Travskola

Våra kurserSportlovsläger 2018  på Travskolan Bollnäs.
Nu är det högtid att planera sitt sportlov och anmäla sig till travskolans otroligt populära läger!
  
  

   

Dagläger på sportlovet (vecka 10) skynda anmäla till travskolans otroligt populära läger...

Du väljer själv om du vill gå en, två eller flera dagar. Ålder 7-12 år.
Vi pysslar ,provar på att köra ,mm.

Medtag någonting att fika på.
Lägerdagar : 6, 7, 8 mars.
Tid: 10-14
Pris: 200 kr/ dag.
Anmälan senast 28 februari till:

Karin.edvinsson@bollnas.travsport.se
Eller telefon. 070-308 79 02.


Kurserna startat vecka 3 hör gärna av er om ni är intresserade.
Till Karin 070-308 79 02
mail:

karin.edvinsson@bollnas.travsport.se

https://www.facebook.com/141912159190107/posts/10156045489037650


Travskolan ordnar barnkalaset!

Nu kan du ha ditt kalas i stallet med våra ponnyhästar. Du och dina gäster får mysa med ponnyhästarna i stallet och åka en tur med vagn. Fika i klubbstugan eller ute om vädret tillåter. Du får tre timmar här hos oss för 150kr/barn. Ni kan vara 5-15 st. 

Välkommen att ringa och boka tid och datum med oss.
Karin, 070-308 79 02  

Mail: karin.edvinsson@bollnas.travsport.se

Vi erbjuder även tandemkörning för 625 kr.

Du får i en tandemvagn leda defileringen till ett lopp under en tävlingsdag tillsammans med någon av banans duktiga aktiva. En mycket speciell upplevelse med både fart och fläkt och som ger dig ett minne för livet. Du kanske möter Örjan Kilström eller Robert Berg
Personalaktivitet
Vi skräddarsyr gärna en kund-personal-aktivitet för företag i travskolan . Ponnykörning, grillning, tävlingar m.m.
Pris: 500 kr/person
Vi har kurser som passar alla från sex år och uppåt. Hos oss kan du gå kurser från hästskötarkurs till lincens kurs för både ponny, storhäst och montéVälkommen att ringa och boka tid och datum
till Karin Edvinsson 070-308 79 02.
Mail: karin.edvinsson@bollnas.travsport.se

 
Historiskt KM för ponnytravarna
I söndags hölls ett historiskt Klubbmästerskap för ponnytravarna på Bollnästravet. Det var Bollnästravets Ponnytravklubb som tillsammans med Travskolan stod för arrangemanget. Det var första gången man körde KM för kategorierna A och B, dvs shettisar respektive russ, och en finare inramning än den soliga vintersöndagen kunde den mångtaliga publiken knappast önska.
Högtidligt och festligt inleddes KM-loppen med nationalsången. De båda loppen hade samlat 13 ekipage, varav sju i kategori A, och sex i kategori B. Några ponnyer var privatägda, medan andra representerade Travskolan. Av kuskarna hade en del stor erfarenhet av att köra lopp, och andra hade helt nyligen tagit licens. Båda loppen var spännande att se på, och klubbmästare i kategori A blev Stubin och Line Arvidsson, i kategori B segrade Gimili med Ella Ungh i vagnen.
Ytterligare två lopp kördes under dagen. Det var träningslopp med på förhand bestämt tempo och fri fart endast de sista 500 meterna. Imponerande så bra de unga kuskarna anpassade sig till förutsättningarna! Två segrare korades, Stubin och Alice Söderström samt Mason Leaf och Amanda Lanz.
Efter dagens sista lopp samlades man till tacobuffé i Klubbstugan, där både ungdomar, föräldrar och funktionärer kunde ”eftersnacka” dagen. Det hela avslutades sedan med ett föredrag och filmvisning med Hanna Gustafsson, som gav tips och råd hur man på bästa sätt utvecklas till ett bra tävlingsekipage.
Som besökare var det inspirerande att se att framtiden för Bollnästravets aktiva ser ljus ut – de unga kommer med stormsteg, och de gör det med stort kunnande och entusiasm. Fantastiskt roligt också att se konkurrens och gemenskap gå hand i hand!

Maja Karlsson


Karin 070- 308 79 02 eller mail: karin.edvinsson@bollnas.travsport.se

Aktuellt

Resultat från Gävle. 9 September.


3 Debuterande kuskar som skötte sig jätte bra. Mason Leaf 0 o 2 med SagaHögman. L.A.Prima-Donna var oplaserad med Linn Hedqvist o Erik Holmqvist. Stubin oplaserad i båda loppen med Line Arvidsson o Sabina Berggren. Sunds Oboy 4 med Amanda Lantz. Amarula Skott hoppa som etta med Felix Sundgren. Kölnäs Nils 3 o 2 med Emelie Pettersson. Risslas Pion oplaserad med Erik Thoren och 1 med Amanda Lantz. Stubbs Poison opl med Felix Sundgren o även med Linn Hedqvist.

Linn och Donna gav Travskolan en hedersam 4:e plats i Monté SM för ponny


Linn Hedqvist och L.A. Prima-Donna från Bollnästravets Travskola svarade för en suverän insats i Monté SM för ponnyhästar på Gävletravet under torsdagskvällen.
De mötte de allra bästa montéekipagen från hela Sverige i kategori A. Utgångsläget frånspår 9 med så många hästar innanför sig, var inte det man önskar sig i förväg. Distansen var 1 640 m och Linn tog en lugn start och fanns i fältets bakre del den första delen av loppet. Cirka 700 m från mål påbörjades avancemanget, och hon plockade många ekipage på vägen för att slutligen spurta in på en mycket hedersam 4:e plats.
Vinnaren, Mr Winchester, som har Östersund som hemmabana, gick nytt svenskt rekord med 2.17,1a.


Startande hästar i Gävle på Lördag 9 september.🐴❤️🐴☺️🐴
L.A.Prima-Donna monte med Linn Hedqvist, sulkylopp med Erik Holmqvist.
Sunds Oboy med Amanda Lantz. Stubbs Poison med Felix Sundgren.Linn rider poison också .Kölnäs Nils med Emelie Pettersson.
Risslas Pion med Erik Thoren o Amanda Lantz. Stubin med Line Arvidsson o Sabina Berggren.
Amarula Skott med Felix Sundgren. Mason Leaf med Saga Högman....
Av dessa kuskar är det tre som gör debut. Line Arvidsson, Erik Holmqvist o Sabina Berggren.
Ni ska veta att vi är väldigt stolt över alla Som tävlar, elever och alla runt om kring
Ponnyklubben o Travskolan i BOLLNÄS.
🐴❤️☺️😍🐴
 

Fortsatt bra säsong för Bollnäs ponnytravare

Ponnytravtävlingarna har fortsatt under augusti, och en heldag har redan hunnits med på Rättvikstravet under september. Ponnyekipagen har startat på Solvalla, Sundbyholm, Gävle och Rättvik. Resultaten har varierat från segrar till placeringar utanför priser och rosetter. Det är precis som i ”stora travet”, man får lära sig hantera såväl medgångar som motgångar.
Gävle 12/8: Mason Leaf startade med Saga Högman i sulkyn. Tyvärr hade han galoppskorna på för dagen, och det blev ingen placering den dagen – men nyttig erfarenhet att ta med sig till nästa start.
Solvalla 19/8: Flera ekipage från Bollnästravet deltog under AGRIA-dagen. Två segrar fick de med sig hem genom Kölnäs Nils – Emelie Pettersson och Stubin – Agnes Jakobsson. Dessutom placerade sig Amarula Skott – Felix Sundgren och Kölnäs Nils – Emelie Pettersson 2:a i övriga lopp. Ytterligare några placeringar kunde Bollnäs-gänget räkna in när det var dags att summera dagen.
Sundbyholm 27/8: Till Eskilstuna åkte Travskolan med två hästar, L.A. Prima Donna och Stubin. Linn Hedqvist red L.A. Prima Donna till en fin 5:e–placering i ett montélopp, vilket för övrigt var ett genrep inför start i Monté SM på Gävletravet på torsdag den här veckan. Hästens andra start under tävlingarna slutade med ett 2:a –pris, då med Agnes Jakobsson i vagnen. Agnes avrundade sedan dagen med två 3:e–placeringar tillsammans med Stubin.
Rättvik 3/9: I Rättvik startade fyra ekipage från Bollnäs, där 3:eplaceringar dominerade dagens facit för Stubbs Poison – Felix Sundgren, Mason Leaf – Saga Högman och Risslas Pion – Erik Thorén. Erik gjorde för övrig tävlingsdebut med den äran och körde nytt rekord med ”Pirran”, 2.58,9.
Närmast på programmet för våra ponnytravare står alltså Monté SM. Då håller vi tummarna för Linn Hedqvist och L.A. Prima Donna, och önskar dem lycka till!
Maja Karlsson

Söndag 3 september
Startar Mason Leaf med Saga Högman
Risslas Pion med Amanda Lantz o hon går ett till lopp där hon körs av debuterande
Erik Thoren.
Vi önskar er LYCKA TILL..🐴❤️

Söndag 27 Augusti


Jätte duktiga kuskar och hästar som startade i dag på Eskilstuna.
L.A.Prima-Donna 5 i monté loppet Linn Hedqvist i sadeln 2 sulkyloppet med Agnes Jakobsson i sulkyn.
Stubin var trea i båda sina lopp Agnes Jakobsson I sulkyn.
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f5f/1/16/1f31e.png🌞https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fe9/1/16/1f496.png💖https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f71/1/16/1f339.png🌹https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f6a/1/16/1f497.png💗

Lördag 19 augusti.

Två segrar till Bollnäs på Solvalla
Kölnäs Nils med Emelie Pettersson
Stubin med Agnes Jakobsson
Mason Leaf 5 med Saga Högman
Emelie blev 2 i det andra loppet ...
Felix Sundgren blev tvåa med Amarula Skott.
Dom andra Rockefeller af jäb, Risslas Pion, Gimili, Stubbs Poison blev oplaserad så nu laddar vi om för nya tävlingar.
Härligt brudar o killar 🐎💖

Lördag 19 augusti.

Startar vi från Bollnäs flera hästar på Solvalla. Stubbs Poison med Linn Hedqvist i sadeln. Kölnäs Nils startar i två lopp Emelie Petersson i vagnen . Amarula Skott med Felix Sundgren. Mason Leaf med Saga Högman o Stubbs Poison med Felix Sundgren dessa går i samma lopp . Rockefeller av Jäb startar också i två lopp Hannah Norling kör båda loppen. Risslas Pion med Felix Sundgren. Gimili med Ella Ung i sulkyn. Stubin med Agnes Jakobsson

Vi önskar alla lycka till, som det ser ut har alla bra chanser..
Karin Edvinsson

 

Fortsatta framgångar för ponnytravet

Knappt hade travskolans ponnyer kommit tillbaka från det populära sommarlägret i Söderhamn, förrän det var dags för en späckad tävlingshelg.
Helgen 14 – 16 juli inleddes med tävlingar på både Rommetravet i Borlänge och på Bollnästravet. Under fredagskvällens tävlingar i Bollnäs kördes endast ett ponnylopp, utskrivet för russ, där travskolans Maison Leaf med Saga Högman i sulkyn segrade på ett övertygande sätt.
Samtidigt kördes en helkväll med ponnytrav på Rommetravet, där sammanlagt sex Bollnäs-ponnyer stod på startlinjen i olika lopp. Kvällen inleddes med en femteplacering för Rockefeller Af Jäb med Hanna Norling i vagnen, vilket också senare under kvällen blev resultatet för Stubin och Agnes Jakobsson. Två tredjeplaceringar stod L.A. Prima-Donna och Axtorps Alert för, med Amanda Lanz och Ida Ströbäck som körsvenner. Med ytterligare någon placering och rosett i bagaget, kunde hästar och ungdomar nöjda vända hemåt på småtimmarna.
En ny tur till Romme med heldagstävlingar stod på programmet för söndagen. Åtta ekipage från Bollnästravet, fyra från travskolan och fyra privathästar, fanns på plats.
Dagen kunde inte ha börjat bättre, då första loppet, ett montélopp, vanns av Linn Hedqvist och L.A. Prima-Donna efter en perfekt genomförd ritt. Därefter visade Felix Sundgren upp sitt nyförvärv, 3-åriga stoet Amarula Skott, som gjorde ett mycket bra lopp som trea. Det skulle bli ytterligare en seger till travskolan genom Maison Leaf och Saga Högman – andra segern för ekipaget under helgen! Därmed passerade också travskolan 21% segrar på årets starter.
Efter tredjeplaceringar för Kölnäs Nils – Emelie Pettersson, Stubbs Pion – Felix Sundgren och Risslas Pion – Amanda Lanz, avrundades dagen med ytterligare ett par placeringar för Saga Högman och Agnes Jakobsson.
Högt i tak och god stämning mellan ungdomar, supportande föräldrar och coachande Zandra Vidén talar för fortsatta framgångar för ponnytravet i Ponnytravklubben och travskolan. Vi ser med spänning fram emot nästa tävlingstillfälle!

Maja Karlsson

Härligt övernattningsläger i Östanbo!!


5-9 juli var Travskolan i Östanbo på läger, som blev väldigt lyckat.
Vi körde, red , gymkana, bada med hästar , var till furuvik, m.m.

Vi tänker ordna ett nytt läger nästa sommar!!

Vi är jätte Glada att det blev så bra!!

PONNYTÄVLINGAR PÅ BOLLNÄSTRAVET


I lördags kördes ponnytävlingar på Bollnästravet. Under dagen avverkades tolv lopp samt ett kvallopp. Regn och rusk inramade tävlingarna som ändå präglades av positiva upplevelser för såväl kuskar och montéryttare som supportande föräldrar och andra intresserade.
Ekipage kom från Solvalla i söder till Östersund i norr, och segrar och övriga placeringar fick en bra spridning bland ekipagen. Bollnästravets Ponnytravklubb och sponsorer knutna till Bollnästravet hade tagit fram täcke till samtliga vinnare och hederspriser till de tre främst placerade i samtliga lopp. Trots ihållande regn höll banan god standard, och flera nya rekord noterades för både A och B-ponnyer.
Hemmaekipagen hade en riktigt bra dag. Travskolan tog tre segrar genom Rockefeller  af Jäb – Hanna Norling, Risslas Pion – Amanda Lanz och Maison Leaf – Amanda Lanz. Maison Leaf, eller ”Lövet” som han kallas till vardags, var också senare under dagen tvåa för Saga Högman. En toppformad Maison Leaf blir spännande att följa kommande helg då han är inbjuden till Bodentravet för att starta i Norrbottens Lilla Pris. I övrigt startade också några privatekipage från Bollnäsområdet, av vilka Emelie Pettersson lyckades bäst med en andraplacering med sin Kölnäs Nils.
Lördagen var lite av en examensdag för två travskoleelever med färska körlicenser som gjorde debut i tävlingssammanhang. Väl genomförda lopp noterades för Linn Hedqvist och Hanna Norling som redan ser fram emot nästa start!
Framgång föder framgång heter det – tävlingssäsongen ser ut att bli en fin utvecklingsperiod för våra ungdomar och de hästar de ägnar hela sin fritid åt. Vi önskar dem lycka till!

Maja Karlsson


Med TV-succén Stjärnkusken som sändes sommaren 2015 ökade anmälningarna till vuxenkurserna på landets travskolor med 575 procent. Den 26 januari startar en ny säsong av Stjärnkusken i TV4 och travskolan på Bollnästravet är redo att ta hand om alla som vill lära sig att köra travhäst.

– Vi startar den 5 februari en nybörjarkurs för de som känner suget att köra travhäst. Kursen är på sju tillfällen och varje pass är två timmar, berättar Karin Edvinsson som är utbildningsansvarig på Bollnästravet.

På kursen får man lära sig grunderna i travet. Det är ämnen som hästens beteende, exteriör, säkerhet, skötsel och utrustning. Man får lära sig att sela på och köra såväl ponny som stor travhäst. Kursavgiften är 1 000 kronor.

Vad behöver man för utrustning?
– Travskolan lånar ut hjälm, skyddsväst och körglasögon. Du själv behöver oömma kläder efter väder.

Förra året körde Bollnäs travskola två uppskattade kurser för vuxna där femton helt nya kuskar fick prova på att köra under sju söndagar och konceptet är detsamma i år.

– Att ha kurserna på söndagarna var mycket uppskattat förra året och vi ser fram emot att få lära ut allt vi kan om trav och hästar till alla nyfikna och intresserade, avslutar Karin.

Fakta Stjärnkusken:
Stjärnkusken är en tävling i sex avsnitt där sju kända personer ska försöka bli travkusk. Varje vecka elimineras en av de tävlande. Deltagare är Erica Johansson, Runar Sögaard, Regina Lund, Saga Scott, Simon Zion, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren och Cecilia "Amazon" Benjaminsson. Första programmet visas i TV4 kl 20.00 den 26 januari.

Mer information:
Karin Edvinsson, utbildningsansvarig
070-308 79 02, karin.edvinsson@bollnas.travsport.se