. i riktig form. Hon tog andra raka i överlägsen stil efter att ha övertagit ledningen i första kurvan och sedan dragit i jämn 1.30-fart. Segertiden blev 1.30,1/2 140 meter.

BERGSÅKER 4 JUNI

​​​​​​​Emelie Pettersson tog ut sin licens i början av året och gjorde på Bergsåker sin sjätte start bakom Sara K.M.E. Duon hade vid varvning en bra bit fram till ledaren men efter ett starkt slutvarv och rejäl spurt kunde Sara K.M.E. sätta nosen först och ge Emelie sin första seger. Segertiden blev 1.15,8/2160 meter och tränar gör pappa Tomas Pettersson.


MATS PERSSON

FÄRJESTAD 31 MAJ

Mikael Cedergren-tränade Herecomestheboom slog till på nytt när han spurtade ner storfavoriten Punchboard som fått bestämma i ledningen i ett treåringslopp. Herecomestheboom satt sist i sexhästarsfältet för Jorma Kontio men fick draghjälp i andraspår på slutrundan. 300 kvar vek Kontio ut i tredjespår och i 1.10,0-fart avväpnade han lätt favoriten. Segertiden blev 1.15,1a/2 140 meter efter 1.12,7 sista tusen.

SOLVALLA 30 MAJ

Fredrik Fransson-tränade Odd Herakles tog tillsammans med Tom Erik Solberg hem Elitkampen i strid med finske H.V.Tuuri trots ett utvändigt lopp. Sida vid sida ville ingen ge sig men sista biten tog Odd Herakles fram löphuvudet och avgjorde. Segertiden blev 1.18,6a/1 640 meter.

HAGMYREN 28 MAJ

Järvsömalla är fartfylld och utnyttjade sin startsnabbhet bakom bilen till att köra sig till ledningen i första kurvan och även vinna från ledningen för Peter Eriksson, närmast före favoriten Månbest A.M. Erik Schön tränar vinnaren och segertiden blev 1.25,4a/2 140 meter.
​​​​​​​

RÄTTVIK 27 MAJ

Tomas Pettersson segrade med The World Is Mine efter ett lopp i femte ytter och med draghjälp på sista bortre. Efter egen attack 300 kvar avgjorde han säkert och segertiden blev 1.16,3a/2 140 meter.
Eva R.G. gjorde årsdebut och karriärens andra start när hon var helt överlägsen från ledningen för Emil Parhans. Segertiden för femåringen blev 1.31,6/2 140 meter.

ROMME 25 MAJ

Ella Ung tog sin första seger när hon vann ett Juniorchanslopp under breddloppskvällen med Rose-Marie Kjarernet-tränade Kometen. Segertiden blev 1.29,2/2 140 meter.

BOLLNÄS 24 MAJ

En tränardubbel blev det för Joakim Reiser i kvällens avslutande lopp där en felfri Klack Tilly vann överlägset från ledningen medan Klack Astrid jagade ifatt som tvåa. Mats Djuse körde vinnaren och Ulf Ohlsson Klack Astrid.

DANNERO 18 MAJ

Trots att han kom från seger var det inte många som trodde på ”Frasse” Franssons Fosshaug Frasse i ett lopp utanför V64-spelet. Dryga 91 gånger gav han på toton när han efter en långsam inledning och ett snabb slutvarv på innerspår, kunde lyftas ut 100 kvar och avgöra mellan galopperande konkurrenter. Segertiden blev 1.30,0/2 180 meter.​​​​​​​MATS PERSSON

LINDESBERG 16 MAJ

Fredrik Fransson-tränade Alm Stjernen tog karriärens första seger. Inledde i rygg på ledaren för Claes Sjöström som kunde glida ut på sista bortre och runda till ledningen. Segertiden blev 1.32,8/1 640 meter.

HAGMYREN 16 MAJ

”Bättre sent än aldrig” är ett talesätt som passar bra in på Anneli Lagergren-tränade Perso. Han debuterade ifjol som femåring med att vinna och har fortsatt som sexåring och på söndagseftermiddagen tog han med Ulf Ohlsson i sulkyn sin fjärde raka seger. Tiden blev 1.31,0/2 140 meter.
Tommy Larssons Höstbolillemor har för sin del hittat stilen på allvar som nioåring. Hon tog tillsammans med Tomas Pettersson sin andra raka seger när hon spetsade och vann på fina 1.25,9/2 140 meter.
Tomas Pettersson har form även på det egna stallet och vann efterföljande lopp med Barry Wadd efter ett vinstgivande drag när han lämnade tredje ytter efter 800 meter och kunde överta ledningen varvet från mål. Segertiden blev 1.14,5/2 160 meter.

UMÅKER 15 MAJ

Odd Herakles tog sin första seger i regi Fredrik Fransson när han vann ett sprinterlopp inför lördagens V75-omgång. Odd Herakles tog sin vana trogen ledningen och sedan hade han för Mats Djuse inga som helst problem att glida undan till seger med några längder före tappre Tangen Haap som gjorde jobbet utvändigt hela vägen. Segertiden blev nya banrekordet 1.20,1a/1 640 meter.

UMÅKER 14 MAJ

Mikael Cedergren-tränade Tale Of Jacks har hittat storformen och tog sin andra raka seger när han vann ett Damlopp under fredagskvällen. Eva Lundahl hade rest upp från Visby enkom för att köra sexåringen och fick en resa hon sällan skall glömma. Först ett varv i tredjespår, därefter ett halvvarv utvändigt ledaren innan hon kunde ta över och sista biten hålla undan för vasst spurtande Aperfectdream. Segertiden blev 1.13,6a/2 140 meter.
- Det var det värsta jag suttit bakom. Jag vek inte ens fram pisken, kommenterade Eva efter loppet.

BERGSÅKER 13 MAJ

Jennifer Persson vann med Stefan Arvidsson-tränade Lyckans Star efter ett invändigt lopp där hon kom ut i andraspår på sista bortre och sista biten fånga in Emilia Leos Imakemyjokes.

DANNERO 9 MAJ

Jennie Åsberg blev hundraprocentig under breddtravsdagen. Hon inledde med ledning från start till mål med Tomas Pettersson-tränade Nice Knight. Segertiden blev 1.16,3/1 640 meter.
Däefter blev det en dubbel åt Tommy S Larsson. Höstbolillemor hade massor av spring i benen och rundade till seger trots dubbla galopper under vägen. Den första efter 300 meter och den andra 650 meter från mål. Mellan och efter galopperna gick hon dubbelt så fort som konkurrenterna och segertiden blev 1.28,4/1 660 meter.
Starkast till slut var även stallkamraten Höstbo Elis som tidigt var uppe och pressade storfavoriten Prince C.K. Tog över från denne vid ingången till sista sväng och segrade på 1.27,2/2 640 meter.

GÄVLE 8 MAJ

Linus Lönn har fint flyt för dagen och på lördagskvällen slog han till på V65 med pappa Thomas träning, Beat The Beast, som var en knapp hundraoddsare på toton. Från ett tolftespår löste det sig bra i ett långlopp och han kunde glida fram i andra ytter på sista bortre och därifrån enkelt spurta ner ledande favoriten Poppy Fighter.

ÅBY 8 MAJ

Gunnar Melander-tränade Månlykke A.M. fortsätter att vara fullständigt suverän och på lördagseftermiddagen tog han fjärde raka årssegern när han vann Solos Lopp på 1.22,1/2 160 meter efter att ha övertagit ledningen mitt på sista bortre och avslutat sista varvet efter 1.20,5.

BOLLNÄS 7 MAJ

Från rygg på ledaren och med lucka till slut avgjorde Linus lönn med Liselott Svan-tränade Check Me.
Vann trots en tidig galopp gjorde Frasse Fransson med Fosshaug Frasse. Segertiden blev 1.33,2/2 180 meter.
Magnus Nilssons Dreamlines tog karriärens första seger efter ett lopp i rygg på ledande Ronando. In på upploppet vred Magnus ut för attack och på några steg passerade duon ledaren. Segertiden blev 1.17,1a/2140 meter med snabba 1.15,7 sista halvvarvet.

BERGSÅKER 5 MAJ

Stefan Arvidsson-tränade Fröken Fräken inledde tävlingskvällen tillsammans med Mats Djuse. Fick kämpa utvändigt ledaren större delen av loppet men avgjorde efter strid till sin andra raka seger. Segertiden blev 1.17,7/2 140 meter.

HAGMYREN 4 MAJ

Han började med att sno ledningen av storfavoriten Holy Moses Mearas och när denne så galopperade, var det ingen som kunde hota Tomas Pettersson-tränade The World Is Mine vid tisdagens lunchtävlingar. Fyraåringen ledde runt om och vann på fina 1.14,7/1 640 meter.
Lars-Göran Engs Bork Linda har inlett säsongen bra och för Sofia Frilén öppnade hon V4-omgången genom att spurta till seger på 1.29,9/2 160 meter.
Mats Djuse tog sin dagsseger i ett V5-lopp där han efter tidig ledning vann med Magnus Träff-tränade debutanten Crispy. Segertiden blev 1.18,7/2140 meter.

ÖSTERSUND 3 MAJ

Stefan Arvidsson-tränade G.K.Justus var stark och rejäl i ett försök till Norrlands Grand Prix som han för Rikard Skoglund avgjorde från utvändigt ledaren. Segertiden blev 1.14,5a/2 140 meter.


​​​​​​​MATS PERSSON

BOLLNÄS 30 APRIL

Efter en fin säsong 2019 som bland annat innehöll en V75-seger på Hagmyren verkar nu Mikael Cedergren-tränade Tale Of Jacks hittat tillbaka igen. På fredagseftermiddagen avrundade han V5-omgången tillsammans med Linus Lönn efter en resa i tredje ytter i ett lopp som Climber drog i 1.13-tempo. Det bekom inte Tale of Jacks som hade mycket krafter kvar när Linus lyfte ut honom 300 kvar och på lätta ben sprintade undan till seger på 1.12,9a/2 140 meter.

GÄVLE 29 APRIL

I ett långlopp släppte Linus Lönn ledningen med Thomas Lönn-tränade Showtimejackflower till favoriten Morotai Degato, klev ut i början av upploppet och avgjorde säkert på 1.15,5a/2 640 meter i en snabb avslutning.
Senare ledde Fredrik Fransson-tränade Monster Mustasch från start till mål och vann ohotad tillsammans med Lukas Svedin på 1.27,8/2 140 meter.
.

BERGSÅKER 27 APRIL

Spets från start till mål blev det i V5-inledningen för Matadoren Eme och Tomas Pettersson. Kapaciteten har alltid funnits, men nu har han även fått utdelning och via 1.11,7 sista tusen vann han ohotad på 1.14,5/2 140 meter.


​​​​​​​MATS PERSSON

HAGMYREN 25 APRIL

Stefan Arvidsson-tränade Fröken Fräken tävlingsdebuterade på bästa sätt genom att efter tidig ledning vinna på 1.17,4/2 140 meter för Mats Djuse.
500 meter tog det för Per Linderoth innan han kunde sätta sig tillrätta i ledningen bakom Anneli Lagergren-tränade Perso. Sedan blev det lugnt fram till 500 kvar då han längde på stegen och på gick undan till tredje raka segern och är alltjämt obesegrad. Tiden blev 1.32,8/2 640 meter.

BOLLNÄS 22 APRIL

Krister Jakobsson-tränade Xanthis Coktail spelades till favorit i V64-finalen och trots nära två månaders tävlingspaus hade han inga större problem att runda till seger för Rikard Skoglund från en position i tredje ytter. Han gled undan till seger på 1.14,7/2 660 meter.
I ett kallblodslopp stod det mellan två av de tre hästarna på startfållan. Mats Djuse släppte ledningen med Joakim Reiser-tränade Klack Sigrid till Seffs Maja, klev ut 500 kvar och avgjorde efter strid på 1.30,1/2 140 meter.
Hemmaseger blev det även i kvällens avslutningslopp då Peter Erikssons formstall åter fick utdelning. Nu genom Meves Vacances som i sin 43:e start tog första segern efter en rejäl insats där han var starkast till slut.

RÄTTVIK 19 APRIL

Mikael Cedegren-tränade Jalna Boko rundade till seger tillsammans med David Grundmann i ett Juniorchanslopp under breddtravskvällen. Jalna Boko vann med dryga två längder på 1.14,6a/2 140 meter.

HAGMYREN 18 APRIL

Olov Brunlöf-tränade Lill Berit fick en snabbstart för Ulf Ohlsson och från tillägg passerade enda starthästen efter 150 meter för att sedan lämna konkurrenterna sista 200 när hon vann på 1.30,1/1 660 meter.

BERGSÅKER 17 APRIL

Månlykke A.M. och Gunnar Melander kunde från utvändigt ledaren enkelt avväpnade storfavoriten Odd Herakles som kom till start med 20 raka segrar. Trots att denne fick bestämma i ledningen och att tempot bedarrade rejält när Månlykke A,M. kom fram på utsidan dryga varvet kvar, kunde han inte hänga med när Gunnar Melander tryckte gasen i botten. Månlykke A.M. avslutade runt 1.17,2 sista 600 och kom i mål på nya rekordet 1.21,5a/2 140 meter.

SOLVALLA 16 APRIL

Tomas Pettersson vann ett V65-lopp under fredagslunchen med Ajlexes Elise. Hon öppnade snabbt från ett spår långt ut bakom bilen och tog ledningen efter 400 meter för att sedan släppa. 400 kvar kunde hon glida ut och följa med i tredjespår och avslutade sedan starkt till en knapp seger på 1.14,6a/2 140 meter.


​​​​​​​MATS PERSSON

ÖSTERSUND 15 APRIL

Peter Eriksson är formstark för dagen och blev hundraprocentig på torsdagskvällen när han segrade med First Ideal Man och Jack M.R.
Med den förre försvarade han dödspositionen  och gick säkert undan över upploppet till seger på 1.14,6a/2140 meter.
Jack M.R. fick också tillbringa en stor del av loppet utvändigt ledaren. Såg slagen ut i sista sväng men kom tillbaka starkt sista hundra och segrade på 1.29,3/2640 meter.

BOLLNÄS 12 APRIL

Tomas Pettersson trivdes uppenbarligen i måndagens ruskväder för han tog en av dagens två segrar med Höstboballerina som från bakspår var snabbt framme utvändigt ledande Gärdsjö Milla. Fick ledningen när denna galopperade 850 kvar och höll säkert undan för samma häst som återkom efter dubbla galopper. Andra segern tog Tomas med Niclas Torstemos fine Pydin som därmed tog sin första seger för året.
Peter Eriksson tog också en dubbel. Inledningsvis fick han chansen bakom Pasi Aikio-tränade Caboose och där handlade det om ledning från start till mål.
Han avslutade sedan dagen med egentränade First Mel Hope som i andra ytter tog rygg på storfavoriten Västerbo Cobber, men blev utan den draghjälpen när denne galopperade 1200 kvar. In i sista kurvan övertog First Mel Hope ledningen och gled säkert undan till slut.
Efter en positiv insats som tvåa bakom löftet Parker fick Krister Jakobsson full utdelning med Capone Vox som efter ett lopp i andra ytter och attack 400 kvar lätt växlade ner ledande favoriten Mr A.E..

HAGMYREN 11 APRIL

Niclas Leanders-tränade Önnes Grimner satt sist i fältet ännu 600 kvar för Linus Lönn men avslutade starkt i spåren och hann dit för att avgöra på 1.28,0/2160 meter.
Tage Bergman-tränade Trönö Borka tog första segern i sin 21:a start. Hon ledde hela vägen för Emelie Mårtensson och segrade på 1.31,9/1640 meter.
Bo Landgren är uppfödare, ägare, tränare och var även kusk bakom Pastor on Line som också vann från ledningen. Segertiden på honom blev 1.16,5/1640 meter.
Staffan Sundgrens Gin Krupa fick jobba lite mer, närmare bestämt utvändigt ledaren, för att bärga segern i dagens sista lopp. Till slut blev det ändå enkelt för Johan Brandel som tog sin första seger med hästen. Tiden blev 1.16,9/2140 meter.


​​​​​​​MATS PERSSON

ROMME 4 APRIL

Gunnar Melander-tränade Månlykke A.M. var helt överlägsen inom V75 på påskdagen. Fjolårets SM-vinnare fick en bra start och var direkt med som fyra på linje, när Gunnar drog i högertömmen och rundade till ledningen knappa varvet kvar. Sedan drog han ifrån konkurrenterna och vann med många längder på 1.22,9/2 160 meter.
- Jag undrade var de andra tog vägen, kommenterade Melander till Kanal75.
- Han har utvecklats enormt i vinter och känns 60 meter bättre än ifjol, fortsatte Melander till Kanal75.
En stark insats svarade även Stefan Arvidsson-tränade Art Brown när han fick trava utvändigt utan rygg loppet igenom i klass ll-försöket men ändå kopplade greppet i början av upploppet och höll undan till seger på 1.14,2a/2 140 meter.
I silverdivisionsförsöket var dessutom stallkamraten Mr Clayton J.F. med på mållinjen som en dryg 50-oddsaren som sista biten fick ge sig för skuggande Cab Lane.

DANNERO 4 APRIL

Karriärens första seger blev det för Jan Schön-tränade Stens Rekond sedan han för Tomas Pettersson fick ledningen i första kurvan och sedan höll undan efter strid på 1.15,7/1 640 meter.


BOLLNÄS 29 MARS

Tomas Pettersson har nyligen fått in Matadoren Eme i träning och i andra starten i hans regi kom första segern. Det sedan han prickat starten perfekt i V64-avslutningen och tagit rygg på ledande favoriten Honey Journey. I sista sväng tvingades Kontio köra undan med favoriten och då kom luckan för Matadoren Eme som snabbt kopplade greppet och gled undan till seger på 1.14,5/2 160 meter.
I ett treåringslopp för varmblod var det inte många som trodde på hemmahästen Felicia Godiva som Peter Eriksson körde åt Mikael Cedergren. Det borde fler ha gjort för det var ledning från start till mål för den dryga 23-oddsaren som segrade på 1.16,0a/2 140 meter.

ÖSTERSUND 28 MARS

På GS75 under söndagen överraskade Fredrik Fransson-tränade Lome Diamant för Oskar Kylin Blom. Smög med invändigt och kom ut mellan hästar i sista sväng och avgjorde före favoriten Guli Roy som gjorde ett starkt lopp efter tidig galopp. Segertiden för Lome Diamant blev 1.24,3a/1640 meter.
-Vi har skärpt till träningen lite på slutet och körde även ett snabbare banjobb inför den här starten, men det största förändringen är ändå att han har fått flytta ifrån de andra hingstarna och det har gjort mycket, menade Fredrik Fransson till ATG-Live.
En fin insats i årsdebuten svarade Stefan Arvidsson-tränade Vilja T.Y.C. för när hon spurtade till seger i ett lopp innan GS75. Hon fick en fin resa och tackade för den genom att spurta ner ledande Gloria B.R. och segra på 1.16,6/2 160 meter.

ROMME 26 MARS

Hans Svedins Winnie The Pooh hade ett fint fjolår med fyra segrar. Nu är hästen på gång igen och vid fredagskvällens breddtrav på Dalatravet Romme vann han på ett övertygande sätt för Niclas Hammarström. Från fjärde ytter gav man sig iväg 900 kvar och rundade fältet och hade grepp om loppet redan när man svängde in på upploppet. Segertiden blev 1.14,3a/2140 meter.

SOLVALLA 26 MARS

​​​Stefan Arvidssons stallform håller i sig och på fredagskvällen tog Art Brown stallets femte årsseger bara på Solvalla. För Rikard Skoglund hamnade han utvändigt ledaren men kopplade grepp vid ingången till upploppet och höll undan till en säker seger före stallkamraten G.K.Justus som spurtade vasst för Örjan Kihlström efter en position i femte ytter. Segertiden blev 1.14,2a/2 140 meter.

GÄVLE 25 MARS

Sandra Lund-tränade Poppy Fighter har fin form för dagen och vann ett V5-lopp under torsdagslunchen tillsammans med Nicklas Westerholm. Poppy Fighter vann från ledningen och segertiden blev 1.17,4a/2 140 meter.

​​​​​​​MATS PERSSON

ROMME 19 MARS

I ett långlopp vid fredagens V64-omgång tog Tomas Pettersson ledningen med Ajlexes Elise men släppte direkt till Kaitlin Way Scott. Fick sedan luckan vid ingången till upploppet och spurtade piggt till tredje raka segern. Tiden blev 1.16,8a/2 640 meter.

BOLLNÄS 19 MARS

Vid lunchtävlingarna på hemmaplan segrade Jenni Åsberg med Avantis Red Witch efter en fin resa i ryggar och bra avslutning över upploppet. Segertiden blev 1.14,8a/2 140 meter.

BERGSÅKER 18 MARS

En dittills favoritbetonad V64-omgång avrundades med en skräll då Tomas Pettersson fick chansen från tredje inner med Jenni Åsberg-tränade Front Pace och spurtade till en lätt seger på 1.14,7a/2 140 meter.


SOLVALLA 17 MARS

Stefan Arvidsson-tränade G.K.Justus svarade för en stark insats under onsdagskvällen. Per Lennartsson satt i sulkyn och från fjärde ytter tog han rygg på favoriten Adam Orden, men lämnade den 350 kvar och vek ut i fjärdespår och avslutade starkt till en enkel seger. Tiden blev 1.16,1a/2 140 meter.

GÄVLE 16 MARS

Ett säkert vårtecken är när Gunnar Melander börjar tävlingssäsongen på allvar och på tisdagskvällen var det dags för fjolårets svenske mästare, Månlykke A.M., att göra årsdebut. Han var chanslös att hålla upp innerspåret bakom bilen, men Gunnar var tidigt loss och körde sig till ledningen. Sedan var det lugnt och han fick bra svar när han lättade på tömmarna halvvarvet från mål och Månlykke A.M. såg ut att gå i mål med mycket sparat på 1.23,6a/2 140 meter.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

ROMME 9 MARS

På V5 vid Rommetravets lunchtävlingar blev det svårt och det inleddes med Mikael Cedergren-tränade Herecomestheboom som för Kaj Widell tog andra raka segern sedan ledarduon galopperat i sista kurvan. Segertiden blev 1.16,9/2 160 meter.

BOLLNÄS 5 MARS

Inledningsvis på V64 blev det hemmaseger då Rikard Skoglund spurade till seger med Stefan Arvidsson-tränade Art Brown före bra spurtande Stiernhööks Siri och länge ledande Kontur.
Kvällens andra hemmaseger stod Tomas Pettersson för när han spurtade till seger med egentränade Ajlexes Elise. Segertiden på henne blev 1.16,8/2 160 meter


GÄVLE 4 MARS

Sandra Lund-tränade Poppy Fighter vann för Nicklas Westerholm efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka vid ingången till upploppet. Segertiden blev 1.17,5/2 140 meter.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

SOLVALLA 24 FEBRUARI

Tomas Pettersson har fin form på stallet och det resulerade på onsdagskvällen i en seger på Solvalla där Cab Frontline vann från ledningen på 1.15,0a/2 140 meter.

ÖREBRO 21 FEBRUARI
Mikael Cedergren-tränade Herecomestheboom tog karriärens första seger på en tungsprungen bana. Från rygg på ledaren lyfte körande Kaj Widell ut hästen i andraspår och kunde sedan avgöra  säkert sista biten in mot mål. Segertiden blev 1.23,8/2 140 meter.

ROMME 19 FEBRUARI

Stefan Arvidsson igen och i ett sprinterlopp ledde Ulf Ohlsson hela vägen med Lyckans Star som inte gav tilläggshästarna någon chans att gå i närkamp när han höjde farten succesivt. Segertiden blev 1.14,0/1 640 meter.
Utanför V64 körde Ulf Eriksson Ajlexes Elise åt Tomas Pettersson och avgjorde säkert sedan ledande Deli galopperat i början av upploppet. Segertiden blev 1.16,0a/1 640 meter.


SOLVALLA 17 FEBRUARI

Stefan Arvidssons stallform håller i sig och en av hästarna som utmärkt sig är Lyckans Cash. På onsdagskvällen vann hon ett stolopp på V86 för Örjan Kihlström och tog samtidigt sin tredje raka seger. Hon gjorde det via en snabb attack från fjärde ytter på sista bortre, kopplade grepp på ledande Samaragd Norrgård och höll sista biten även undan för knappa favoriten Donna Leonora. Segertiden blev 1.14,2a/2 140 meter.

BOLLNÄS 14 FEBRUARI

Ingen tävlingsdag utan seger för Stefan Arvidsson. Nu var det Youhadmeathello som visade form senast men blev diskad för trängning som tvåa och nu ledde ett P21-lopp från start till mål. Segertiden blev 1.16,4a/2 140 meter.

ÖSTERSUND 12 FEBRUARI

Stefan Arvidsson har fin träffprocent för dagen och han inledde kvällen bakom G.K.Justus. Smög med som fyra på innerspår och flyttade ut i andra ytter på sista bortre. Fick bra svar när han attackerade 300 kvar och avgjorde sedan ledande Bright Kronos försvarat sig med galopp. Segertiden blev 1.18,4/2 140 meter.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

BOLLNÄS 5 FEBRUARI

Det blev hemmaseger i V5-avslutningen när Peter Eriksson vann med Jack M.R. Ett sällsynt galoppfyllt lopp där det gjordes bort sig i parti och minut, flera gånger av den som för stunden ledde loppet. Jack M.R. skötte sig och avgjorde trots en slutrunda i tredjespår. Segertiden blev 1.31,3/2160 meter.
Stefan Arvidsson har hög träffprocent för dagen och nu satt han själv upp bakom Cinzano Frontline som tog första segern i nittonde starten när han efter en bit hittade andra ytter och därifrån spurtade ner ledande favoriten Garcon de Calamar och vann på 1.20,0a/2 640 meter.

SOLVALLA 3 FEBRUARI

Stefan Arvidsson tog en tränardubbel på Solvalla under onsdagskvällen genom halvsyskonen Lyckans Cash och Lyckans Loes.
Storasyster Lyckans Cash inledde och övertog ledningen två varv från mål och vann sedan med gott om sparade krafter för Örjan Kihlström. Segertiden blev 1.16,7a/2 640 meter.
Treåriga Lyckans Loes gjorde karriärens fjärde start och tog första segern efter ett lopp i rygg på ledaren. Körande Örjan Kihlström gled ut ett spår halvvarvet från mål och efter att ha fått helt fritt 200 kvar spurtade hon vasst och avgjorde på linjen. Segertiden blev 1.18,2a/2 140 meter.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

ROMME 29 JANUARI

Tomas Pettersson-tränade Barry Wadd tog sin andra raka seger när han avslutade fredagens V65-omgång på Dalatravet Romme. Barry Wadd fick en fin resa i rygg på favoriten Moses som för sin del fick nöja sig med positionen utvändigt ledaren. Kopplade visserligen greppet mitt på upploppet men kunde inte freda sig mot Barry Wadd sista biten. Segertiden blev 1.15,3a/2 140 meter.

BERGSÅKER 28 JANUARI

I 23 starter fick Tomas Pettersson-tränade Bellis Frontline vänta på sin första seger. Då ledde hon från start till mål och kunde rycka undan något inne på upploppet och hålla undan för bra spurtande Whitsun Madonna. Segertiden blev 1.14,5/1 640 meter.BOLLNÄS 23 JANUARI

V75-dagen inleddes med hemmaseger genom Stefan Arvidsson-tränade Lyckans Cash. Örjan Kihlström satt i sulkyn och började avancemanget från sista par utvändigt dryga varvet kvar. Fick lite draghjälp en bit, men ställde på igen 700 kvar och gled sedan förbi Google Sisu sista biten och vann på 1.16,6/2 660 meter.

BERGSÅKER 21 JANUARI

Enkelt från ledningen blev det för Krister Jakobsson-tränade Xanthis Coktail som för Rikard Skoglund bestämde från start till mål i V64 under torsdagskvällen. Han tog andra raka spetssegern och såg ut att ha en hel del sparat på 1.15,8a/2 640 meter.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

UMÅKER 15 JANUARI

Daniel Selin-tränade Darlington svarade för en stark insats när han vann V64-avslutningen under fredagskvällen med Krister Söderholm i sulkyn. Darlington var snabb ut och satt direkt i ledningen, men fick tidigt tryck av favoriten Shut Up And Dance och första 1500 gick efter 1.13,5. Trots det hade Darlington krafter kvar att rycka undan och vinna på 1.14,3a/2 140 meter.

BERGSÅKER 12 JANUARI

Rikard Skoglund behövde inte offra mycket för att ta ledningen med Krister Jakobsson-tränade Xanthis Coktail i V4-finalen vid tisdagslunchen. Han var snabb ut och satt i spets nästan direkt och vann sedan med krafter kvar på 1.14,5a/2 140 meter.

BOLLNÄS 10 JANUARI

Bollnästravet inledde säsongen med GS75 under söndagen och fick tidigt en hemmaseger i form av Joakim Reiser-tränade Klack Blixten som efter en pangstart satt tidigt ledningen och sedan kunde körande Magnus Djuse styra och ställa därframme med storfavoriten Wild Donnan på utsidan. Den senare tröttnade, medan Klack Blixten vann med krafter kvar på 1.27,6/1640 meter.

ROMME 8 JANUARI

I V64-finalen vid Rommetravets årspremiär löste det sig bra för Gunnar Melander och Madame Af Djupmyra. Hon kunde inte hålla ledningen, men rygg på hårddragande My Golden Eye blev lika bra och ännu bättre blev det när hon kunde glida ut i andra ytter 500 kvar och över upploppet kopplade hon ett säkert grepp och segrade på 1.12,8a/1 640 meter.

ÖSTERSUND 8 JANUARI

Zandra Vidén hade med sig fyra hästar till årspremiären på Östersunds-travet och resultatet gick inte att klaga på med två segrar och en andraplats.
Prince Charmant inledde och vann ett V65-lopp från ledningen för Ulf Ohlsson. Den senare parerade ett galoppinslag i sista kurvan och lyckades behålla ledningen och sedan var segern aldrig i fara på 1.17,2a/2140 meter.
Tamara Skutnabb körde två hästar och segrade med Dugur (segertid 1.16,1/2660 meter) efter en resa i andra ytter och var tvåa med Scarlets Mirakel bakom Mellby Don Juan, körd av en för dagen smått omöjlig Ulf Ohlsson som vann totalt hela sex lopp.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

ÖREBRO 1 JANUARI

Tomas Pettersson fick en i dubbel bemärkelse bra start på 2021 när han vann ett V64-lopp med Barry Wadd på nyårsdagen. Från springspåret öppnade hästen bra och satt tidigt i ledningen och hade därefter allt under kontroll och gled undan till seger på 1.15,6/2 140 meter.

GÄVLE 30 DECEMBER

Staffan Sundgren-tränade Hankypanky Redbank inledde karriären med seger på Färjestad i början av månaden och tog nu andra raka segern. Han fick en bra start från springspåret och satt tidigt i ledningen och vann därifrån på 1.19,1/2 140 meter.

UMÅKER 25 DECEMBER

Peter Eriksson-tränade Coucher du Soleil har inlett karriären bra och i ett V4-lopp under juldagen tog den treårige valacken karriärens tredje seger i sjätte starten när han ledde från start till mål och segrade på 1.16,1a/2 140 meter.

BERGSÅKER 23 DECEMBER

Ett sto med form är Tomas Pettersson-tränade Höstboballerina. I förra starten vann hon överlägset efter ledning hela vägen. Vid onsdagens lunchtrav blev inte segermarginalen lika stor i meter räknat, men överlägsen var hon lika fullt när hon tog andra raka segern på 1.31,3/2 140 meter.
BERGSÅKER 19 DECEMBER

I ett amatör- och ungdomslopp blev det en överraskning sedan Michelle Larsson givit Zandra Widén-tränade Affair of theUnion ett lopp i rygg på ledaren och lucka i början av upploppet. Han avgjorde sedan lätt sista hundra och vann på 1.17,7/2 140 meter.

ROMME 18 DECEMBER

Inom fredagens V64-omgång på Dalatravet Romme blev det en liten överraskning genom Thomas Lönn-tränade Beat The Beast. Linus Lönn satt i sulkyn och valde att sitta kvar i sin position på sista bortre långsidan, men fick fritt in på upploppet och Beat The Beast avslutade starkt till seger på 1.15,6a/1640 meter.

BERGSÅKER 12 DECEMBER

Tomas Pettersson-tränade G.G.Ojjdo har haft ett kanonår och i mångt och mycket levt på fin styrka. Att farten också  finns där visade han nu när han tog ledningen bakom bilen och sedan behöll den positionen hela vägen till seger på 1.24,2a/2 140 meter och tog årets sjunde seger i ett V4-lopp.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

BERGSÅKER 9 DECEMBER

Dittills segerlösa Höstboballerina var helt överlägsen i ett lunchlopp under onsdagen. Tomas Pettersson tog hand om ledningen direkt och hade sedan längder till konkurrenterna hela vägen när hon tog sin första seger i artonde starten. Segertiden blev 1.31,7/2 140 meter.
Eva-Jeanette Liljeberg-tränade Father Of Sun inledde i kön i avslutningsloppet för Rikard Skoglund, följde sedan med i ryggar på slutrundan och avgjorde  säkert över upploppet. Segertiden blev 1.16,2/2160 meter.

ROMME 8 DECEMBER

Som en dryg 58-oddsaren på toton var Klack Blixten tredje minst spelad i lunchloppet på Romme och chanserna såg inte bättre ut när han sladdade i kön varvet från mål men Joakim Reiser och Klack Blixten kunde trots det och trots att man hamnade långt ut i sista kurvan spurta till årets första seger och vinna på 1.27,5/1 660 meter.

ROMME 6 DECEMBER

Under söndagseftermiddagens GS75-omgång kördes en final i Like A Horse Körsvensserie och där ledde Linus Lönn från start till mål med Showtimejackflower, tränad av pappa Thomas. Segertiden blev 1.14,1a/2140 meter.

SOLVALLA 4 DECEMBER

Stefan Arvidsson-tränade Lyckans Cash vann ett V65-lopp under fredagseftermiddagen. Örjan Kihlström körde sig tidigt till ledningen i ett stolopp och trots att han blev uppvaktad större delen av loppet hade han allt under kontroll och Lyckans Cash gled undan till seger på 1.14,4a/2140 meter

BOLLNÄS 4 DECEMBER

Daniel Selin-tränade Darlington följde upp en tredjeplats i regidebuten med en säker seger från ledningen vid fredagstävlingarna. Selin var offensiv från början och körde sig tidigt till ledningen i V5-öppning, drog sedan undan i 1.17-tempo på slutrundan och favoriten Kalashnikov fick aldrig tag i ledaren trots ett fint lopp. Segertiden blev 1.17,1/2 640 meter.
I V4-avslutningen löste det sig bra för Tomas Pettersson bakom favoriten Vide Viking som höll farten bäst långt ute i banan och avgjorde på 1.34,8/1660 meter i ett galoppfyllt lopp.
Kvällen inramades av hemmasegrar. Först genom Tage Sahlin-tränade Gangeli som revanscherade sig för galoppen i debuten genom att nu leda från start till mål för Bo Landgren. Segertiden blev 1.36,2/2 140 meter.
Avslutade gjorde Jan-Olov Åberg med Jan Schön-tränade Vickie Frontline som gick på från kön dryga varvet från mål och avgjorde säkert över upploppet. Segertiden blev 1.18,9/2 160 meter.

SOLVALLA 2 DECEMBER

Peter Eriksson vann ett treåringslopp med Coucher du Soleil efter ledning från start till mål. Segertiden blev 1.15,6/2 140 meter

BERGSÅKER 2 DECEMBER


Hanna Forslin vann finalen i Positiva Kickens Ungdomsserie  med Thomas Lönn-tränade Heavenly May. Satt i fjärde ytter och gick med varvet kvar. Kopplade greppet inne på upploppet och höll undan för invändigt avslutande Digital Flash. Segertiden blev 1.15,6a/2 140 meter
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

BOLLNÄS 26 NOVEMBER

Med ett lopp i kroppen efter ett långt tävlingsuppehåll var Krister Jakobsson-tränade Narold Vox i segerform igen. Tillsammans med Ulf Eriksson vann man prestigekampen Bollnäsmästaren efter att ha landat utvändigt ledaren varvet från mål efter tidigt avancemang från dubbla tillägg. Det blev strid in på linjen mot vinnarhålets Front Pace och anfallande Darlington, men mellan dessa sträckte Narold Vox på sig och tog första årssegern på 1.13,8/2 180 meter.

GÄVLE 21 NOVEMBER

Efter en stark avslutning vann Jack M.R. ett V65-lopp under lördagskvällen för Peter Eriksson. Treåringen med Lundås Emelie som mamma tog därmed karriärens första seger. Tiden blev dessutom nya banrekordet 1.32,7/2 660 meter.
I ett treåringslopp ledde Tomas Pettersson från start till mål med Cab Frontline och gled säkert undan till slut. Segertiden blev 1.18,7/2 140 meter.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

ESKILSTUNA 17 NOVEMBER

Thomas Lönn-tränade Showtimejackflower vann ett ungdomslopp på V64 under tisdagskvällen. Emma Smedeby satt i sulkyn och efter att tidigt kört sig till ledningen från bakspår hade hon allt under kontroll och gled undan till seger på 1.15,2a/2 140 meter.

ROMME 14 NOVEMBER
Anneli Lagergren-tränade Per Viking har inlett karriären med två raka segrar. På lördagseftermiddagen avrundade den femårige helbrodern till Bro Viking tävlingarna på Romme med att för Ulf Ohlsson avgöra från utvändigt ledaren större delen av loppet. Det blev en duell mot ledande Metallic men när denne rumplade till i sista sväng fick Per Viking ett övertag som han höll hela vägen till seger på 1.31,9/2 140 meter.

ÖSTERSUND 14 NOVEMBER
Magnus Djuse avrundade V4-spelet vid Östersundstravets torsdagslunch med två raka spetssegrar bakom Thomas Lönn-tränade hästar. Cesar F.C. segrade på 1.14,4a/2 140 meter medan Mission Beach var tiondelen långsammare.
I den andra V4-avdelningen fick favoriten Ira B.R. ge sig mot Tomas Petterssons Sidney Crosby som inledde i fjärde inner. Gled ut 800 kvar för att krypa ner i rygg på ledaren genom sista sväng och spurta till seger på 1.14,9a/2 140 meter.


GÄVLE 10 NOVEMBER

Finalen i Ungdomsserien vanns av Rebecca Dahlén som med Tomas Pettersson-tränade Barry Wadd kämpade ned Elias Strandbergs ledande Otroligosåfin efter ett rafflande upplopp. Segertiden blev 1.14,3a/2 140 meter.
​​​​​​​
BOLLNÄS 9 NOVEMBER
Mikael Cedergren-tränade Jeanne d’Arc Boko ledde från start till mål för Angelica Klockar. Utvändiga Madame af Djupmyra blev närgången men kom inte förbi ledaren som vann på 1.15,4a/2 140 meter.
I V5-inledningen galopperade favoriten Gangeli i ledningen 800 kvar och lämnade över till andrahandsfavoriten Per Viking som sedan gled undan till en lätt seger för Ulf Ohlsson. Anneli Lagergren tränar och segertiden blev 1.32,6/1 640 meter.
​​​​​​​
RÄTTVIK 3 NOVEMBER
Tomas Pettersson fick en bra start med Jenni Åsberg-tränade My Gifted My och kom ner i rygg på en hårddragande ledare. Vek ut i början av upploppet och höll farten bäst till seger på 1.13,3/1 660 meter.
Jan Schön-tränade Wait What fick efterhand en position i tredje ytter för Kajsa Frick. Gick på via tredjespår 600 kvar och avgjorde efter strid på 1.15,8/2 160 meter.

​​​​​​​MATS PERSSON

BOLLNÄS 23 OKTOBER

Magnus Träff-tränade Gladiator Mearas blev avlöst i dödens efter 650 meter, men när Rikard Skoglund ställde på knappa varvet senare gick det undan och han satt snabbt i ledningen och gled undan till seger på 1.14,7a/2140 meter. 
Stefan Arvidsson-tränade Calgary Frontline fick en bra start från springspår för Rikard Skoglund i kvällens första lopp och  Rikard kunde sedan sitta relativt lugn hela vägen och vinna på 1.17,6/2140 meter. 
Efter en del strul på vägen var det dags för Per-Gunnar Persson-tränade Perso att göra debut som femåring och han vann enkelt från ledningen för Ulf Ohlsson. Segertiden blev 1.34,2/2140 meter.

BERGSÅKER 22 OKTOBER
Janne Schön-tränade Recall Rivner gick enkelt undan från ledningen trots att hon tvingades till ett inledningsvarv strax under 1.15 i ett B-tränarlopp tillsammans med Hanna Forslin. Tredje raka segern togs på 1.15,9/2140 meter och favoriten Umlimited Face var chanslös att utmana trots ett perfekt lopp. 
V5-omgångens inledande lopp blev galoppfyllt. Bara tre felfria och det var också den trion som gjorde upp och snabbast längst ute i banan var Daniel Selin-tränade Santos As som avgjorde efter strid för Clara Jonasson. Segertiden blev 1.15,5/1660 meter.

SOLÄNGET 19 OKTOBER

Tomas Pettersson tog en trippel och inledde med Jenni Åsberg-tränade Front Pace som spurtade ned ledande Al’s Raging Ace och segrade på 1.15,6/1 640 meter. Tomas fortsatte med Niclas Torstemo-tränade Rönningsgutten och avslutade med egentränade The World Is Mine som segrade på 1.17,7/2160 meter. 
På V4 vann Thomas Lönn-tränade Cesar F.C. en knapp seger för Magnus Djuse, närmast före ledande King Of The Hill F. Segertiden blev 1.16,7/2160 meter.

​​​​​​​MATS PERSSON

ÖSTERSUND 15 OKTOBER

Thomas Lönn-tränade Mission Beach ledde från start till mål för Magnus Djuse inom V64. Man fick bestämma och stack enkelt undan till slut före vinnarhålets Check Me. Segertiden blev 1.15,9a/2 140 meter.

HAGMYREN 10 OKTOBER
Mikael Cedergren-tränade Estelle Godiva vann ett breddlopp för Niclas Hammarström i överlägsen stil från ledningen på 1.17,6/2 140 meter.

ROMME 9 OKTOBER
Stefan Arvidsson nöjde sig inte med en tränarseger på Solvalla under fredagen. På Rommetravet vann Örjan Kihlström med Lyckans Cash sedan det löst sig med perfektion mellan hästar på slutrundan. Sista hundra blev en formsak när hon vann på 1.15,7/2 160 meter.

SOLVALLA 9 OKTOBER
Stefan Arvidsson fortsätter att plocka tränarsegrar på Solvalla och på fredagseftermiddagen var det Art Brown som visade formen när han vann ett V65-lopp för Rikard Skoglund. Från andra ytter valde Rikard att sitta kvar på sista bortre för att ta rygg i tredjespår och när han vred ut vid ingången till upploppet hade han mycket att köra med bakom treåringen som segrade på 1.14,5a/2 140 meter

BOLLNÄS 9 OKTOBER

Öyvind Wagnild vann med Peter Eriksson-tränade Castor Brick som fick en fin resa i ryggar och avgjorde kort före mål. Segertiden blev 1.16,3a/
2 140 meter.
I ett V5-lopp fick Linus Lönn chansen från rygg ledaren med Mikael Cedergren-tränade Julle K.Boko och gled enkelt förbi sista hundra till seger på 1.17,9a/2 140 meter.
I tionde starten kom första segern för Carl-Anders Hanssons Slotts Cornelia. Jenni Åsberg satt i sulkyn och tog hand om ledningen efter dryga halvvarvet. Segertiden blev 1.31,7/1 660 meter.

BERGSÅKER 8 OKTOBER
Janne Schön tog en tränardubbel under  torsdagskvällen. Inom V64 hade han hjälp av Hanna Forslin som gav Recall Rivner en fin resa i andra ytter och då fanns det gott spurtkrut i femårsstoet som segrade på fina 1.11,9a/1 640 meter.
Kajsa Frick gav Wait What en fin resa i andra ytter i ett lopp utanför V64-omgången och efter attack 300  kvar kunde han enkelt spurta ner ledande Fearless Merci och segra på 1.15,1/1 660 meter.

GÄVLE 8 OKTOBER
Zandra Widén-tränade Affair of the Union vann från ledningen för Jorma Kontio. Segertiden fina 1.14,7/1 640 meter.

​​​​​​​MATS PERSSON

SKELLEFTEÅ 3 OKTOBER

I ett lopp inför lördagens V75-omgång på Skellefteå vann Joakim Reiser-tränade Månremus tillsammans med Magnus Djuse. Efter en snabb start tog han ledningen, men överlät efter en bit och fick senare tredje inner. Väl inne på upploppet kunde han utnyttja banans Open Stretch och avgöra enkelt sista hundra. Segertiden blev 1.25,4a/2 140 meter i loppet med fina 100 000 kronor till vinnaren.

BOLLNÄS 1 OKTOBER
En hemmaseger blev det genom Thomas Larssons Check Me som Emilia Leo fick bra snurr på över upploppet efter att ha gått med i spåren varvet från mål. 1.15,7a/2 140 meter blev segertiden.

SOLVALLA 26 SEPTEMBER

Stefan Arvidsson slog till vid V75-finalerna. Med Per Lennartsson i sulkyn fick Mr Clayton J.F. en perfekt resa i rygg på en hårddragande ledare och kunde vrida ut och avgöra inne på upploppet. Segertiden i Bronsdivisionens final blev 1.11,4a/2 140 meter.
- Han behöver sådana här lopp och idag blev allt perfekt, konstaterade Stefan Arvidsson till Kanal 75 och tillade;
- Ändringarna slog väl ut.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

SOLVALLA 23 SEPTEMBER

Stefan Arvidsson hade en fin kväll på Solvalla då han tog två tränarsegrar. Först vann Vilja T.Y.C. ett treåringslopp och därefter vann G.A.Spencie Trottex Auktionslopp för 2-åriga ston med 200 000 kronor i förstapris. Båda segrarna togs från ledningen och med Örjan Kihlström i sulkyn. Vilja T.Y.C. segrade på 1.17,0/2 140 meter, medan segertiden för G.A.Spencie blev 1.18,4a/2 140 meter.

GÄVLE 22 SEPTEMBER

I ett ungdomslopp var Krister Jakobsson-tränade Tritons Ariel smått överlägsen för Ludvig Wickman. Rundade till ledningen vid utgången av sista kurvan och gled imål utan att brukas för fullt på 1.15,4a/2 140 meter.
I ett försök ingående i Maharajah’s Stoserie var Mikael Cedergren-tränade Jamaica Boko snabbast ut för Kaj Widell och fick sedan bestämma tempot. Såg slagen ut mitt på upploppet men kontrade och vann knappt men säkert på 1.14,4a/2 140 meter.

DANNERO 20 SEPTEMBER

Krister Jakobsson-tränade Åsens Boogie gav på söndagen Ricky Eklund en biljett till Amatör-SM på Åby den 10 oktober. Åsens Boogie tog ledningen direkt när bilen släppte och var sedan pigg och gåvillig hela vägen och drygade sista biten ut avståndet till konkurrenterna när han vann på 1.14,2a/2 140 meter.
Joakim Reiser-tränade Månremus inledde V4-omgången för Magnus Djuse. Börjde i fjärde inner men gled ut ett spår knappa varvet kvar. Gick med i tredjespår på sista bortre och avgjorde sedan kort före mål till seger på 1.27,0/2 160 meter.

BOLLNÄS 19 SEPTEMBER
Bollnästravet arrangerade breddtävlingar under lördagskvällen och en hemmahäst som hade en passande uppgift var Thomas Lönn-tränade Findus M. Med ett lopp i kroppen efter en liten paus och med Jenni Åsberg i sulkyn fick han en fin resa i andra ytter och avgjorde enkelt via en 700-meters avslutning. Segertiden blev 1.15,4a/2 140 meter.
RÄTTVIK 17 SEPTEMBER
Rikard Skoglund inledde V4-omgången då han från utvändigt ledaren vann med Mats Kvick-tränade Engsbro Kvicken som tog karriärens andra seger. Segertiden blev 1.29,5/2 160 meter.

BOLLNÄS 15 SEPTEMBER
Lars-Göran Eng-tränade Bork Linda kom fint igenom i andraspår för Hans-G Andersson och var framme utvändigt ledaren halvvarvet från mål. Fullföljde sedan starkt och avgjorde på linjen. Segertiden blev 1.32,2/2 160 meter.
Bertil Johansson-tränade Jab's Estelle gick med i spåren varvet kvar för Jenny A Björk. Blev utan draghjälp i sista sväng och efter full attack mitt i kurvan avgjorde hon säkert till seger på 1.16,9a/2 140 meter.
Jenny kvalade dessutom in till Dam-SM på Åby den 10 oktober genom en andraplats med  Thomas Lönn-tränade Showtimejackflower bakom draghjälpen Jackpot Band. 

UMÅKER 14 SEPTEMBER
Magnus Träff-tränade M.T.Montpelier svarade för ett starkt slutvarv när han vann ett V64-lopp. Från fjärde ytter sökte sig körande Ulf Eriksson framåt knappa varvet kvar och när han blev utan draghjälp mitt i sista kurvan blev det full satsning framåt som ledde till att han avgjorde kort före mål och segrade på 1.14,8a/2 140 meter.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

HAGMYREN 12 SEPTEMBER

Årets upplaga av Sto-SM för kallblod blev ett rafflande och omväxlande lopp. Inledningsvis tog Alfie ledningen för Jan-Olov Åberg, men Ulf Ohlsson var offensiv med favoriten Granetta och rundade till ledningen varvet från mål. Bakom lurade Peter Eriksson med Simon Wall-tränade Silver Jossan och när han tryckte till på sista bortre kunde inte Granetta svara och galopperade dessutom kort senare. Istället slank Alfie loss och skuggade Silver Jossan genom sista sväng, men trots ett tappert försök orkade hon inte riktigt komma tillbaka. Segertiden för Silver Jossan blev 1.24,0a/2 140 meter före Alfie medan Forspärla tog tredjeplatsen.
- Jag såg att Granetta hade lite problem med travet occh då körde jag till, sade Peter.
- Sedan hade jag förhoppningar hela tiden och vet att hon går hela vägen och ger sig aldrig, fortsatte Peter.
- Jag har inte fattat det här ännu, det är så fruktansvärt stort, tillade Simon Wall efter segern värd 250 000 kronor för Simon som även hade oplacerade Silver Stjärna med i SM-loppet.

BJERKE 12 SEPTEMBER

Medan Alfie tävlade i Sto-SM på Hagmyren var Lars-Erik Karlsson själv på Bjerke och startade Alfa Lina i Norskt Stoderby. Efter att tidigt övertagit ledningen fick hon till slut ge sig mot Dronnig Af Sola, men en snygg andraplats blev det, värd 375 000 nkr. Alfa Lina noterades för 1.25,4a/2 100 meter som enda svenskfödda i loppet. Lägg till de 125 000 kronor som Alfie fick för sin andraplats i SM så blev det lite drygt en halv miljon för Lars-Erik Karlsson under den här septemberlördagen.

BOLLNÄS 11 SEPTEMBER
Vid fredagskvällens uttagningslopp till Amatör-SM på Åby den 10 oktober vann Hans Svedin med egentränade Winnie the Pooh som gick runt hela fältet i spåren sista halvvarvet och på mållinjen fångade in ledande Jamaica Boko som inte kunde växla tempo. Segertiden blev 1.15,1a/2 140 meter.
På V5 blev det hemmaseger genom Gunnar Melander-tränade Madame Af Djupmyra som för Tomas Pettersson avgjorde enkelt efter ett lopp i andra ytter och attack 600 kvar. Segertiden blev 1.14,6a/2 140 meter.
BERGSÅKER 11 SEPTEMBER
Jan Schön-tränade Wait What tog karriärens första seger när hon vann från ledningen för Kajsa Frick. Segertiden blev 1.16,8/2 140 meter.

GÄVLE 10 SEPTEMBER
I ett långlopp för kallblod hamnade Per Lennartsson tidigt utvändigt ledaren med Niclas Leanders-tränade Önnes Grimner. Övertog ledningen 1 500 kvar och segern blev ohotad på 1.27,0a/2 640 meter före en vasst spurtande G.G.Ojjdo. 

ROMME 8 SEPTEMBER
Tomas Pettersson-tränade Vide Viking tog sin andra raka seger vid tisdagens lunchtävlingar. Vide Viking öppnade snabbt och tog hand om ledningen och höll sedan undan med en längd före bra spurtande Myrs Meja. Segertiden blev 1.31,3/1 640 meter.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

HAGMYREN 6 SEPTEMBER

Stefan Arvidsson-tränade Caritza öppnade snabbt och tog ledningen kort efter start och höll sedan undan hela vägen i lite flegmatisk stil. Segertiden blev 1.19,6/2 140 meter.

RÄTTVIK 5 SEPTEMBER
Eva-Jeanette Liljeberg-tränade Timotejs Fredag fick ett offensivt upplägg av Marcus Lillius och forcerades till utvändigt ledaren efter 600 meter och avgjorde sedan efter strid upploppet ned. Segertiden blev 1.15,1a/2 140 meter.
Jan-Olov Åberg-tränade Flaga fick en fin resa i tredje inner av Johanna Stark. På sista bortre kunde hon lyfta ut henne i andraspår och hade sedan grepp om loppet innan man svängde in på upploppet. Segertiden blev 1.28,3a/2 140 meter.

ÖSTERSUND 4 SEPTEMBER
Lina Sjöbom-tränade Anton Frontline skrällde i V5-öppningen. Linus Lönn hittade tredje inner och kom ut i andraspår 600 kvar och därifrån spurtade hästen starkt och avgjorde säkert sista hundra till seger på 1.14,0a/1 640 meter.
Helt lätt att hitta var inte heller Torsten Blomqvist-tränade Calle Cornelius i ett kallblodslopp, men efter att han hittat rygg ledaren och backat ut i andra ytter 600 kvar, kunde Torsten sitta still till 150  kvar för att sedan vrida ut och avgöra i sista stegen till årets första seger för både häst och kusk. Segertiden blev 1.26,0a/2 140 meter.

BOLLNÄS 4 SEPTEMBER
Helena Ehn svarade för en fin styrning när hon vann Jennifer Tillmans Utmaning inom V64 på Bollnästravet under fredagskvällen. I loppet för enbart kvinnliga körsvenner körde hon Daniel Wikberg-tränade Jacqueline Boko som var blixtsnabb bakom bilen, men när Emilia Leo kom med favoriten Gloria Victis så valde hon att släppa. Vid ingången till upploppet kom luckan och efter en tuff fight upploppet ned fick Jacqueline Boko nosen först och segrade på 1.15,9a/2 140 meter.
I ett kallblodslopp blev det hemmaseger genom Joakim Reiser-tränade Skarpe som efter en tuff duell fick nosen före länge ledande H.E.C.Cindylina. Segertiden blev 1.31,8/2 160 meter.

GÄVLE 3 SEPTEMBER
I montéloppet serverade Clara Jonasson Daniel Selin-tränade Balotelli en fin smygresa och när hon lyfte ut honom på upploppet bet det bra och han spurtade enkelt förbi favoriten Golden News till första segern i sin nya regi.​​​​​​​

DANNERO 3 SEPTEMBER
Stefan Arvidsson-tränade Sidskogs Tllli öppnade snabbt från tillägg och satt i ledningen efter 300 meter, men Stefan valde att släppa för att sedan kliva fram utvändigt ledaren 500 kvar. Kopplade grepp i början av upploppet och vann ohotad på 1.31,1/1 660 meter.
​​​​​​​
SOLÄNGET 1 SEPTEMBER
Joakim Reiser-tränade Klack Nova svarade för en fin prestation när hon vann ett sprinterlopp för Magnus Djuse. Från femte ytter varvet kvar fick hon draghjälp på sista bortre innan hon vreds ut i fjärdespår 350 kvar och längst ut i banan bara gled hon förbi till seger på 1.25,7/1 660 meter.

​​​​​​​MATS PERSSON

HAGMYREN 30 AUGUSTI

Från tillägg löste det sig bra för Niclas Hammarström bakom Mikael Cedergren-tränade Sundbo Bysen som efterhand hamnade i andra ytter. Hästen såg strålande fin ut hela vägen och avgjorde säkert efter attack genom sista kurvan. Segertiden blev 1.28,3/2 180 meter.
Lars Göran Engs Bork Linda tog ledningen i första sväng för Hans-G Andersson och ledde ett tag med bortåt 40-50 meter. Det försprånget krymte något till slut men hon vann ändå med sju längder på 1.33,4/2 140 meter.
BERGSÅKER 29 AUGUSTI
Med femfaldige SM-vinnaren Månprinsen A.M. på skadelistan fick Gunnar Melander förlita sig på sonen Månlykke A.M. och det gick ju lika bra. Efter att ha kört sig till ledningen efter 650 meter hade han loppet i sin hand och kände sig tidigt segerviss.
- Då 300 kvar fick jag rysningar och ”det här känns som prinsen”, menade han efter loppet.
- Det här kommer att bli en elithäst, fastslog han efter segern på 1.23,8a/    2 640 meter.

BERGSÅKER 28 AUGUSTI
I V5-finalen, tillika V86-inledningen vid Bergsåkers fredagstävlingar var inte storfavoriten Perfect Spirit riktigt på hugget. Det var istället Magnus Träff-tränade Queer Fish som för Ulf Eriksson och från rygg ledaren smet ut framför Perfect Spirit vid ingången till upploppet och slog sig förbi ledarduon Maxus/Lawmaker på linjen. Segertiden blev 1.11,9a/1 640 meter.

BOLLNÄS 27 AUGUSTI
Simon Wall-tränade Silverstjärna bjöd V86-spelarna på en riktig stjärnsmäll när hon spurtade förbi hela fältet upploppet ner tillsammans med Peter Eriksson vid torsdagskvällends delade V86-omgång mellan Bollnäs och Örebro. Att hon var näst minst spelad i loppet och gav drygt 122 gånger på toton syntes inte när hon långt ute i banan bläste förbi konkurrenterna och segrade på 1.25,1/1 660 meter.
- Hon behövde verkligen det här, och jag också, sade Simon Wall efter loppet.
- Jag ställde av och betäckte henne när hon var riktigt i ordning för jag ville så gärna ha ett föl efter henne. Sedan började jag träna henne igen. Det strulade lite till en början, men nu fick hon äntligen utdelning, fortsatte Simon till Kanal 75.
Kvällen inleddes med en hemmaseger då Tomas Pettersson avgjorde en tight trehästarsstrid med Vide Viking som fick nosen först på linjen efter en fin resa i andra ytter och tog första segern i sin sjätte start. Tiden blev 1.31,5/1 640 meter.

DANNERO 25 AUGUSTI
I förra starten galopperade Joakim Reiser-tränade Klack Tore som trolig vinnare kort före mål. På tisdagslunchen startade hästen i ett fyraåringslopp och efter att ha lagt sig utvändigt ledande Blixen varvet från mål kunde han för Mats Djuse avgöra en varvslång duell kort före mål. Segertiden blev 1.29,3/2 160 meter.​​​​​​​

GÄVLE 23 AUGUSTI
Mikael Cedergren-tränade Lauren Bacall svarade för en minst sagt uppseendeväckamdeprestation när hon vann ett breddlopp för Emil Cedergren under söndagen. Trots ett varv i tredjespår innan hon som loppets minst spelade häst kunde överta ledningen dryga varvet från mål, lämnade hon konkurrenterna och höll farten strålande och konkurrenterna på avstånd när hon segrade på 1.14,9a/2 140 meter.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

LINDESBERG 16 AUGUSTI

Stefan Arvidsson gästade Lindesberg för deras årsfinal och åkte hem som en vinnare med Art Brown. Med Torbjörn Jansson i sulkyn fick hästen ett lopp i fjärde ytter, följde med i spåren varvet från mål för att sedan attackera knappa 300 meter från mål. Det gick snabbare och snabbare och på mållinjen var han först via 1.13,8 sista varvet. Segertiden blev 1.15,6a/2 140 meter när han tog sig första seger i sjunde starten.

DANNERO 16 AUGUSTI
Johanna Stark vann ett breddlopp med Jan-Olov Åberg-tränade Varg Eld efter att ha kört sig till ledningen efter 500 meter. Drog sedan på i hårt tempo och vann ohotad på 1.28,7/1 640 meter.

BOLLNÄS 13 AUGUSTI
Efter en hel del dramatik blev det i ett sprinterlopp för kallblod slutade det ändå med favoritseger då Joakim Reiser-tränade Månremus kunde spurta till sig segern för Magnus Djuse. Tiden blev 1.24,3/1 660 meter.
Ove A Lindqvist ersatte avstängde Lars-Erik Karlsson bakom dennes Alfa Linus och tog en säker seger efter tidigt avancemang till utvändigt ledaren. Tryckte till och övertog ledningen vid ingången till sista kurvan och hade sedan allt under kontroll på 1.29,5/2 160 meter.

DANNERO 10 AUGUSTI
Joakim Reiser-tränade Klack Nova fick ett fint lopp av Magnus Djuse och tackade för det genom en stark 300-meters spurt när hon plockade ner ledande Moi Edel i ett lopp innan söndagens V75-omgång. Klack Nova segrade på 1.26,4/2 160 meter.
Klack Sigrid, som kvalat in till Kriteriestoet, svarade för en godkänd insats från ett svårt utgångsläge som femma på 1.31,4a/2 140 meter.

UMÅKER 7 AUGUSTI
Lars-Erik Karlssons Alfie vann Norrländska Elitstoet med 100 000 kronor i förstapris. Ove A Lindqvist satt i sulkyn och inledde i femte inner, men flyttade ut i andraspår 850 kvar. 600 kvar gjorde han slag i saken och sände iväg henne och i vida spår blåste hon runt konkurrenterna till seger på 1.24,5/2 200 meter via 1.23,5 sista tusen.​​​​​​​


​​​​​​​MATS PERSSON

ROMME 5 AUGUSTI

Jan-Olov Åberg-tränade Tippex tog karriärens första seger under onsdagskvällens breddtävlingar. Linus Lönn satt i sulkyn och var placerad sist invändigt 600 kvar, men kom ut mellan hästar halvvarvet från mål och kunde sedan vrida ut i femtespår vid ingången till upploppet och åka förbi konkurrenterna sista biten till seger på 1.28,8/2 160 meter. Välförtjänt för som inledde karriären som treåring med två raka andraplatser. Han var dessutom tvåa i ett uttagningslopp till Svenskt Kallblodskriteium  och femma i en final som vanns av Smedheim Solan.

BOLLNÄS 2 AUGUSTI
Hanna Reiser fick runt Klack Pansar felfritt och då spelade det ingen roll att det blev både tredje-och fjärdespår under slutrundan för att han via 1.28,5 sista varvet skulle lunka förbi konkurrenterna och segrade på 1.29,4a/2 140 meter.

GÄVLE 31 JULI
Tomas Åhlunds Vacqueyras öppnade snabbt till ledningen i ett V64-lopp och höll fortsatt ett högt tempo och elvaåringen gav egentligen ingen chansen att sticka upp när han vann på 1.12,7a/2 140 meter. 

DANNERO 26 JULI
Kaj Widell segrade med Thomas Lönn-tränade Tintomara Hall efter en position i fjärde ytter och attack 700 meter från mål. Fick ledningen när ledaren galopperade knappa 300 kvar och höll säkert undan till slut. Segertiden blev 1.18,0/2 160 meter.

ROMME 24 JULI
I ett lopp utanför V64 vid Dalatravet Rommes fredagstävlingar visade Johanna Persson-tränade Monster Brage Bo upp fina fartresurser. Oskar Kylin Blom satt i sulkyn och lotsade honom felfri i en rörig start och fick sedan draghjälp på slutrundan. Han hade ändå längder fram i början av upploppet men via 1.27,5 sista varvet hann han fram och avgöra på 1.29,3/1 660 meter.

HAGMYREN 23 JULI
Jenni Åsberg tog en dubbelseger och började med Thomas Lönn-tränade Jeppas Qurt som från tredje ytter fick marschorder 700 meter från mål. Blev kvar i tredjespår resten av loppet men kopplade grepp innan upploppet och höll undan sista biten och segrade på 1.15,7/2 140 meter. Med Tommy Larssons Höstbolillemor började hon i rygg på ledaren, klev ut 1200 kvar och rundade till ledningen och åkte sedan ifrån konkurrenterna på slutrundan. Segertiden blev 1.28,6/2 140 meter.  
ÖSTERSUND 22 JULI
Tomas Pettersson snabbstartade med egentrånade True Devotion och satt i ledningen efter dryga halvvarvet och släppte sedan ingen förbi sig. Segertiden blev 1.13,3/1 660 meter.
Mats Djuse överraskade spelarna med Annelie Lagergren-tränade Björs Frej. Efter att ha smugit ner i tredje inner hittade han ut ett spår 350 kvar och fick lucka mellan hästar 100 kvar och sköt till snabbt och avgjorde på linjen. Segertiden blev 1.23,2a/2 140 meter.

BERGSÅKER 21 JULI
Tomas Pettersson tog en lugn start bakom Magnus Träff-tränade Gladiator Mearas och fick en position i fjärde ytter. Attackerade 700 kvar, var framme utvändigt ledaren 300 kvar och stack undan till en lätt seger på 1.14,7/1 640 meter.​​​​​​​


BOLLNÄS 17 JULI
Det blev hemmaseger i V5-inledningen genom Peter Eriksson som var offensiv med Cook Island och tog ledningen. Han fick sedan bestämma och hade inte större problem att glida undan till seger på 1.14,1a/2 140 meter.​​​​​​​

BERGSÅKER 16 JULI
I finalen av Positiva Kickens Ungdomsserie gick segern till Peter Eriksson-tränade First Mel Hope, körd av Marcus Lillius. Efter ett lopp i andra ytter och attack i sista kurvan skaffade hon sig greppet mitt på upploppet och höll undan för Orongo som spurtade starkt långt ute i banan. Segertiden när hon tog sin andra raka seger blev 1.14,1a/2 140 meter.​​​​​​​

RÄTTVIK 13 JULI
På måndagkvällen var det dags för Madame af Djupmyra att ta sin första seger i regi Gunnar Melander och då var det ordningsställt. Gunnar började i dödens, men svarade ut storfavoriten Bridge Jumper och tog själv hand om ledningen varvet från mål. Från den positionen höll hon sedan ställningarna hela vägen och segrade på 1.14,7a/2 140 meter via 1.15,4 sista tusen.​​​​​​​

​​​​​​​MATS PERSSON

ÖSTERSUND 12 JULI

När uttagningsloppen till årets Kallblodsderby avgjorde under söndagseftermiddagen vann Lars Erik Karlsson sin avdelning till Derbystoet med Alfa Lina. Hon gjorde det dessutom på nya svenska rekordet 1.25,4a/2 140 meter efter att ha snabbstartat till ledningen. Lars Erik drog sedan i jämnt tempo för att öka farten på slutrundan som gick efter 1.24,5. Passivt körde storfavoriten nådde därmed inte fram utan fick nöja sig med att bli tvåa för Öystein Tjomsland.
Lars Erik kvalade dessutom in Mustang till Kallblodsderbyt genom att bli trea bakom Järvsö Elling och Grisleprinsen G.L efter en rejäl rekordsänkning till 1.25,6a/2 140 meter.
Med lite tur hade han dessutom kunnat få med två finalister i årets Kallblodsderby. I det första uttagningsloppet, där storfavoriten Grisle Odin G.L. galopperade bort sig, var Alfa Linus på väg mot en finalplats när han galopperade oturligt vid ingången till upploppet. Han ställde sig sedan och kom tillbaka som sexa.

ÅRJÄNG 11 JULI
Gunnar Melander har satt Månlykke A.M. i ett fantastiskt slag och nu vann hästen en final i DubbelCupen på ett minst sagt imponerade sätt. Han satt länge sist utvändigt, samtidigt som betrodde Bol Brage tidigt fick överta ledningen. Efter ett varv började han röra på sig och fick rygg på Rappnor, men det gick inte fort nog så 600 kvar vreds han ut i fjärdespår och avslutade sedan starkt och hade grepp på ledande Bol Brage dryga hundra meter före mål. Han travade sista varvet efter 1.21,0 och segertiden blev 1.22,8/2 180 meter.
Thomas L Larsson-tränade Check Me skrällde tillsammans med Örjan Kihlström. Från rygg ledaren strulade det lite i sista sväng när denne galopperade, men sista hundra fick hon lucka invändigt och sköt till vasst till en säker seger på 1.13,7a/1 640 meter.
Ulf Eriksson tog årets största seger när han vann Årjängs Stora Sprinterlopp med Stefan Melander-tränade Milligan’s School som var helt ohotad från ledningen på nya rekordet 1.09,8a/1 640 meter. 
BOLLNÄS 10 JULI
Trots ett tävlingsuppehåll på dryga halvåret hade Simon Wall-tränade Silver Jossan inga problem att förlänga segerraden.
Peter Eriksson kunde inte hålla ut Lill Brisa från start, men fick sedan överta och kunde dra ned på tempot rejält innan farten skärptes runt sista kurvan. Peter hade sedan full koll på konkurrenterna och Silver Jossan gick i mål med krafter kvar på 1.27,0a/1 640 meter.
En av flera galoppörer i V5-finalen var Joel Wennström-tränade Koldemo Kristall för Mats Djuse. Efter galoppen dryga varvet från mål gick det dock undan och via fjärdespår i sista kurvan kom hon tillbaka och avgjorde åkandes på 1.29,6/1 660 meter.
Ulf Ohlsson hittade andra ytter med Anneli Lagergren-tränade Björs Idun i V4-avslutningen. Han fick ändå jobba för att ta sig förbi ledande Klack Blixten, men sista hundra avgjorde hästen ändå tämligen enkelt till tredje raka segern på 1.26,4a/1 640 meter.
Ohlsson vann dessutom med Joakim Reiser-tränade Skarpe som fick ett tufft lopp utvändigt ledaren men gick felfritt och det var vad som krävdes för att han skulle ta första segern. Tiden blev 1.33,4/2 160 meter.

HAGMYREN 9 JULI
Ulf Eriksson tog ledningen med Magnus Träff-tränade M.T.Montpelier i V4-3. Hårt ansatt på slutrundan av Amour Amour kunde han ändå rycka åt sig några längder och hållas undan hela vägen via 1.13,9 sista tusen. Segertiden när sexåringen tog sin andra raka seger blev 1.14,8/2 140 meter.
Det blev dessutom en tränardubbel för Magnus Träff. Gladiator Mearas gjorde nämligen andra starten efter ett tävlingsuppehåll och från utvändigt ledaren sista varvet klev han enkelt ifrån för Ulf Eriksson och segrade på 1.15,1/1 640 meter.​​​​​​​


​​​​​​​MATS PERSSON

HAGMYREN 3 JULI

Olov Brunlöf-tränade Vardofjäll Svarten svarade för en stark insats i V5-finalen. Fick tidigt gå först utvändigt för Rebecca Dahlén, men kunde pressa sig till ledningen 500 kvar och höll sedan undan för en vasst spurtande Grude Tilla. Segertiden blev 1.28,8/2 160 meter.
I V5-inledningen fick Tomas Pettersson en pangstart till rygg ledaren med Jan Schön-tränade Recall Rivner. Han kunde sedan lyfta ut henne knappa 300 kvar och stack ifrån till en lätt seger på 1.14,2/1 660 meter.

GÄVLE 2 JULI
Magnus Träff-tränade Captain Knas tog årets första seger i ett V5-lopp vid torsdagens lunchtävlingar. Ulf Eriksson satt i sulkyn och laddade rejält från ytterspåret bakom bilen och kunde överta ledningen mitt i första kurvan. Därifrån hade han sedan allt under kontroll och gick undan till seger på 1.14,2a/2 140 meter.
Janne Schöns Vickie Frontline har svårt att gå felfritt, men nu höll hon ordning på benen för Jan-Olov Åberg och från positionen sist utvändigt varvet kvar fick hon draghjälp i tredjespår på slutrundan. Mitt i sista kurvan lyftes hon ut i ännu vidare spår och avgjorde säkert efter en stark avslutning långt ute i banan. Segertiden blev 1.15,7a/2 140 meter. 

RÄTTVIK 30 JUNI
Efter tre raka andraplatser fick Gunnar Melander sätta dit Månbest A.M. som höll undan för Eldson efter en stark avslutning. Segertiden blev 1.26,7/1 660 meter.
Tomas Pettersson fick en bra start från tillägg med Jenni Åsberg-tränade Front Pace och tog rygg på Test Pilot. I sista kurvan gled han ut och åkte ifrån sista biten till seger på 1.16,3/2 160 meter.
Jenni Åsberg fick ytterligare en tränarseger genom Avantis Red Witch i Dalamästarnas final. Bengt-Erik Olsson satt i sulkyn och inledde i fjärde ytter. Fick draghjälp på sista bortre men vred på själv mitt i sista sväng och fångade in ledande Luna Nera Doc kort före mål. Segertiden blev 1.14,7a/  2 140 meter.

OVIKEN 28 JUNI
Stenegårds Lotta vann ett försök i ett utslagningslopp för Bo Landgren. Efter snabbstart till ledningen blev hon uppvaktad loppet igenom men lyckades hålla undan och vinna på 1.30,8/2 100 meter.

BERGSÅKER 27 JUNI
Tomas Pettersson-tränade Highlight Moon tog andra raka segern då han med tränaren i vagnen från tillägg vann ett sprinterlopp på fin 1.12,7/1 660 meter.
BERGSÅKER 26 JUNI
Anneli Lagergren-tränade Björs Idun avrundade fredagskvällen på Bergsåker när hon avgjorde för Ulf Ohlsson trots ett lopp utvändigt om ledande Alf Ann och med favoriten Tangens Lilja i rygg. Segertiden blev 1.27,0a/2 140 meter.

GÄVLE 25 JUNI
V5-omgången inleddes av Mikael Cedergren-tränade Isla Nga Hari som för Kaj Widell övertog ledningen i första kurvan och sedan fick bestämma. Segertiden blev 1.16,4/2 140 meter och det var Readly Express-stoets andra raka seger.​​​​​​​

LINDESBERG 20 JUNI

Olov Brunlöf-tränade Vardofjäll Svarten tog första årssegern efter ett lopp i tredje-fjärde inner. Magnus Djuse att i sulkyn och kom ut 700 kvar för att styra på i tredjespår 500 kvar och sedan avgjorde hästen säkert sista hundra. Segertiden blev 1.28,5/2 140 meter.

DANNERO 18 JUNI
Anneli Lagergren-tränade Björs Idun tog första årssegern när hon vann ett försök ingående i Norrlands Elitserie för ston. Ulf Ohlsson satt i sulkyn och började i andra ytter som blev utvändigt ledande Brenne Bitti varvet kvar. Halvvarvet från mål tog Björs Idun över och höll säkert undan sedan B.W.Sessa galopperat i striden kort före mål. Segertiden blev 1.27,3/2 160 meter.​​​​​​​

BERGSÅKER 16 JUNI
Ulf Eriksson öppnade V4-omgången med Magnus Träff-tränade M.T.Montpellier som efter tidig ledning i ett  långlopp hade allt under kontroll och tog andra segern i tredje starten i Träffs regi. Segertiden blev 1.15,8a/2 640 meter.​​​​​​​

RÄTTVIK 11 JUNI
 I ett sprinterlopp på V4 vid Rättvikstravets torsdagslunch försvarade sig  Highlight Moon bra från ledningen för sin tränare Tomas Pettersson och höll undan till seger på 1.12,1a/1 640 meter.​​​​​​​

​​​​​​​MATS PERSSON

ÖSTERSUND 5 JUNI

Joakim Reiser-tränade Nygårds Hillevi svarade för en stark avslutning när hon vann ett V64-lopp. Magnus Djuse serverade henne en fin löpning som gjorde att hon kunde avgöra och vinna på nya rekordet 1.25,0/1 640 meter.
- Jag var väldigt nöjd med henne ikväll och hon svarade för stark insats, kommenterade Magnus.

ROMME 5 JUNI
Krister Jakobsson-tränade Åsens Boogie svarade för en stark slutrunda när han rundade till seger i ett V5-lopp. Körande Ludvig Wickman fick börja som absolut sista häst när han attackerade 1200 kvar, fick draghjälp en bit, men 400 kvar vek han ut i fjärdespår och hade allt klart redan i början av upploppet. Segertiden blev 1.16,2/2 160 meter via vassa 1.12,1 sista tusen. 

RÄTTVIK 4 JUNI
Vid Rättviks lunchtrav tog Mikael Cedergren-tränade Dame Godiva karriärens andra seger. Ulf Eriksson satt i sulkyn och började invändigt, men när tempot bedarrade efter en häftig inledning rundade han till ledningen 1200 kvar och hon höll sedan undan efter strid och vann på 1.16,0/2 140 meter

GÄVLE 2 JUNI
Mikael Cedergren-tränade Sundbo Bysen övertog ledningen för Angelica Klockar på sista bortre i ett montélopp och gick undan till en närmast överlägsen seger på 1.28,1/1 660 meter i hästens debut under sadel.

HAGMYREN 29 MAJ
I ett försök ingående i DubbelCupen fick Lars-Erik Karlsson en fin start med Alf Ann från start som flög till ledningen och höll ett bra tempo. När det sedan strulade för konkurrenterna i sista kurvan kunde han rycka undan till en överlägsen seger på 1.27,2a/2 140 meter.
I kvällens sista lopp fick Thomas L Larsson-tränade Some Zin äntligen till det och svepte runt fältet i spåren sista halvvarvet för Ulf Eriksson.


ROMME 27 MAJ

Ready For More gjorde comeback i regi Krister Jakobsson och i ett breddlopp fick han en fin resa i tredje ytter och draghjälp fram till 300 kvar då han fick anfallsorder och på linjen fick han tag i ledande Västerbo Grobois via 1.11,2 sista tusen. Segertiden blev 1.14,2a/2 140 meter när han tog första segern sedan juli 2018, men den fjortonde totalt på 44 starter.
Niclas Leanders-tränade Önnes Grimner fick en tuff inledning via tredjespår och resten av loppet utvändigt ledaren men kunde ändå avgöra för Lukas Svedin. Segetrtiden blev 1.28,8/2 140 meter
Helena Ehn satsade framåt trots ytterspår bakom bilen med Avid Frontline och kom till ledningen och höll därefter undan efter strid till seger på 1.15,0a/2 140 meter.
​​​​​​​

DANNERO 26 MAJ

Daniel Selin-tränade Ella Victorystone kunde inte försvara innerspåret för Clara Jonasson, men fick överta två varv från mål och hade sedan allt under kontroll på 1.17,2a/2 640 meter.

BOLLNÄS 22 MAJ
En hemmaskräll inledde dagen då Micael Cedergren-tränade Isla Nga Hari avgjorde från rygg på ledaren och lucka 200 kvar för Kaj Widell. Tog ett par galoppsteg 500 kvar men ställde sig som tur var. Segertiden blev 1.18,2/2 140 meter.
Hemmaseger blev även i dagens sista lopp när Tomas Pettersson gav Jenni Åsberg-tränade My Gifted My ett smyglopp och avgjorde mellan hästar sista biten till seger på nya rekordet 1.13,5/1 660 meter.​​​​​​​

SOLÄNGET 19 MAJ
Magnus Träff-tränade Queer Fish tog första årssegern när V64 avgjordes på Solänget. Efter en fin resa i andra ytter fick han marschorder på sista bortre och redan i sista kurvan hade han satt klorna i ledande favoriten Esprit Sisu och fortsatte sedan till en lätt seger på 1.13,7a/2 140 meter.​​​​​​​

ROMME 19 MAJ
Gunnar Melander-tränade Månlykke A.M. imponerade i en spetsseger på 1.23,6a/2 140 meter där man avslutade sista halvvarvet i 1.21-fart.
Peter Eriksson-tränade First Ideal Man fick trava utvändigt ledaren för Ulf Eriksson men hade kopplat greppet redan när denne galopperade 200 kvar. First Ideal Man fortsatte vidare till en enkel seger på 1.14,4a/2 140 meter.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

ROMME 11 MAJ

Gunnar Melander lämnade inget åt slumpen bakom storfavoriten Månprinsen A.M. och körde tidigt framåt och lade sig utvändigt ledaren. På sista bortre tryckte han till och övertog ledningen och höll sedan säkert undan även om Åsrud Vilja närmade sig till slut. Tiden för Månprinsen A.M. blev 1.22,5/2 160 meter.​​​​​​​

​​​​​​​MATS PERSSON

GÄVLE 8 MAJ

Bo Landgren vann med Tage Sahlin-tränade Gangstra som från led-ningen höll undan för tilläggsstartande Zenit. Segertiden blev 1.30,4/2 140 meter.
Magnus Nilsson fick en tränarseger i ett B-tränarlopp genom Christina Hande som körde snyggt med Lugnets Sardonyx som sin vana trogen var stark i spurten och avgjorde säkert mellan hästar. Tiden blev 1.14,7/2 160 meter.

BOLLNÄS 7 MAJ
I ett breddlopp fick Tomas Pettersson-tränade Sidney Crosby sin efterlängtade seger. Jenni Åsberg satt i sulkyn och från ledningen blev segern tämligen säker på 1.17,0a/2 140 meter.
Magnus Träff-tränade Sugar Daddy tog sin 20:e seger när han avgjorde upploppet ned för Sofia Frilén. Inledningsvis såg det inte så bra ut när han hamnade först utvändigt med värsta hotet Busy Doin’ Nothing i ledningen. Varvet från mål blev hon emellertid avlöst av Baron D’Inverne och i den ryggen kunde hon lifta med till 400 kvar, då hon lyfte ut honom och över upploppet fanns ingen som kunde hota. Segertiden blev 1.14,9a/2 140 meter.
Sofia vann dessutom med stallkamraten M.T.Montpelier som gjorde årsdebut och dessutom debut i sin nya regi. Han avgjorde lätt sedan Sofia satt sig lugn utvändigt ledaren och egentligen bara kört till genom sista sväng. Segertiden blev 1.17,8a/2 140 meter.
Hemmaseger blev det även när Ove Berglin segrade med Janne Schöns Ken Dryden efter en rejäl långspurt från ett dåligt utgångsläge. Segertiden blev 1.17,8a/2 140 meter. 

ROMME 4 MAJ

Magnus Träff-tränade Arabesque gav inte storfavoriten Ecco Qui någon chans att utmana i ett V5-lopp. Trots ytterspår bakom bilen satt Ulf Eriksson tidigt i ledningen och fångade upp Ecco Qui utvändigt. När den senare började visa trötthetstecken 500 kvar så passade Eriksson på att sticka och vann helt ohotad på 1.14,6a/2 140 meter.
 I V5-finalen snabbstartade Jorma Kontio till ledningen med Tomas Pettersson-tränade True Devotion, släppte till stallkamraten Kimbee Crown varvet från mål och avgjorde på speed efter att ha fått luckan i början av upploppet. Segertiden blev 1.12,5a/1 640 meter.​​​​​​​

SOLÄNGET 2 MAJ

Michael Schönnings Hibokungen var helt överlägsen och många längder före tvåan när han vann ett montélopp för Caroline Forsner på 1.28,0/2 180 meter.

GÄVLE 2 MAJ
I Hästägarekannan för kallblod visade sig Tomas Pettersson-tränade G.G.Ojjdo åter bäst och tog karriärens sjunde seger i tionde starten. Tomas satt lugn i andra ytter och kunde köra rakt fram genom sista sväng och enkelt koppla grepp på tappre ledaren Klack Pansar. Segertiden blev 1.28,3/3 160 meter.​​​​​​​

DANNERO 1 MAJ
Ulf Ohlsson segrade med Tage Bergman-tränade Bältra Selene som inledningsvis höll upp ledningen för att sedan släppa och avslutningsvis avgjorde på speed. Segertiden blev 1.16,5/2 640 meter när hon tog karriärens första seger.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

HAGMYREN 27 APRIL

Mikael Cedergren har ett riktigt formstall och efter en andraplats i debuten fick nu Dame Godiva plita dit en etta i resultatraden. Ulf Eriksson satt i sulkyn och efter attack 800 kvar avgjorde hon säkert in mot mål via 1.16,9 sista tusen. Segertiden blev 1.17,7/2 160 meter. I ett ungdomslopp fick Hanna Forslin en pangstart med Lars Hallberg-tränade Maharaj Kumari och satt snabbt i ledningen. Sedan fick hon varva på 1.20 och behövde bara sitta och hålla i sig när 41-oddsaren gled undan till karriärens första seger med favoriten Glide Devie fastlåst i rygg. Segertiden blev 1.18,3/2 140 meter.

ROMME 25 APRIL
I det inledande kallblodsloppet vid Rommetravets lördagstävlingar var Monster Brage Bo bara bäst för Oskar Kylin Blom. Han gick på från kön 1500 kvar, övertog ledningen 850 kvar och gled säkert undan till seger på 1.33,6/2 160 meter. Vilket var anmärkningsvärt med tanke på att han tillhörde de tre minst spelade i loppet och gav över 54 gånger på toton. Bollnäsamatören Johanna Persson äger och tränar fyraåringen som gjorde årsdebut efter tre tidiga starter som treåring. 

BOLLNÄS 24 APRIL

Det blev hemmaseger i ett V5-lopp vid fredagstävlingarna Annelen 
Ahlström-tränade Järvsömalla ledde från start till mål. Wiktor Kylin-Blom placerade honom i ledningen direkt när bilen släppte fältet och höll den positionen med lätthet till seger på 1.25,1a/1 640 meter. V4-omgången avrundades med hemmaseger då Turmalin Yankee tog karriärens första seger i 27:e starten. Mikael Cedergren tränar och satt själv i sulkyn när hästen ledde från start till mål och vann på 1.14,1a/1 640 meter. Hemmaseger även i avslutningsloppet som Bosse Landgren vann med Tage Sahlin-tränade Gangstra. Hon blev av med ledningen till Ronja N.N. in i sista sväng men fick tillbaka den när denna galopperade kort senare och höll undan till seger på 1.30,1/2 160 meter.
​​​​​​​

GÄVLE 23 APRIL

Lars-Erik Karlsson har en talang i fyraårige Alfa Linus som efter galopp i debuten nu tagit två raka segrar. På torsdagskvällen ledde han ett långlopp från start till mål och efter en snabb slutrunda gick han undan till en lätt seger på 1.31,0/2 640 meter.

BERGSÅKER 22 APRIL
Mikael Cedergren hade satt Jamaica Boko i form igen efter vintervilan och med ett lopp i kroppen ledde hon ett fyraåringslopp inom veckans V86-omgång  från start till mål för Nicklas Hammarström. Segertiden blev 1.13,2a/2 140 meter.​​​​​​​

​​​​​​​MATS PERSSON

UMÅKER 18 APRIL

Rikard Skoglund var snabbt i sulkyn igen efter torsdagens trafikolycka på väg till Örebro och V64-tävlingar och vann på fredagskvällen med Stefan Arvidsson-tränade Axl Brown efter tidigt avancemang till utvändigt ledaren. Dryga halvvarvet kvar tackade han för sällskapet och stack undan till seger på 1.15,4a/2 640 meter.

BOLLNÄS 16 APRIL
I ett kallblodslopp galopperade de flesta. Så även vinnande Alfa Linus som dock var snabbt tillbaka för Lars-Erik Karlsson och själv fick ledningen när spårande Tell Grim hoppade 900 kvar. Den senare kom tillbaka över upp-loppet men orkade inte ta sig förbi Alfa Linus som segrade på 1.33,4/2 140 meter. 

BERGSÅKER 14 APRIL
I kvällens sista lopp blev det hårt i mål men i sista stegen hann Joakim Reiser-tränade Real Masterpiece upp ledande T.Walls Inferno och segrade på 1 15,1 för Mats Djuse.

HAGMYREN 13 APRIL

Jenni Åsberg redfavoriten Ajlexes Leif i monteloppet (Tomas Pettersson tränar) och efter ett invändigt lopp löste det sig när hon på sista bortre kunde köra rakt fram invändigt och över upploppet avgöra säkert till seger på 1.16,1/2 160 meter.

ROMME 11 APRIL

Mission Beach har börjat bra hos Thomas Lönn och efter en andraplats i regidebuten har det blivit två raka segrar. På påskdagen satt femårsstoet snabbt i ledningen och därefter fick körande Magnus Djuse bestämma farten och Mission Beach kämpade på bra i en snabb avslutning till seger på 1.14,9a/2 140 meter.

FÄRJESTAD 9 APRIL
Th Egnells Minneslopp med 100 000 kronor i förstapris kördes utanför V75 under långfredagens tävlingar på Färjestad. I loppet som kördes över 1 640 meter löste det sig bra för tilläggsstartande Lill Maria och Hans Brunlöf som varvet från mål satt i andra ytter. 300 meter från mål attackerade Brunlöf och hade grepp mitt på upploppet och vann före skuggande favoriten Orvar Mollyn. Segertiden blev 1.25,0/1 660 meter för Lill Maria som inte vunnit lopp sedan 5 mars 2018. Även då vann hon ett sprinterlopp på Färjestad.
​​​​​​​
​​​​​​​MATS PERSSON

RÄTTVIK 8 APRIL

Lina Sjöblom-tränade Anton Fronline fick en tuff öppning för Rebecca Dahlén i 1.11-tempo innan han nådde ledningen i ett lopp under breddtravskvällen. Han fick sedan bestämma där framme och gick undan med ett par längder till seger på 1.17,1a/2 140 meter.
Rebecca Dahlén körde även G.K.New Chance åt Stefan Arvidsson och kom igenom bra från bakspår men fick finna sig att hamna utvändigt ledaren. På sista långsidan tryckte hon upp farten, kopplade greppet i början av upploppet och sprintade undan till en lätt seger på  1.17,0a/2 140 meter.
Eva-Jeanette Liljeberg-tränade Timotejs Fredag öppnade bra för Marcus Lillius och tog ledningen in i första sväng. Han fick sedan bestämma där framme och hade allt under kontroll på 1.16,2a/2 140 meter.

ÖSTERSUND 6 APRIL
Thomas Lönn-tränade Showtimejackflower var stark utvändigt ledaren sista varvet för Ulf Ohlsson när han avgjorde på 1.14,/2 140 meter. 

ROMME 4 APRIL
I V65-inledningen svarade Magnus Träff-tränade Arabesque för en fin årsdebut när han rundade till seger på 1.13,6a/1 640 meter med Ulf Eriksson i sulkyn.

BOLLNÄS 3 APRIL

På fredagskvällen visade sig åter Månprinsen A.M. på tävlingsbanan och trots dryga spår första halvvarvet innan han kunde sätta sig tillrätta i ledningen, gled kallblodskungen undan och vann på 1.23,7a/2 140 meter. Tränar gör Gunnar Melander.
I det första försöket till Anders Kilströms Minne blev det hemmaseger genom Peter Eriksson och Cook Island. Fick gå utvändigt ledaren större delen av loppet men kunde överta när denne galopperade in i sista kurvan och höll sedan undan efter strid mot Like A Monster. Segertiden blev 1.17,1/2 160 meter och det var treåringens andra raka seger från debuten.

RÄTTVIK 2 APRIL

I ett sprinterlopp öppnade Jenni Åsberg-tränade Avantis Red Witch snabbt för Tomas Pettersson för att sedan släppa till Dream Cash. 300 kvar började Tomas att söka sig ut och över upploppet avgjorde Avantis Red Witch med pigga ben till seger på 1.13,9a/1 640 meter.

ROMME 31 MARS
Det blev seger i årsdebuten för Jan-Olov Åberg-tränade Gangna som dessutom tog karriärens första seger i åttonde starten när hon ledde från start till mål. Segertiden blev 1.33,9/2 140 meter.

​​​​​​​MATS PERSSON

ÖSTERSUND 29 MARS

Tomas Pettersson har en riktig segerplockare i G.G.Ojjdo som bara förlorat en start i hans regi. Nu släppte Tomas ledningen till knappe favoriten Buska Blyg efter halva loppet för att kliva ut 300 kvar och slå av denne till på linjen och vinna på 1.29,7/2 640 meter.
Rikard Skoglund tog ledningen med Stefan Arvidsson-tränade Axl Brown i ett långlopp. Ryckte åt sig några längder 300 kvar och vann avstannande på 1.16,6a/2 640 meter.

HAGMYREN 28 MARS
Annelie Lagergren-tränade Inga Ålj fick en pangstart från tillägg till rygg ledaren av Jan Ove Olsén och vek ut i början av upploppet och avgjorde på 1.32,2/1 660 meter.
Monster Viking höll upp ledningen från innerspåret för Fredrik Fransson. Fick bestämma där framme och gick undan i en snabb avslutning till seger på 1.29,1/2 140 meter. 

ROMME 25 MARS
Bo Landgren fick riktig snurr på Pastor On Line från start och satt tidigt i ledningen. Där fick han hållas i 1.20-tempo och trots att storfavoriten Dark Angel Avenue fick en fin resa i andra ytter lyckades hon inte fånga in den dryge 40-oddsaren som segrade på 1.18,0a/2 140 meter.
Tomas Pettersson avslutade V5-omgången med Thomas Lönn-tränade Bear Gift som från andra ytter avgjorde mot ledande Uptown Girl och tog karriärens andra seger i 40:e starten. Segertiden blev 1.17,0a/2 140 meter.

BERGSÅKER 21 MARS

Stefan Arvidsson-tränade Youhadmeathello fick en fin resa av Örjan Kihlström i V75-2 och tackade med en snygg spurtseger och vann på 1.15,8a/2 140 meter.
- Hästen kändes fin hela vägen, så när luckan kom kändes det bra, sade körande Örjan Kihlström och fick medhåll av ägaren Lars-Göran Rewelj
- Jag väntade på luckan hela tiden, han såg väldigt snärtig och fin idag, sade Rewelj.
Peter Erikssons Cook Island svarade för en fin insats i tävlingsdebuten i ett treåringslopp för ston. Hon fick  släppa ledningen på första bortre, fick perfekt lucka in i sista kurvan och avgjorde säkert sista hundra. Segertiden blev 1.16,8/2 140 meter.
- Jag hade mamman och sade att jag gärna ville ha första avkomman om det gick och så fick jag leasa den här, sade Peter om Readly Express-stoet.
- Vi gjorde ett andelsbolag på 20 andelar så det finns många glada delägare och det var en rejäl insats, fortsatte Peter.

BERGSÅKER 18 MARS

Tomas Pettersson har en riktig segermaskin i G.G.Ojjdo som tog fjärde årssegern. Han tog över inne på upploppet och höll säkert undan för konkurrenter som kom bakifrån. Segertiden blev 1.29,7/2 160 meter.
- Han är väldigt stark och det känns som att man har mycket att åka med, sade Tomas.

​​​​​​​MATS PERSSON

BOLLNÄS 13 MARS

Stefan Arvidsson och Lyckans Olov svarade för en stark prestation vid fredagens breddtrav när man avgjorde från utvändigt ledaren och segrade på 1.16,9a/2 140 meter.
- Vi tyckte att vi hade lite att köra med idag och ville ge honom chansen, sade Stefan efter det offensiva upplägget.
- Det är en stor och lite tung häst som kommit lite på slutet, tillade han efter hästens första seger i sextonde starten.

SOLVALLA 11 MARS
 Stefan Arvidsson-tränade Mr Clayton J.F. fick en fin resa i rygg på ledaren av Jorma Kontio i den andra V86-avdelningen och när luckan kom strax före mål växlade femåringen tempo snabbt och avgjorde sista biten. Segertiden blev 1.14,8a/2 140 meter.
- Det var oväntat, menade Stefan Arvidsson.
- Han hade bara ett lopp i kroppen inför det här och jag trodde på en bra placering men inte att han skulle vinna, fortsatte Stefan.
- Nu blev det bra för oss med ett lågt tempo, men att han skulle kunna växla tempo så där, det trodde jag inte, tillade han. 

BOLLNÄS 9 MARS

V4-omgången inleddes med en favoritseger genom Tomas Pettersson och G.G.Ojjdo, men det var inte förrän på linjen som han kunde avgöra mot ledande 45-oddsaren Komnes Gigant efter en dryg inledning i tredjespår och efter att ha tappat stilen lite när han var på väg att attackera 300 meter från mål. Segertiden blev 1.28,5/1 660 meter.
- Han är inte så snabb ut och sprang och trevade lite hela vägen, men det var bra gjort av honom att hitta stilen och kunna avgöra, sade Tomas.
Ulf Ohlsson brukar ofta sitta bakom favoriten, men nu skrällde han med Ylve Östlund-tränade Coinrunner G. Segertiden blev 1.17,5/2 160 meter.
- Vi satt invändigt och kom ut 700 kvar så det löste sig bra, menade Ohlsson som fick tag i ledande 80-oddsaren Ondobe i sista stegen.

​​​​​​​MATS PERSSON

ROMME 6 MARS

I en galoppfylld V64-inledning fick Joakim Reiser-tränade Klack Tekla en fin resa av Magnus Djuse och avgjorde mellan hästar före en starkt avslutande Tjötta Godtfred. Segertiden blev 1.28,9/2 140 meter.
-  Det var inte så svårt, det var en väldigt fin häst och hon höll farten väldigt bra, sade Magnus som körde henne för första gången.
-  Jag är så stolt över henne. Det ar häxat lite på vägen men hon är som en pansarvagn, tillade Joakim Reiser.

MATS PERSSON

BOLLNÄS 28 FEBRUARI

Daniel Selin var offensiv bakom Ella Victorystone som sedan inte släppte någon förbi sig.
–  Hon skulle egentligen haft ett staket i resultatraden men det har krånglat lite, menade Daniel efter hästens första seger. Tiden blev 1.17,0a/2 640 meter.

​​​​​​​

BERGSÅKER 25 FEBRUARI

Mats Djuse inledde tisdagens lunchtrav med att skrälla bakom Joakim Reiser-tränade Klack Pansar.
-  Han har varit stark, men nu var han snabb också och det verkar som att vintern gjort honom gott, kommenterade Djuse. Segertiden blev
​​​​​​​1.30,5/2 660 meter.

MATS PERSSON

BERGSÅKER 19 FEBRUARI

Tomas Pettersson har en talang i sexårige G.G.Ojjdo som är obesegrad i hans regi och tog tredje raka när han vann ett långlopp från utvändigt ledaren halva loppet.
-  Han är stark och rejäl hästen, kommenterade Tomas.
-  Ägaren hade gjort ett fint grundarbete innan han kom och sedan har vi snickrat lite och fått det att fungera några starter i alla fall, fortsatte Tomas.

MATS PERSSON

ÖSTERSUND 10 FEBRUARI

Peter Eriksson överraskade spelarna med Kjell Sandström-tränade Vincent Jo som inledde lunchtävlingarna. Vincent Jo fick överta ledningen av en galopperande ledare 1300 meter från mål och höll sedan konkurrenterna stången hela vägen och tog karriärens andra seger i sjunde starten. Segertiden blev 1.33,7/2 160 meter.

ROMME 8 FEBRUARI
Thomas Lönn-tränade Showtimejackflower vann ett ungdomslopp tillsammans med Linus Lönn. Från tillägg blev det ett offensivt upplägg och ledningen innan varvningen och seger på 1.18,3/2 160 meter.

SOLVALLA 5 FEBRUARI
Stefan Arvidsson fick en tränarseger under onsdagskvällen då Janice Brown vann tillsammans med Örjan Kihlström. Från rygg ledaren kunde hon glida ut knappa 300 kvar och sköt sedan till bra sista hundra till seger på 1.16,4a/2 140 meter

GÄVLE 4 FEBRUARI

Magnus Nilsson har form på stallet och i kvällens inledande lopp segrade han med Lugnets Ofelia efter ett lopp i rygg på ledaren och fritt spår i början av upploppet. Segertiden blev 1.33,6a/2 140 meter.

ROMME 31 JANUARI
Krister Jakobsson vann med Åsens Boogie efter en rejäl 700 meters avslutning som resulterade på linjen. Segertiden blev 1.17,0a/2 140 meter.
-  Fantastiskt kul! Han har lite svårt att sätta nosen först och nu provade vi norskt för första gången, men vet inte om det hjälpte, sade Krister.

MATS PERSSON

BOLLNÄS 26 JANUARI

Ulf Eriksson ersatte brorsan Peter bakom Castor Brick och vann säkert efter att tidigt kört sig till ledningen.
- Han har vunnit från ledningen tidigare så det gällde att satsa allt för att komma dit och det fick vi verkligen göra, sade Ulf.
ÖSTERSUND 24 JANUARI
Två Bollnästränade hästar överraskade spelarna inom V65 på fredagslunchen. Först ut var Zandra Widén-tränade Spero Ducere som för Tamara Skutnabb spurtade bäst av alla i vida spår och hann dit till seger på 1.17,1a/2 140 meter.
Senare såg det länge ut som att Twinkle Kronos skulle spetsa hem sitt lopp, men då hade man inte räknas med Magnus Nilsson och Lugnets Sardonyx. Efter att han fick backas loss som sista häst 600 kvar spurtade han våldsamt och precis på linjen fångade han in ledaren. Segertiden blev 1.14,8a/2 140 meter.

MATS PERSSON

BOLLNÄS 16 JANUARI

Stefan Arvidsson noterade sig för en tränardubbel. På V64 var Axl Brown smått överlägsen för Rikard Skoglund och lämnade konkurrenterna sista biten efter ett lopp i ledningen.
– Jag var ändå lite orolig då Pasi har väldigt fin form på sina hästar, men 300 kvar kände jag att jag hade bästa hästen, sade Rikard som lämnade utvändige favoriten Uret bakom sig över upploppet.
Stefan inledde dessutom kvällen med en tränardubbel och satt själv upp bakom vinnaren Youhadmeathello som försvarade sig bra från ledningen.
–  Det är en rejäl bit det här, kommenterade Stefan som tidigt satt i ledningen trots femtespår.
–  Han fumlade lite första stegen, men sedan fick han upp farten, tillade han efter segern på 1.19,7/2 140 meter före stallkamraten Annkin Savage.
BERGSÅKER 11 JANUARI
Krister Jakobsson tog en tränardubbel i ett lopp inför lördagens V75 på Bergsåker. Nyförvärvet Cheap Thrill vann tillsammans med Mats Djuse i sin andra start i ny regi efter tidig ledning.
–  Jag ville egentligen ge honom ett rygglopp, men det fanns ingen att släppa till, sade Mats som fortsatte i spets och enkelt ryckte ifrån inne på upploppet till seger på 1.15,4a/2 140 meter före stallkamraten Åsens Boogie som spurtslagen klungan bakom.
Tävlingarna avrundades sedan av Tomas Pettersson och G.G.Ojjdå som ledde hela vägen och kom i mål på 1.32,8/2 140 meter.
–  Han har börjat bra hos oss, konstaterade Tomas efter andra raka segern i hans regi.

GÄVLE 10 JANUARI

I ett jämnt kallblodslopp vid Gävletravets årspremiär spurtade Anneli Lagergren-tränade Björs Frej bäst för Jorma Kontio. Favorit i loppet var återkommande Smedsbo Faksen som gjorde debut i regi Robert Bergh och det var också denne som ledde länge, men mot Björs Frejs vassa avslutning från andra ytter var han svarslös.
–  Han har hittat en växel till sista året, menade Jorma Kontio.
–  Det är fantastiskt att han utvecklats så mycket, tillade Anneli Lagergren.
MATS PERSSON
BERGSÅKER 8 JANUARI
Thomas Lönn-tränade Caesar F.C. satt en bit bak i ett sprinterlopp vid Bergsåkers lunchtrav på onsdagen men körande Emilia Leo fick bra snurr på honom sista halvvarvet och fångade in ledande favoriten Cavalier Brodde kort före mål.
–  Jag har kört honom flera gånger och han har gjort bra lopp men inte fått utdelning, så det var jätteskönt att vinna med honom idag, tyckte Emilia efter dagens enda uppsittning.


ROMME 5 JANUARI

I ett kallblodslopp vid Rommetravets årspremiär på söndagen blev det så hårt i mål att det inte gick inte att skilja på Tore Hellström-tränade Månjerva A.M., körd av Mikaela Sundin och Mats Djuse-körde Olsimspingstbruden, tränad av Jan Ove Olsen.
–  Det blev så mycket fel det kunde bli idag, men hon löste det på ett bra sätt, sade Mikaela.

BOLLNÄS 3 JANUARI

Ulf Ohlsson fick börja från kön med Stefan Arvidsson-tränade Lyckans Cash men hon höll ändå farten bäst av alla och avgjorde sista biten. Segertiden blev 1.16,7/2 160 meter.
–  Hon höll på att galoppera från start och hade även en kort galopp under vägen, men gick en riktigt bra slutrunda, sade Ohlsson.
Hemmaseger blev det även i ett kallblodslopp där Ove Berglin körde till ledningen med Jan-Olov Åberg-tränade Höstbo Sune och stannade där loppet igenom. Segertiden blev 1.27,8a/2 140 meter.
– Det var inte meningen att han skulle gå i ledningen, men det fanns igen plats att komma ner, sade Berglin.
Åberg vann själv utanför V64 i ett kallblodslopp där Tomas Pettersson såg ut att ha allt under kontroll bakom Majgryning när hon stannade till kort före mål och fick släppa Sikvelands Stjerna och Jan-Olov Åberg förbi sig på linjen. Segertiden blev 1.28,4/1 640 meter.
–  Hon springer och bryter och taktar lite och jag hade fullt upp med att försöka vara tvåa eller trea, men så bromsade Tomas häst till, sade Åberg.

BERGSÅKER 1 JANUARI
På årets första dag reste Joakim Reiser till Bergsåker med Klack Silver. Redan efter drygt 500 meter styrde körande Mats Djuse till ledningen och trots den långa distansen kunde duon hålla undan med en längd på 1.31,2a/2 640 meter. Segern var värd 40.000 kronor.

MATS PERSSON

SOLVALLA 17 DECEMBER

För en vecka sedan tog Mikael Cedergren en skrälldubbel på Solvalla. På tisdagskvällen var det dags igen. Nu var det Jalna Boko som i ett treåringslopp överraskade spelarna tillsammans med Kaj Widell.
Från ett bakspår sladdade hon bakom fältet första varvet, innan hon fick kontakt och gick med i tredjespår varvet från mål. Draghjälpen var dock för dålig så 600 kvar vred Kaj ut det långklivande stoet i fjärdespår och trots en dryg kurva rundade hon fältet och gick till slut ifrån med ett par längder. Segertiden blev 1.16,4/2140 meter.

ÖSTERSUND 20 DECEMBER
Vid fredagskvällens årsfinal blev det en rejäl överraskning i ett kallblodslopp. Den kom genom Marie Eriksson-tränade Månskens Pärla och Bo Landgren som segrade till drygt 41 gånger på toton.
Segern möjliggjordes efter ett lopp i rygg på ledaren och gratisspels på sista bortre då ledaren galopperade.
–  Jag såg att han sprang och tog om och låg och avvaktade lite, sade Landgren.
–  När den så galopperade tog jag chansen och körde undan med den här som är lite entaktad, förklarade Landgren efter segern på 1.32,6/2140 meter .

ROMME 20 DECEMBER

Jan-Olov Åberg överraskade med Höstbo Sune som snabbstartade till spets för att sedan släppa till betrodde Dånpilen. Höstbo Sune fick sedan fritt fram när denne galopperade vid ingången till upploppet och vann med flera längder på 1.27,8/2 140 meter.

UMÅKER 25 DECEMBER
Simon Walls Silver Jossan vann inom V75 och tog sin nionde årsseger i smått överlägsen stil för Peter Eriksson.
–  Det är ofattbart vilken inställning hon har och vilken travare, sade Peter efter segern på 1.27,3a/1 640 meter i loppet där han fick släppa ledningen och därefter gå fram utvändigt.
–  Jag ville inte chansa första gången med brodd, så jag körde lite lagomt för att vara på den säkra sidan, fortsatte Peter som sedan tryckte gasen i botten på sista bortre.
I Varma Hästägarekannan, som också gick inom V75, tog Krister Jakobsson-tränade Narold Vox sin andra raka seger på Umåker för Mats Djuse. Segertiden blev 1.15,2/2 680 meter.
– Vilken underbar häst som kommit tillbaka så här efter skada, menade Djuse om 10-åringen som i och med segern passerade fyra miljoner intjänat.
Bollnässeger blev det även i ett lopp utanför V75 där Torsten Blomqvist vann med Åsrud Teddy trots ett lopp utvändigt ledaren. Segertiden blev 1.32,9a/2 140 meter .

MATS PERSSON

SOLVALLA 10 DECEMBER

Mikael Cedergren hade en fin kväll vid Solvallas V64-tävlingar. Han tog nämligen en tränardubbel genom segrar med treåringarna Jeanne d’Arc Boko och Jamaica Boko. I sulkyn bakom de båda mindre överrasknin-garna satt Kaj Widell.
Jeanne d’Arc Boko var snabb ut bakom bilen och ledde hela vägen utan att vara riktigt hotad. Segertiden blev 1.15,0a/2 140 meter.
Jamaica Boko var även hon snabb från start i ett stolopp som avrundade omgången, men fick släppa ledningen och det blev efterhand tredje inner. 1300 kvar gled Kaj ut i andraspår och från den positionen kopplade hon grepp på ledaren 200 kvar och gled säkert undan till seger på 1.14,0a/2 140 meter.

SOLVALLA 11 DECEMBER
En favoritbetonad V86-omgång avrundades med en överraskning genom Krister Jakobsson-tränade Jeppas Qurt. Segertiden blev 1.14,9a/2 640 meter och i sulkyn satt Mats Djuse som åkte till Solvalla enkom för att köra den hästen.
–  Han vann senast för första gången på länge så det blev andra raka nu, kommenterade Mats.
–  Det löste sig bra under vägen men han fällde fram öronen när han kom först och han hade nog krafter kvar, sade Djuse och antydde att segern var säkrare än det såg ut från sidan.

ROMME 12 DECEMBER

I ett V5-lopp gick det inta att sära på Thomas Lönn-tränade Bear Gift, körd av Tomas Pettersson och Jorma Kontio-körde Chris Crystal som alltså fick dela segern.
–    Hon har rätt så bra huvud och med snälla lopp går hon bra till slut, sade Tomas.
–    Det här var första starten för Thomas Lönn och han har säkert fått henne att utvecklas lite, fortsatte han.

BOLLNÄS 13 DECEMBER
Efter en tredjeplats i regidebuten blev det full pott för Jan Schön-tränade Recall Rivner vid luciaaftonens tävlingar. Tomas Pettersson satt i sulkyn och hittade tidigt till ledningen trots fjärdespår på tillägg.
Det är en fantastisk travare, en jättehärlig häst, kommenterade Tomas, som körde med gott självförtroende
–   Jag hade hört från läktarn att jag skulle ha bra chans, så det var bara att förvalta det, fortsatte Tomas efter segern på 1.16,6/2 160 meter.
I ett stolopp tog Simon Walls Silver Jossan åttonde årssegern när hon kort före mål slog klorna i tappra ledarinnan Alf Ann. Peter Eriksson satt i sulkyn och segertiden blev 1.27,5/2 180 meter.
– Vi fick gå lite väl tidigt för att jag skulle vara nöjd, men jag satt och lurade lite i sista sväng och hon har en fantastisk inställning, sade Peter.

MATS PERSSON

ROMME 29 NOVEMBER

Emilia Leo vann med Nina Jonsson-tränade Myrs Sol som för ledde från start till mål och tog andra raka segern.
–  En jättefin travare, kommenterade Emilia efter sin hundrade årsseger.
–  Det har krånglat lite, dels var hon skadad i fyra månader i början av året, sedan har hon inte varit riktigt fokuserad, men nu verkar hon hittat rätt, fyllde delägaren Anders Jonsson i.

BERGSÅKER 4 DECEMBER
Mats Djuse satte dit Krister Jakobsson-tränade I'll Fixit efter ett lopp i kön och stark avslutning långt ute i banan.
–  Det blev en lite krånglig väg, men han sköt till otroligt bra när det väl löste sig, kommenterade Mats.
Finalen i Bergsåkers B-tränarserie gick till Bollnäs, eller Ljusdal närmare bestämt, genom Hans Svedin och Winnie The Pooh som var starkast till slut efter att ha fått draghjälp i tredjespår på slutrundan.
–  Det var lite kamp ett tag, men han är stark och seg den här, sade Hans.

BOLLNÄS 5 DECEMBER

Efter en dryg månads tävlingsuppehåll var Magnus Träff-tränade Twinkle Kronos bäst igen vid torsdagens lunchtrav. Ulf Eriksson satt i sulkyn och hade en behaglig resa efter tidig ledning.
–  Det är en väldigt kapabel häst som fått dålig utdelning hittills i år, men nu var han väldigt fin igen och jag behövde aldrig rycka huvan, sade Ulf efter segern på 1.14,9a/1 640 meter.
Hemmaseger blev även det i det avslutande loppet där Peter Eriksson fick ledningen med Castor Brick i första kurvan av en galopperande Lamona Håleryd och spårade sedan runt om till seger på 1.17,5a/2 140 meter.
–  Han har gått skapligt de två senaste loppen och nu gick han ner i klass, sade Peter.

MATS PERSSON

BERGSÅKER 20 NOVEMBER

Hästar över hela banan var det på mållinjen i V86-inledningen på Bergsåker. Närmast publiken kom Ulf Eriksson med Magnus Träff-tränade Survival Kit efter att ha letat sig ut från fjärde inner och avgjorde i sista stegen.
–  Jag satt hopplöst till, men lyckades komma ut i andraspår efter halva loppet, sade Ulf.
–  Det blev dock ingen lucka förrän 400 kvar och då gick jag ut i femtespår och han avslutade riktigt bra idag, fortsatte han.
–  Han har en otroligt kapacitet men har krånglat så man törs inte tro på honom riktigt, fyllde Magnus Träff i.
–  Nu hade vi plockat av en massa grejor på huvudet och då kanske han flög fram av ren lättnad, fortsatte Magnus. Bollnässeger blev det även i den avslutande avdelningen som Kaj Widell vann med Thomas Lönn-tränade Cesar F.C. efter attack från andra ytter på sista bortre.
–    Jag blev tvungen att gå lite tidigare än jag tänkt men han avgjorde ändå säkert sista biten, sade Kaj.

GÄVLE 21 NOVEMBER
Simon Wall-tränade Silver Jossan imponerade återigen för Peter Eriksson. Peter körde till ledningen mitt i första kurvan och när motbudet Brenne Bitti kom upp utvändigt i sista kurvan, fanns det gott om krafter kvar för att sticka undan och vinna på 1.26,5/1 640 meter.
–  Det är sällan man får köra sådana här kallblod, sade Peter.
–  Hon har en otrolig teknik och är så snabb, fortsatte han efter hästen som i år tagit sju segrar på nio starter.
Första segern i karriären blev det för G.G.Ojjdå som gjorde debut i regi Tomas Pettersson och segrade överlägset på 1.35,0/2 140 meter.

BOLLNÄS 25 NOVEMBER
Helena Ehn bjöd på en riktig överraskning när hon segrade med egentränade Vilja Frontline vid måndagens lunchtrav. Hon serverade hästen en fin resa och avgjorde sista biten in mot mål. Segertiden blev 1.16,9a/1 640 meter i karriärens andra seger.
–  Det blev jättefint löpningsförhållande för hennes del och när det blev lite trötta hästar runt omkring så trodde jag på bra chans, sade Helena.
Nina Jonsson-tränade Myrs Sol debuterade med seger för Mats Djuse sedan hotet Hyttas Vrålsnabb galopperat i striden kort före mål. Segertiden blev 1.36,0/2 140 meter.
–  Det var en fin travare som hade lätt för sig och visade bra fart upploppet ner, sade Mats.
–  Det kändes som att det gått bra även om den andre stått på benen, fortsatte han.
Hemmaseger även i nästa lopp som Tomas Pettersson ledde hela vägen med Jan Schöns Ken Dryden. Segertiden blev 1.18,7/2 140 meter.
BERGSÅKER 26 NOVEMBER
I novemberrusket vid Bergsåkers lunchtrav på tisdagen fick Krister Jakobsson-tränade Jeppas Qurt draghjälp i spåren på slutrundan och var stark upploppet ner för Mats Djuse som även vann med Joakim Reiser-tränade Klack Viktor.
– Han travar inte alltid bra, men när han gör det så kämpar han alltid det han kan och 2 640 meter är hans distans, kommenterade Hanna Reiser Klack Viktors insats.

ROMME 26 NOVEMBER
Trots en rejäl galopp från start kunde Fredrik Fransson-tränade Finnskog Lexus komma tillbaka och avgöra efter en snabb slutrunda för Magnus Djuse. Segertiden blev 1.32,1a/2 140 meter.

ÖSTERSUND 28 NOVEMBER
Rikard Skoglund inledde V5-raden med Stefan Arvidsson-tränade Axl Brown som tidigt var uppe och kände på favoriten Osah’s Bolt, tog över in i sista sväng och gick säkert undan på 1.16,7a/2 640 meter.
–    Han har styrkan som sitt främsta vapen och med främsta konkurrenten i ledningen villa jag inte sitta för långt bak, sade Rikard efter hästens andra raka seger i Östersund.
–     Han verkar trivas ypperligt med brodd och kommer säkert att tävla bra i vinter, trodde Rikard.
I ett lopp med endast tre startande ledde Rikard hela vägen med Axl Brown stallkamrat Janice Brown. Han fick bestämma som han ville och hon gick säkert undan till slut och segrade på 1.22,9/2 140 meter.
–     Hon gick undan på häst och lyssnade inte så mycket på mig, konstaterade Rikard.

MATS PERSSON

UMÅKER 8 NOVEMBER

I ett lopp över 3 640 meter var Krister Jakobsson-tränade Narold Vox starkast tillsammans Mats Djuse och vann smått överlägset trots 60 meters tillägg. 
– Jag har längtat efter att få köra honom igen och när han var så fin igen så känns det bra, sade Mats om tioåringen som nyligen gjorde comeback efter att ha varit borta i nästan ett år.
– Det märks att han älskar det här, fortsatte han efter segern på fina 1.15,8/3 700 meter.

SOLVALLA 12 NOVEMBER
Mikael Cedergren bjöd spelarna på en riktigt skräll vid tisdagskvällens V64-omgång. Kaj Widell satt i sulkyn bakom loppets näst minst spelade häst, Jamaica Boko och hittade en fin position i tredje inner. På sista bortre gled han ut i andra ytter för att kort senare bli utan drag-hjälp. Trots det kopplade hon greppet 200 kvar och höll undan med ett par längder på 1.15,7a/2 140 meter.

BERGSÅKER 12 NOVEMBER
Jan-Olov Åberg plockade ut nyförvärvet Tåga Kongen och körande Ingvar Nyberg hade många att runda, men Tåga Kongen avgjorde ändå efter en stark avslutning i spåren.
– Jag har leasat honom av ägarna, förklarade Åberg.
– Han fungerade inte riktigt i lopp, så jag sa att jag kan prova honom ett tag och nu blev det helt perfekt med Ingvar Nyberg i sulkyn.
– Han sprang och skuttade lite från början, men när han väl fick upp farten gick han bra, fortsatte Åberg.

SOLVALLA 13 NOVEMBER
Thomas Lönn-tränade Ashbury Park vann ett montélopp på Solvalla under onsdagskvällen. Jennifer Persson satt i sadeln och det blev en bekväm seger efter att man övertagit ledningen varvet från mål och sedan dragit ifrån med flera längder.
– Han var laddad idag, konstaterade Jennifer.
– Jag ville egentligen inte köra i ledningen, men satt i dödens och då tyckte jag det var lika bra att köra till och då blev han väldigt laddad, fortsatte Jennifer efter segern på 1.16,0a/2 140 meter.
BOLLNÄS 14 NOVEMBER
Micael Broberg-tränade West Wing rundade till en bekväm seger under breddloppskvällen. Körande Mikael M Andersson satt fart direkt från bakspår och rundade till ledningen efter 700 meter och hade sedan allt under kontroll på 1.15,1a/2 140 meter med den dubble miljonären.
– Vi använde samma taktik senast jag körde honom och det gick bra då med, sade Mikael.
– Det är kul att få komma hit och vinna med honom, tillade Micael Broberg efter hästens första årsseger.
– Nu är han redan anmäld till Solvalla på onsdag, fort-satte Broberg som i vanlig ordning har matchningen klar.
Wiktor Kylin-Blom segrade med Nina Jonsson- tränade Myrs Meja i kvällens sista lopp. Från ledningen hade han full koll på konkurrenterna i en be-kväm seger på 1.33,0a/2 140 meter.
–     Hon var jättefin, men det blev mycket taktik idag, sade Wiktor som hade mest jobb att hålla kvar hästen i rygg.

ÖSTERSUND 17 NOVEMBER
Rikard Skoglund tog en favoritseger med Stefan Arvidsson-tränade Axl Brown.
– Han travade väldigt bra idag och kändes fin hela vägen, sade Rikard som tog ett tidigt initiativ och sände framåt.
– Jag valde att göra ett drag tidigt då jag visste att ledare kan gå riktigt fort ett varv, förklarade Rikard. I ett treåringslopp segrade Joakim Reiser-tränade Klack Saga tillsammans med Mats Djuse. Släppte ledningen efter en bit till Solstjärna A.C. och fick fritt fram när denna bröt ut och krånglade i början av upp-loppet.

MATS PERSSON

SOLVALLA 29 OKTOBER

Staffan och Helena Sundgren hade ett par lyckosamma tävlingsdagar på Solvalla. På tisdagskvällen vann Gin Krupa trots ett lopp mestadels utvändigt ledaren för Kaj Widell. Segertiden blev 1.16,6/2 140 meter.
– Det är en rätt så bra häst det här och jag hade känslan av att han skulle klara av det trots att det blev dödens, sade Kaj.
Stallkamraten Angelique Quick följde sedan upp med att vinna under onsdagen efter ledning från start till mål för Clas Jonsson. Segertiden blev 1.14,3a/1 640 meter när nioåringen, som gjorde comeback tidigare i år efter att ha varit ifrån tävlingsbanan i nära tre år, tog sin första seger.

BERGSÅKER 30 OKTOBER
Tomas Pettersson och Jenni Åsberg har haft fin form på hästarna och det gav utdelning på V86 under onsdagskvällen. I sista avdelningen på Bergsåker blev det rejäl körning från start men Tomas Pettersson hade bestämt sig bakom Kimbee Dream och lyckades hålla upp ledningen trots en 1.08-öppning.
–    Jag körde rejält från start och han blev lite pigg på det, sade Tomas.
–    Jag hade lite på känn att han skulle göra ett bra lopp idag så det var skönt att det lyckades, fortsatte Tomas efter segern på 1.12,1a/1 640 meter.
Magnus Träff-tränade Arabesque svarade för en toppinsats i V5-inledningen i en överlägsen seger på 1.13,5a/1 640 meter. Körande Ulf Eriksson fick inte ledningen trots en 1.10-öppning, men 500 kvar kunde han glida ut och överta och lämnade konkurrenterna långt bakom sig.
–    Ibland blir inte loppen körda som man kunde drömma om, men jag visste att jag hade en bra häst och lugnade mig ett tag, sade Eriksson.
–     Tyvärr är han lite överambitiös, men bil verkar han gilla och även kort distans, fortsatte han.​​​​​​
BOLLNÄS 5 NOVEMBER
Hemmalaget fick bra utdelning vid tisdagens lunchtrav. Tomas Pettersson inledde med Ajlexes Leif som fick bestämma allt i ledningen och lämnade konkurrenterna sista biten vid sin tredje raka seger.
– Det här blev lämpligt, det är så här man vill ha det, menade Tomas efter fyraåringens enkla seger.
Enkelt blev det även för Simon Walls Silver Jossan - när hon väl kom loss efter att länge suttit fast invändigt för Peter Eriksson.
–    Hon hade inte startat på ett tag så jag ville ge henne ett snällt lopp, men varvet kvar så började jag fundera om jag inte skulle backa mig loss, sade Peter.
–    Nu löste det sig ändå genom en konkurrent som galopperade, så det blev hur bra som helst, fortsatte Peter och tillade;
–    Simon har satt henne i grym form och det är en ära att få köra henne.
Det blev en överraskning i V4-avslutningen när Ulf Ohlsson vann med Stefan Arvidsson-tränade  Eigelands Spretten som hade längsta nosen av tre hästar som möttes på linjen. Åttaåringen som kom till Stefan i somras tog därmed första segern i sin nya regi.

SOLVALLA 6 NOVEMBER
Thomas Lönn-tränade Findus M. rundade till seger i ett stayerlopp över tre varv vid veckans V86-omgång. Ulf Ohlsson satt i sulkyn och fick draghjälp fram till dryga 500 kvar då han ställde på via tredjespår och avgjorde enkelt på 1.15,5a/3 140 meter före skuggande Dream Art och länge ledande Tale Of Jacks.
En bra prestation svarade även stallkamraten Heavenly May för i Gay Gals lopp som avslutade omgången. Körande Tomas Pettersson fick efterhand femte ytter och gick med i spåren på sista bortre och hon höll sedan farten bra till en tredjeplats bakom segrande Tonique och Boxer Shrimp.

BERGSÅKER 7 NOVEMBER
Tvååringsloppet såg efter strykningar bara fyra hästar till start, men en läcker vinnare i Tomas Pettersson-tränade Thelma M.M. som skuggade ledaren fram till halvvarvet från mål då hon togs ut och speedade till en överlägsen seger på 1.17,9a/ 2 140 meter. Hennes första seger för övrigt.
– Det verkar som att hon tagit till sig starterna på bra sätt, så det här var roligt, menade Tomas efter hennes femte start.
MATS PERSSON