BOLLNÄS 24 SEPTEMBER


Stefan Arvidsson har ett riktigt formstall som bland annat tog en dubbelseger på Bergsåker i förra veckan. och på måndagslunchen överraskade han nu med Ediego som avgjorde efter en fin långspurt.

– Det var grymt på Bergsåker i fredags och fortsätter idag, sade Stefan.

– Jag tycker att det här är en fin häst som fått dålig utdelning och idag var det dags att ge honom chansen idag, menade Stefan om den dryge 20-oddsaren.

Bo Landgren vann sedan med comebackande Stenegårds Lotta som inte startat på över ett år.

– Hon har problem med att hon blir het i loppen när det går för sakta och det är av den anledningen som vi gav henne en tävlingspaus och sedan hittade vi det här loppet, sade Bosse.

Någon risk för att det skulle gå för sakta den här gången fanns definitivt inte med Zicolina med i loppet. Hon drog sin vana trogen till ledningen och för Kaj Widell varvade hon på 1.24,3 - med Stenegårds Lotta klistrad i rygg.

Inne på upploppet gick det som det brukade. Zicolina började tveka och Landgren kunde vika ut och avgöra samtidigt som Zicolina försvarade sig med galopp. Segertiden blev 1.26,7/1 640 meter, en rekordsänkning med drygt tre sekunder (!)


Kaj Widell avslutade både på V4 och V5 och på V4-spelet ledde han från start till mål med Boyson Village.

– Det var helt avgörande att vi kunde hålla ledningen. Hade vi inte gjort det hade vi inte vunnit, konstaterade Kaj.

På V5 satte han sedan dit Hanna Forslins Ineedyourmoneymum efter en fin avslutning.

Jan-Olov Persson-tränade Lex Pedei vann han ett långlopp efter att ha serverats ett smyglopp med lucka till slut av Ulf Ohlsson. Segern underlättades dessutom av att ledande måltvåan Bilbo B.S. blev diskad för att Kaj Widell kört utanför bangränsen på upploppet och att favoriten Eldvin galopperat som slagen mitt på upploppet.

Favoritfall blev det även i V4-inledningendå Rebecca Dahlén segrade med Petra Eks Sindy Löper. Även där efter ett smyglopp och lucka mellan hästar till slut. Segertiden blev 1.27,8a/2 640 meter. Storfavoriten Spikfaks (13 för tio) fick en tuff inledning och sedan utvändigt ledaren större delen av loppet och det mäktade han inte med.


Daniel Redén fick en tränardubbel och i sulkyn vid båda segrarna satt Daniel Olsson. Bucks To Burn tog andra raka segern. Senast ledde han hela vägen, nu fick man hålla tillgodo med positionen utvändigt ledaren, men det löste han galant via 1.12,5 sista varvet.

– Det förvånar lite att han var så bra som han var förra gången, nu var det lika bra att satsa framåt, fortsatte Daniel som han grepp om loppet redan i sista kurvan.

Stallkamraten Pause avgjorde även hon från utvändigt ledaren och skaffade sig tidigt grepp om händelserna.

Mamma till Pause är Bollnäsbekantingen Pau, länge i träning hos Thomas Lönn som dessutom har halvbrodern till Pause, Ashbury Park, i träning.

MATS PERSSONBOLLNÄS 13 SEPTEMBER

Bröderna Eriksson var rejält i farten vid torsdagens lunchtävlingar. Ulf var först ut den här dagen och svepte fältet på slutrundan med Aleksi Kytöläs Superior och fyllde sedan på segerkvoten ytterligare med att vinna ett V5-lopp bakom Svante Båthj-tränade Acorn Shell som tog dagens mest överlägsna seger.

 Peter vann för sin del med Haga Bruden som från rygg ledaren växlade ned ledande Zicolina och vann på nya rekordet 1.26,1/1 640 meter.

– Det är en väldigt fin travare som haft problem med gaffelbanden, förklarade Peter efter hästens tredje start efter ett två år långt tävlingsuppehåll.

En som var helt överlägsen sina konkurrenter var Daniel Redén-tränade Bucks To Burn som inte behövde anstränga sig över hövan för att vinna på 1.12,1a/1 640 meter för Daniel Olsson.

 – Han kändes jättefin och det fanns mycket krafter kvar, menade Olsson efter den överlägsna segern på 1.12,1a/1 640 meter efter en 1.10-avslutning sista halvvarvet.

Elisabeth Lundholm avrundade V4-omgången genom att segra från utvändigt ledaren med Everest Sisu som tog sin andra raka seger. Den här fyraåringen skojar man inte med när han fungerar fullt ut.

Thomas L Larssons Check Me inledde tävlingskarriären först som femåring och gjorde nu comeback efter ett tävlingsuppehåll på fem månader och tog karriärens första seger tillsammans med Magnus Jakobsson. Segertiden blev 1.15,0a/2 140 meter efter ledning från start till mål.

Värmlänningen Kjell Hultman reste upp och körde Spang Prinsessa åt Merete Viksås och från utvändigt ledaren avgjorde hon mot en motsträvig Myrs Meja sista biten. 1.34,4/2 160 meter blev tiden för både ettan och tvåan.

Femårige Elit Blou är köpt till Bergsåker från Jägersro och i första starten i regi Louise Engman så rundade hästen till en övertygande seger tillsammans med Stefan Edin. Segertiden blev 1.16,1/2 160 meter.

MATS PERSSON