Turnéhästar


HAGMYREN 9 SEPTEMBER

Thomas Lönn-tränade Hungarian Hotwax vann för Kaj Widell som satt lugn i kön, samtidigt som det kördes stafett framme i täten och via attack 800 meter från mål kunde han enkelt koppla greppet och glida undan sista hundra.

I ett sprinterlopp släppte Bo Landgren ledningen med Stenegårds Lotta till en forcerande Eigelands Fredrik för att sedan vika ut hundra kvar och avgöra säkert på 1.28,6/1 660 meter.

– Jag tycker att hon gjort bra lopp och gått bra tider och idag såg det lämpligt ut, menade Landgren.

BERGSÅKER 12 SEPTEMBER

V5-omgångens enda överraskning kom i lärlingsloppet som Niclas Hammarström ledde hela vägen med Mikael Cedergren-tränade Chiptime. En seger som underlättades av att favoriten Pleasure för Cash galopperade i striden kort före mål.

– Han är ruskigt snabb ut och Mikael sade att det bara var ledningen som gällde, sade Niclas efter segern på 1.13,3a/1 640 meter.

GÄVLE 13 SEPTEMBER

Magnus Träff-tränade Arabesque vann ett breddlopp tillsammans med Sofia Frilén trots att han öppnade 1.13,0 första tusen. Det gick inte lika fort till slut, men segern blev ändå bekväm på 1.14,8a/1 640 meter.

ÖSTERSUND 13 SEPTEMBER

På V64 segrade Joakim Reiser-tränade Nygårds Hillevi efter att ha spurtat bäst i ett försök ingående i DubbelCupen för Mats Djuse.  Segertiden blev 1.26,4a/2 140 meter.

– Det var första gången jag körde henne, men det vart jättebra, sade Mats.

– Det blev bra för oss när de körde på bra därframme, men sedan fick hon gå först så det var bra gjort, berömde han.

BOLLNÄS 14 SEPTEMBER

Under Bollnästravets V75-dag kördes ett uttagningslopp till Amatör-SM på Åby den 12 oktober. Det blev ett rivigt lopp där Lars Magnusson avancerade tidigt till utvändigt ledaren med Sheridan som från den positionen vägrade vika ned sig. Den knappe 24-oddsaren Sheridan stred som en tiger och höll undan för både en smygkörd Sherazade Face och Captain Knas och tog årets första seger på 1.16,4a/2 140 meter.

ROMME 15 SEPTEMBER

I Bernt Martinssons lopp för varmblod blev det en överraskning sedan Tomas Pettersson fått chansen mellan hästar och avgjort efter strid med Viggo Frontline. Segertiden blev 1.14/2 140 meter.

– Han trevade från start och galopperade kort, så jag hade tur att han ställde sig, berättade Tomas.

– Sedan körde jag bara rakt fram invändigt hela vägen och det löste sig i sista sväng, så det var en riktig turseger på så vis, fortsatte Tomas.

RÄTTVIK 16 SEPTEMBER

 Kimbee Crown vann ett V5-lopp vid Rättvikstravet måndagstävlingar för Tomas Pettersson efter tidig ledning sedan spelfavoriten Bo Diddley galopperat i spets i första kurvan. Segertiden blev 1.14,5/2 160 meter för en överlägsen Kimbee Crown.

– Han var duktig hästen, sade Tomas.

– Han är lite speciell i stilen, men det ser värre ut från sidan än det gör att sitta bakom honom, fortsatte Pettersson som vann lopp även dagen före på grannbanan Romme

HAGMYREN 17 SEPTEMBER

I ett kallblodslopp lyckades Peter Eriksson bra med Tage Sahlins Gangan som avgjorde mellan hästar sista biten.

– Vi fick ett bra lopp, sade Peter efter sexåringens tredje seger i sjunde starten.

– Det var lite kritiskt 150 kvar, men då ställde Tomas häst och sedan var det lugnt, fortsatte Peter efter segern på 1.31,0/2 160 meter.

ROMME 23 SEPTEMBER

I montéloppet blev det en säker seger för knappe favoriten Silver Jo och Jennifer Persson, som fick jaga hela loppet men fick ett knappt övertag i sista sväng och gick sedan säkert undan.

– Jag är så stolt över honom, sade tränaren Joakim Reiser.

– Han har en otrolig vinnarskalle, men han tycker inte om vagnen, så det får bli monté och så här bara är han när han sköter sig, fortsatte Reiser.

ÖSTERSUND 24 SEPTEMBER

Öyvind Wagnild segrade med Zandra Widén-tränade Zolana som efter en smyglopp fick luckan och speedade förbi ledaren sista biten. Segertiden blev 1.16,5a/2 140 meter.

SOLÄNGET 26 SEPTEMBER

Joakim Reiser-tränade Nygårds Hillevi serverades en fin resa av Mats Djuse i ett långlopp där hon fick andra ytter på slutrundan. Gled fram utvändigt ledaren genom sista sväng och skaffade sig greppet 200 kvar för att sedan hålla undan efter strid. Segertiden blev 1.27,7/2 660 meter när hon tog sin andra raka V64-seger.

Mats Djuse satt även i sulkyn bakom Krister Jakobsson-tränade Olmeda som i ett treåringslopp för ston svarade för en stark prestation utvändigt ledaren och gick säkert ifrån sista hundra. Segertiden blev 1.16,6a/2 140 meter.

MATS PERSSON


BERGSÅKER24 april
Efter en vass avslutning vann Jimmy H Andersson med Stefan Arvidsson-tränade B.B.S.Jhonny V4-finalen efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka i sista sväng.
– Det kändes som att vi skulle vinna med en mil, men det blev ändå hårt, konstaterade Jimmy sedan ledande Corroded stretat emot i det längsta för Robert Bergh.
Jimmy vissteinte att han skulle köra hästen förrän på morgonen, då Stefan själv var tvungen att avstå på grund av en annan leverans.
– Jag fick ett SMS att jag skulle köra då Stefan var på BB, förklarade Jimmy.
Dagens första lopp gick till Klack Tekla och en leende Joakim Reiser som tog ned ledande favoriten Dragsveds Dynamit från utsidan. Segertiden blev 1.31,2a/1 640 meter.
– Jag blir så glad när jag vinner. Vi sliter på med hästarna och tränar jättehårt och nu fick vi till det, sade Joakim Reiser efter hästens första seger i trettonde starten.

RÄTTVIK4 maj
I V5-inledningen vid Rättviks fredagstävlingar löste det sig perfekt för Robert Skoglund bakom Artig R.B. som från rygg på ledaren gled ut i andra ytter på sista bortre och sedan avgjorde efter strid med brorsan Rikards styrning Sundbo Skipper fastlåst i rygg. Segertiden blev 1.28,3a/2 140 meter.
– Det var ett jäkla tryck i honom idag och jag tror det är en häst för framtiden, sade Robert

ÖSTERSUND11 maj
Stefan Arvidsson tog ut treårige Holens Aquavit i ett lopp mot äldre hästar i debuten och det klarade From Above-valacken alldeles utmärkt. Han var snabb ut men tvingades släppa ledningen varvet från mål för att sedan glida ut och avgöra inne på upploppet. Segertiden blev 1.19,0/2 140 meter.
– Detär en riktigt snabb häst som tränat bra, men inte så snabbt så vi visste inte riktigt var vi hade honom, sade Stefan.

RÄTTVIK12 maj
Robert Skoglund tog en tränardubbel på Rättvikstravet under lördagskvällen. då först Närbyflickan vann montéloppet tillsammans med Emilia Leo. På nytt svenskt rekord dessutom.
– Det var en jättetrevlig häst, sade Emilia som red för första gången.
– Hon blev lite het efter omstarten, men lugnade ned sig, tillade hon sedan hästen tagit sin tredje seger i montépå fem försök.
Därefter vann brorsan Rikard ett V65-lopp med Donovan Hall efter en fin avslutning i spåren sista 700 meterna.
– Han svarade för en bra prestation efter en strulig inledning, sade Rikard sedan han tvingats till en rejäl långspurt i spåren sista 700 meterna.
– Han avgjorde ändå väldigt enkelt, konstaterade Rikard.
Fyraårige Spang Viktor, körd och tränad av Fredrik Fransson svarade för en ruggig prestation när han rundade till seger från dubbla tillägg och vann på nya rekordet 1.26,2/1 680 meter. Då hade han gått i tredjespår i över ett varv innan han kom ned utvändigt ledaren 400 meter kvar och sista varvet gick runt 1.23,5.
– Hanär grym, fastställde skötaren Micaela Fransson.
– Hanär speciell, men stark i alla lägen, tillade hon om fyraåringen som inte var någon billig häst att köpa över till Sverige, men om han fortsätter ändå lär bli en bra affär för ägarna och dessutom en reklamhäst för den färske proffstränaren.

SOLÄNGET14 maj
Segrarna duggar tätt för Robert Skoglund för dagen och när Solänget tävlade på söndagkvällen var han där och blåste till åt konkurrenterna med Vindy Tabac som rundade till ledningen halvvarvet från målchanser vann med flera längder på1.28,3/1 640 meter.

SOLVALLA16 maj
Tomas Pettersson fick en pangstart från tillägg med Jenni Åsberg-tränade My Gifted My i ett V64-lopp på Solvalla under tisdagskvällen och släppte sedan ingen i farlig närhet vid seger på 1.15,0/2 160 meter.


BERGSÅKER 21 maj
En hel del problem har det varit för Magnus Träff-tränade Survival Kit som gjorde årsdebut efter ett tävlingsuppehåll sedan i oktober ifjol. Sjuåringen fick ett bra lopp i draget och avgjorde lätt på1.14,8/2 160 meter.
– Nu känns han som han skall igen, sade Kaj Widell.
– Det fattas lite fortfarande men när han fungerar är det en V75-häst, tillade Kaj.HAGMYREN 25 maj
Clara Jonasson vann ett montélopp från ledningen med Fredrik Fransson-tränade Windwalker, trots att han fick lägga mycket kraft i flera omstarter.
– Jag trodde aldrig att han skulle orka, men det är en otroligt bra montéhäst det här, sade Clara om hästen som tidigare ägdes av framgångrika montéryttarnnan Sofia Adolfsson.
Tomas Pettersson avrundade på V5 med en från sidan säker spetsseger med Jenni Åsberg-tränade Avantis Red Witch, som dessutom tog andra raka segern.
– Det har så strulat lite i vinter, men jag tror mest att det berodde på att han inte trivs på brodd, menade Tomas och fortsatte;
– Men nu känns han riktigt fin, däremot var jag övertygad om startgalopp ända tills han tog trav, så det blir nog att köpa en trisslott på vägen hem, menade Tomas.

 

Östersund 13 februari

Krister Jakobsson-tränade Mill York motsvarade favoritskapet vid måndagens lunchtävlingar och vann enkelt på 1.17,7/2 160 meter sedan Ulf Eriksson tidigt kört sig till ledningen.
– Det är rejäl gång i hästen. Han har lite nerver, men när han sköter sig är han fin, berömde Ulf som även vann den första avdelningen på lunchdubbeln med hemmahästen Guiseppo Boko, även där efter tidig ledning.
– Det här min bästa period i karriären, sade Ulf som redan tagit nitton segrar i år.
Bo Landgren har inte varit lika träffsäker, men tog första årssegern som tränare och kusk när han vann med Lill Nona Kullers. Efter ett lopp i andra ytter attackerade han runt sista sväng och koppplade grepp mitt på upploppet. Segertiden blev 1.18.1a72 140 meter.
– De gör det bra hästarna som springer på dem här banan för det blir väldigt jobbigt för dem, sade Landgren

Bollnäs 10 februari

Tomas Pettersson tog första årssegern när han vann med Erik Holm-tränade 3-åringen Esther Easter efter en spårsnål styrning. Segertiden blev 1.17,2a/2 140 meter.
– Det är en liten fin häst som gått framåt rejält sedan förra gången jag körde henne och hon går säkert en ljus framtid till mötes, spådde Tomas.

Bergsåker 8 februari

Balotelli Crown och Robert Skoglund löste sin uppgift i ett V86-lopp på ett bra sätt. Man kunde sitta kvar i andra ytter tills 300 kvar och avgjorde sedan lätt i spurten. Segertiden blev 1.16,0a/2 140 meter.
– Han var inte riktigt på humör idag och det krånglade lite med huvan, så det var tur att jag fick hjälpa att sätta på den igen efter mål, annars har jag inte suttit kvar i sulkyn, sade Robert.
– Men det kommer att bli en jättebra häst det här och dessutom känns det som att vi hittat rätt träningskoncept nu, fortsatte Robert.
Ulf Eriksson fortsätter att hitta rätt i loppen och nu satte han dit Per Linderoth-tränade Alvena Valva, som snuvade stallkamraten Dragon Powerfly efter en stark avslutning.

Solvalla 8 februari

Micael Brobergs Spitcam Jubb sin andra raka V86-seger och precis som senast satt Kaj Widell i sulkyn. Segertiden blev 1.14,1a/2 640 meter.
– Det är fantastiskt, menade Micael Broberg.
– Nu är han miljonär och det utan att vara på topp, men det behöver han inte heller för att vinna sådana här lopp, fortsatte Micael.

Gävle 6 februari

Per-Gunnar Persson styrde Anneli Lagergren-tränade Björs Idun till andra raka segern. Man ledde varje meter av loppet och vann enkelt sedan enda hotet Guli Komet galopperat kort före mål. Segertiden blev 1.32,4/2 140 meter.