BOLLNÄS 28 september


Digital Ink lysande i comebacken


Digital Inks comeback efter nära ett års tävlingsuppehåll var ett spännande inslag vid Bollnästravets torsdagstävlingar.

– Vi valde Bollnäs som har en fin tävlingsbana för att verkligen ge honom chansen att komma tillbaka, fortsatte Robert.

Efter 450 meter satt han i spets trots att han startade med 20 meters tillägg och efter ett mellanvarv i 1.17-tempo fick han sträcka ut lite via 1.10,5 sista 800 meterna. Segertiden blev 1.14,9/2 660 meter.

– Han hade kunnat starta redan i augusti, men har fått lite extra tid, förklarade Robert Bergh.

– Det är lite dag för dag, men det har sett bra ut efter kvalet, så hittills har allting bådat gott, så förhoppningsvis blir det roligt framöver, avslutade Robert.


En som också levererade var Ulf Ohlsson. Hela fem gånger. Dessutom för fem olika tränare. Svante Båth tränar Sundbo Dumbo, Markus Pihsltröm Mr Matjes, Kenneth Thelin Global Teardrop, Öystein Tjomsland Sort Guld, samt Anneli Lagergrens Björs Frej som han med fingerkänsla måttade in till en knapp seger efter att ha väntat in i det längsta med attacken.

– Han är lite beroende av att få fina lopp och därför räckte det till seger, förklarade Ulf efter segern på 1.24,8a/2 640 meter, vilket dessutom var ett nytt banrekord.


Jan-Olov Åberg inledde kvällen med Leif Jonssons Hulte Sofia som precis som mamman Hulte Cissi vann sin debut. Hon visade fin inställning när hon avgjorde efter ett lopp i rygg på ledaren. Segertiden blev 1.34,7/2 140 meter.

– Hon tog i själv när jag lyfte ut henne i andraspår, sade Åberg.

I ett stolopp tog Ulf Eriksson hand om ledningen med Linn Hellströms Inshallah som ledde sedan hela vägen och vann före favoriten Wanted.

– Det syntes tidigt att jag skulle få ledningen och sedan svarade hon bra och gjorde en bra insats, sade Ulf.

Med länge ledande Alma Palema fick han sedan vika sig mot favoriten Minnestads El Paso som spurtade vasst för Rebecca Dahlén till seger på nya banrekordet 1.13,6/1 660 meter.

– Det kändes klart när jag ryckte tussarna, sade Rebecca.

MATS PERSSON


Persson till 2000 segrar

BOLLNÄS. Septemberlördagen på Bollnästravet hade lockat bra med publik. 3 369 personer  fanns på plats och vi kan lova att de flesta trivdes i höstvädret. Flertalet aktiva hade det också bra och bland dem som inte kommer att glömma den här dagen är Jan-Olov Persson.

Efter att i dubbel bemärkelse nosat på jubileumssegern redan med Guli Komet tidigare under dagen, satte han en efterlängtad seger när han vann Jon Olssons Minne med B.W.Sture.

– Det var roligt att den kom just här i Bollnäs där jag körde mitt första lopp för precis 40 år sedan, sade Persson och funderade vidare.

– 2 000 segrar, det blir 50 segrar om år och nästan en seger i veckan - i 40 år. Fantastiskt!

Jessika sade ”tack och hej”

Det var en del annat som var fantastiskt den här härliga V75-dagen. Jessika Sidbäcks seger med Thomas Lönn-tränade Carja. Jessika körde Carja första gången i mitten av juli då hon kvalade in till Amatör-SM. Blev femma i finalen för att därefter kvala in till K G Bertmarks Minne, där hon blev tvåa i finalen. Så V75-seger nu blev som ett crescendo, precis som Jessika segerjubel när hon förstod att segern var klar.

– Jag sparade norsken till upploppet då jag vet att hon svarar bra på den och då var det ”tack och hej”, sade Jessika efter sitt livs andra V75-seger.

Nadal Broline avgjorde säkert

Delicious Världsrekordlopp blev en säker seger för favoriten Nadal Broline. Trots att Reijo Liljendahl-tränade Nadal Broline inte är känd för att kunna öppna snabbt, hittade Ulf Ohlsson en perfekt position och kunde säkert avgöra inne på upploppet och vinna på 1.11,0a/1 640 meter.

– Man har höga krav på den här hästen och jag tyckte ändå inte att han var som bäst, förklarade Ulf.

Mera nöjd var då Micael Broberg med fyran Spitcam Jubb.

– Helnöjd! Nu siktar vi mot SM och kommer vi med till loppet i USA åker vi dit, konstaterade han och vi ser redan fram emot framtida livesändningar från Micaels mobil.

Två säkra från Untersteiner

En bra dag hade även Peter Untersteiner som rest upp med fem egna hästar och tog en dubbel genom spetssegrar med Springover och Generaal Bianco.

– Det är 15-20 år sedan jag var här senast, men jag kommer gärna tillbaka, menade han.

Skrällen i omgången

Torbjörn Jansson bjöd på omgångens skräll när han vann med knappe 48-oddsaren They Don’t Know, tränad av Göran Lång, efter ett invändigt lopp och lucka i sista kurvan i ett lopp där förhandsfavoriterna galopperade bort sig.

Ulf Eriksson avslutade bäst

Ulf Eriksson hade en hektiskt dag och körde i nio av tretton lopp. Efter en andraplats med Magnus Träffs Sugar Daddy satte han två vinnare i form av Martin Djuses Titan Arrow (V75-7) samt Krister Jakobssons Jeppas Qurt. Den senare tog han för övrigt tredje raka med.

Emilia obesegrad med Bohemianrhapsodyde

Bra statistik har även Emilia Leo bakom Bohemianrhapsodyde. Hon tog nu tredje raka bakom den Pekka Korpi-tränade femåringen och har innan det även kört honom i ett sulkylopp som hon även vann. Redan på tisdag (19/9) blir det start för duon igen, då på Eskilstuna.

Bättre sent än aldrig

Stefan Arvidsson-tränade B.B.S.Jhonny har kommit till start först som sexåring, men då har han lyckats desto bättre och han var nu helt överlägsen när han tog fjärde segern i sin femte start. Spännande fortsättning utlovas.

”Även du, min Brutus”

De bevingade orden skulle Jan-Olov Persson kunnat citera när Wiktor Kylin-Blom spurtade förbi hans Guli Komet med stallkamraten Elsas Faks när Persson fortfarande stod på 1 999 segrar.

Utan motstånd

Oskar J Andersson vann finalen i Kommunals Lärlingsserie med familjehästen Lima Mermaid, systern Ruth tränar och föräldrarna äger.

Stefan Söderqvist körde Going To Press åt Magnus Dahlén och trots att svårt utgångsläge avgjorde han hur lätt som helst via 1.14,5 sista tusen.

MATS PERSSON


Hänt sen sist....


Jenni H Åsberg ny A-tränare vid Bollnästravet
1 februari 2010 drog Jenni H Åsberg igång som proffstränare inne på stallbacken på Gävletravet. Nu går hon in i en ny fas i sin tränarkarriär. I fredags, den 8 september,  yttade Jenni sin A-licens till Bollnästravet och redan i lördags kom första V75-segern som Bollnästränare då Tomas Pettersson lotsade deras egna Quantum Estelle först över mållinjen i ett V75-lopp på Solänget!
Sedan något år tillbaka har Jenni och Bollnästränaren Tomas Pettersson varit ett par och i somras  yttade de ihop hos Tomas på Runemogård som ligger 1,3 mil från Bollnästravet. Och nu har de bestämt sig för att fortsätta att arbeta tillsammans

”Ja, nu tar vi nästa steg i våra liv”, säger 32-åriga Jenni om beslutet.

Vad har du haft för känslor kring det här beslutet?

”Vi känner båda två att det här är rätt val. Vi har ett krävande jobb och det tar mycket tid att driva en egen rörelse. Att få ihop ett förhållande när vi bor på varsitt håll är inte lätt. Det har fungerat bra och underlättat i vardagen för oss sedan vi  yttade ihop i somras. Nu får vi mer tid att fokusera på våra rörelser och kan stödja och hjälpa varandra att utvecklas. Det är mycket roligare att jobba och vi mår bättre i vardagen också”.
”Vårt mål framöver är förstås att vi ska kunna förbättra kvaliteten på allt vi gör tillsammans”,

säger Jenni.

Södra Hälsinglands Travsällskap hälsar Jenni varmt välkommen som A-tränare vid banan och önskar Jenni och Tomas lycka till framöver!

Bergsåker 26 augusti

Quantum Estelle vann på V75 under Sundsvall Open Trot-helgen på Bergsåker. Jenni Åsberg tränar och Tomas Pettersson körde femårsstoet som bjöd på en halvskräll i V75-inledningen då hon vann efter ett rygglopp och lucka på upploppet. Jenni och Tomas äger dessutom hästen tillsammans och Jenni tog därmed årets första tränarseger inom V75 och Tomas sin första V75-seger som kusk sedan han vann med Ajlexes Cubano på hemmaplan i mars.

Nej, det händer alldeles för sällan, men det är fantastiskt kul när det gör det, sade Jenni i vinnarcirkeln.

– Jag kände att hon hade formen och sen körde han som en gud, berömde hon Tomas.

Romme 28 augusti

Jenni Åsberg och Tomas Pettersson samarbetar på flera plan och på Romme körde Tomas Ella Pace som fick en pangstart från springspåret och sedan ledde hela vägen sedan enda hotet Digital Voice galopperat i striden.

– Hon hade tränat bra inför debuten, men stressat upp sig i loppen, så nu var det i första hand att köra felfritt, sade Tomas.

Efter att ha varvat på 1.19,4 skärptes farten på slutrundan, men via 1,17,0 sista tusen höll hon undan hela vägen.

– Hon tappade lite skärpa när hon blev utan häst utvändigt på sista bortre och jag fick henne inte riktigt fokuserad sedan, förklarade Tomas varför det hårdnade till sista biten.

Östersund 29 augusti

Bland alla Magnus Träffs framgångsrika hästar har 5-årige Test Pilot inte fått till det i de få starter han gjort. På Östersundstravet under tisdagskvällen fick han i alla fall visa klassen för Kaj Widell när han efter en långsam inledning och via tredjespår i nästan ett varv kunde avgöra och vinna på 1.18,8/2 140 meter via 1.17,6 sista tusen.

– Det här var en jätteskön seger, menade Kaj.

– Han har helt enkelt inte fungerat tidigare, tillade han.

På rätt väg är även Thomas Lönn-tränade B.W.Kurre. Nu vann han ett långlopp sedan Emil Eriksson tidigt placerat honom i ledningen. Segertiden blev 1.29,3/2 660 meter.

– Vi har tagit det lugnt med honom och han har fått utvecklas i sin egen takt och idag var han jättefin, menade Emil.

Joakim Reiser och Jessica Olsson fick en tränardubbel i ett treåringslopp. Rikard Skoglund tog tidigt ledningen med Silver Sprinta som gick undan före stallkamraten Klack Nova. Rikard avslutade sedan kvällen bakom Thomas L Larsson-tränade Luksom som tog en efterlängtad seger i P21-loppet. Tiden blev 1.16,5/2 160 meter.

Bollnäs 5 september

Ulf Ohlsson körde Annelie Lagergren-tränade Flaga som fick dela segern med Jan-Olov Perssons Guli Komet. Persson var tämligen säker på att han var först trots att speakern ropade ut Flaga som vinnare.

Segertiden blev 1.29,1a/2 140 meter.

Ulf Eriksson vann med Krister Jakobsson-tränade Jeppas Qurt som säkert tog ned ledande Diggerman. Ulf vann dessutom med Nicklas Westerholm-tränade Flight Danseur.

Östersund 7 september

Stefan Arvidsson har en kapabel sexåring i B.B.S.Jhonny som tog tredje segern i fjärde starten.

Trots en kort galopp från start kunde han komma fram fint och avgöra på 1.16,0/2 160 meter sedan han travat 1.15,1/2 000 meter.

– Han fick en fraktur och har varit borta därför, förklarade Stefan.

Romme 8 september

I V64-finalen löste det sig bra för Magnus Träff-tränade Queer Fish som sedan ledarna avlöst varandra därframme fick andra ytter.

– Jag var jättenöjd med att få andra ytter, kommenterade körande Kaj Widel som sedan måttade in segern på 1.10,9a/1 640 meter.

– Det är fantastiskt. Han är åtta år och blir bara bättre, tillade Kaj efter en blick på sin klocka.

– Jag konstaterade bara att jag kört under 1.10,0 sista varvet och på det sättet, förklarade han.

I kvällens första lopp skrällde Peter Eriksson med egentränade Wing Man som avslutade starkt till en säker seger.

– Han har tränat bra men inte bjudit till i lopp så till den här starten hade vi satt på ett s k Can´t See Back, förklarade Peter efter segern på 1.17,5/2 140 meter.

Solänget 9 september

Quantum Estelle och Närby Panik. Så heter Bollnästravets två senaste V75-vinnare. Vid helgens tävlingar på Solänget visade båda upp riktigt starka prestationer. Jenni Åsberg-tränade Quantum Estelle vann från dödens för Tomas Pettersson och Daniel Selins Närby Panik reparerade en startgalopp för Peter Eriksson med att på ett suveränt sätt spurta till seger.

– Jag hade inga segerfunderingar i sista kurvan utan trodde möjligen att vi skulle kunna bli trea, sade Peter.

– Men jag ryckte tussarna hundra kvar och chansade lite, fortsatte Peter efter segern på 1.25,9g/2 140 meter. Nästa start för Närby Panik blir DubbelCupens final på hemmaplan nu på lördag.

Jenni Åsberg har nyligen flyttat licencen till Bollnäs och formhästen tog andra raka V75-segern när hon vann på 1.13,6a/2 140 meter.

MATS PERSSON


Varmt välkommen Jenni H Åsberg som A-tränare vid Bollnästravet!

1 februari 2010 drog Jenni H Åsberg igång som proffstränare inne på stallbacken på Gävletravet. Nu går hon in i en ny fas i sin tränarkarriär. I fredags, den 8 september, flyttades Jennis A-licens till Bollnästravet.

Sedan något år tillbaka har Jenni och Bollnästränaren Tomas Pettersson varit ett par och i somras flyttade de ihop hos Tomas på Runemogård som ligger 1,3 mil från Bollnästravet. Och nu har de bestämt sig för att fortsätta att arbeta tillsammans

Ja, nu tar vi nästa steg i våra liv”, säger 32-åriga Jenni om beslutet.

Vad har du haft för känslor kring det här beslutet?

Vi känner båda två att det här är rätt val. Vi har ett krävande jobb och det tar mycket tid att driva en egen rörelse. Att få ihop ett förhållande när vi bor på varsitt håll är inte lätt. Det har fungerat bra och underlättat i vardagen för oss sedan vi flyttade ihop i somras. Nu får vi mer tid att fokusera på våra rörelser och kan stödja och hjälpa varandra att utvecklas. Det är mycket roligare att jobba och vi mår bättre i vardagen också”.

Vårt mål framöver är förstås att vi ska kunna förbättra kvaliteten på allt vi gör tillsammans”, säger Jenni.

Södra Hälsinglands Travsällskap hälsar Jenni varmt välkommen som A-tränare vid banan och önskar Jenni och Tomas lycka till framöver!


Starka insatser på V75

SOLÄNGET. Quantum Estelle och Närby Panik. Så heter Bollnästravets två senaste V75-vinnare. Vid helgens tävlingar på Solänget visade båda upp riktigt starka prestationer. Jenni Åsberg-tränade Quantum Estelle vann från dödens för Tomas Pettersson och Daniel Selins Närby Panik reparerade en startgalopp för Peter Eriksson med att på ett suveränt sätt spurta till seger.

– Jag hade inga segerfunderingar i sista kurvan utan trodde möjligen att vi skulle kunna bli trea, sade Peter.

– Men jag ryckte tussarna hundra kvar och chansade lite, fortsatte Peter efter segern på 1.25,9g/2 140 meter. Nästa start för Närby Panik blir DubbelCupens final på hemmaplan nu på lördag.

Jenni Åsberg har nyligen flyttat licencen till Bollnäs och formhästen tog andra raka V75-segern när hon vann på 1.13,6a/2 140 meter.

MATS PERSSON


Spitcam Jubb är verklighetens Vinnie

”Ingen dröm är för stor” säger man i ATG-reklamen om Vinnie. Ett påstående som verkligen stämmer in på Micael Broberg och hans Spitcam Jubb. Nu är han nämligen en av femton som är kvar inför söndagens Mastersfinal där han kommer att ställas mot den verkliga europaeliten.

– Att drömma om att vi ska slå Bold Eagle på Vincennes känns lite för stort, sade Micael tidigare till Sulkysport, men som sagt ”ingen dröm är för stor” och även om Spitcam Jubb har tjänat minst pengar av alla i loppet så vet vi ju att han är van att slå ur underläge, det har han gjort många gånger förr.

De 15 just nu kvarstående hästarna i finalen av UET Trotting Masters (lägst prissumma först):

Spitcam Jubb (Micael Broberg)

Cruzado dela Noche (Stefan Melander)

Twister Bi (Jerry Riordan)

Volstead (Stefan Melander)

D.D.'s Hitman (Petri Puro)

Midnight Hour

Carabinieri (Peter Untersteiner)

Ringostarr Treb (Jerry Riordan)

Dante Boko (Lutfi Kolgjini)

On Track Piraten (Hans R Strömberg)

Valko Jenilat

Aubrion du Gers

Bird Parker

Oasis Bi (Stefan P Pettersson)

Bold Eagle