BOLLNÄS 22 NOVEMBER


Jan-Olov Persson inledde torsdagskvällens V5-omgång genom att vinna Andungens Minne med storfavoriten Bellfaks. En häst som stallet håller högt och som nu släpptes till ledningen efter dryga halvvarvet och hade sedan allt under kontroll.

– Det är en stor talang och med hjälp av ett fantastiskt engagemang av skötaren Jennie Pettersson har vi fått honom så här fin, sade Jan-Olov Persson, som fick ytterligare en tränarseger på V5 genom B.W.Sessa.

Ulf Ohlsson måttade in den favoriten sedan andrahandaren Lill Brisa galopperat i ledningen halvvarvet från mål.

– Hon var väldigt osäker förut, men nu har hon utvecklats och skött sig på slutet, kommenterade Ohlsson som även vann V5-finalen med Markus Pihlström-tränade Highspeed Dynamite efter avancemang till utvändigt ledaren varvet från mål.

– Han är lite entaktad och lite speciell i stilen, men lever på styrkan och kändes fin ikväll, sade Ohlsson.

Kvällens tredje seger tog Ohlsson på V4-spelet med Leif Jonssons Hulte Vilda som från ledningen avslutade medan ett 1.30-varv och höll konkurrenterna bakom sig.

– Hon var rejäl från start och kändes sedan fin hela vägen, sade Ohlsson.


Super Zantos och Ante Lisell tog sin  andra raka seger på Bollnästravet efter att också han tidigt avancemang till utvändigt ledaren. Han fick dock kämpa hårt för att ta sig förbi ledande 50-oddsaren Falcon Scott. Segertiden blev 1.13,0/1 660 meter.

– Han är ruggigt fin och kämpar in i mål, sade Ante.


Clara Jonasson och VästerboFeelsoFine blev lösningen på montéloppet, sedan hon svarat ut favoriten Trust De Luxe sista biten. Clara som på eftermiddagen fick frågan om hon kunde ersätta uppsatta Lena Fritz.

– De ringde mig på eftermiddagen och frågade om jag ville rida ”vi har en häst som vi tror vinner”, sade Clara, och fortsatte;

– Det var en jättefin häst. Vi kom igenom bra men han svarade för en bra insats.

Clara fick dessutom avrunda kvällen bakom Fredrik Fransson-tränade Highway Patrolman som fick sitt lopp och lätt avväpnade favoriten Fudge Ås över upploppet.

– Han skall ha sina lopp och vakna på rätt humör, då är han bara bäst, sade Clara.


Rikard Skoglund segrade i tvååringsloppet med Mattias Djuse-tränade Jana Polly Boko som hade bäst spurtkrut när det skulle avgöras. Segertiden blev 1.18,3a/2 140 meter.

– 500 kvar var jag inte med i matchen men när jag lyfte ut henne fick hon bra fart., sade Rikard.

Oskar Kylin Blom har haft ett fantastiskt år och vann den här dagen med Krister Jakobsson-tränade Elevenafter One, trots att hans planer sprack.

– Jag hade gärna velat köra i ledningen, men Kevin ropade i första sväng att han kulle köra i ledningen och då var det bara att sitta kvar, sade Oskar som ändå löste uppgiften och segrade på 1.17,9/2 140 meter efter att ha spurtat ned ledaren sista biten.

MATS PERSSONBOLLNÄS 8 NOVEMBER

Peter Eriksson har ett riktigt formstall och med Anders Eriksson i sulkyn har segrarna ramlat in i en strid ström den senaste tiden. På lite drygt två månader har stallet selat av hela nio vinnare och vid sju av segrarna har Anders Eriksson suttit i sulkyn. Nu skrällde duon på V64 med Sassa Will som fick chansen från vinnarhålet.

– Hon öppnade bra och loppet löste sig väldigt bra och hon avgjorde säkert, sade Anders.

– Jag kör väldigt mycket åt Peter för dagen och det känns som att hästarna levererar varje gång och vi är i ett riktigt flyt för dagen både Peter och jag, fortsatte Anders.

Kvällens huvudlöpning var finalen av Anders Kihlströms Minne med 125 000 kronor i förstapris och där blev det en spännande uppgörelsen mellan ledande Golden News och utvändigt favoriten Fortune Mearas som den senare lyckades avgöra i sista stegen. Ulf Ohlsson satt i sulkyn bakom den Svante Båth-tränade storfavoriten.

– Han är riktigt rejäl den här, kommenterade Ohlsson som sparade tussarna fram till upploppet.

– Jag ville sparade dem fram till rakan och han lyckades sega sig förbi, sade Ohlsson efter kvällens andra seger med en Båth-tränad häst.

Kvällen inleddes nämligen av Captain My Captain som tog befälet direkt och trots att han blev tvingad att hålla ett högt tempo, gled han säkert undan till slut. Segertiden blev 1.16,6a/2 140 meter.

– Det var en bra insats och det blev lite tryck i loppet också, sade Ohlsson.

– Vi fick lugna ned tempot lite, men de kom ute i banan 300 kvar och då manade jag på honom och då blev det full fart igen, fortsatte Ohlsson som inte nöjde sig med det utan dessutom avrundade kvällen bakom Winnertakesitall.

V64-avslutningen vanns av Peter Grundmann-tränade Fender och Rikard N Skoglund som smög med som trea och slutligen slog klorna i ledande Arvesöll via 1.25,6 sista tusen.

– De höll bra fart därframme och det var bra att sitta kvar där så länge som möjligt, sade Rikard.

– Han vinner hur lätt som helst och det är en hedershäst, fortsatte Rikard som även vann  ett treåringslopp efter ledning från start till mål med Gunnar Gabrielssons Zenit som tog andra raka. Segertiden blev 1.33,1/2 140 meter.

– Jag fick chansa lite sista hundra för jag ville vinna loppet, sade Rikard som såg slagen ut mitt på upploppet.

Fjärde raka segern blev det för Manne S.E. och Daniel Wäjersten när man vann ett stayerlopp efter ett slutvarv strax under 1.15,0 och är fortsatt obesegrad i ny regi.

Det löste sig bra för Wäjersten som fick rygg på favoriten Prediction och slog sedan av denne till slut. Segertiden blev 1.16,0/2 660 meter.

– Jag tyckte att han hade en lite sämre dag än senast i Östersund, men han gjorde det bra, sade Daniel.

– Han var jättebra som fyraåring och bland annat tvåa på V75 från utvändigt ledaren och det känns som att han hittat tillbaka dit nu, menade Daniel.

V64-omgången inleddes med en rejäl överraskning då Torbjörn Jansson segrade med Veronika Lundström-tränade Enge Lincoln i ett sprinterlopp trots att han satt sist utvändigt varvet från mål. Det var dock bra fart på loppet och han fick draghjälp runt sista kurvan och avgjorde sedan säkert via 1.12,8 sista varvet. Segertiden blev 1.13,2a/1 640 meter.

Favoriten Lill Brisa snabbstartade från bakspår bakom bilen för Claes Eskilsson och även om det gick trögt sista biten höll hon undan för skrällen Trollskärs Modin och segrade på 1.29,9a/2 140 meter.

– Jag har kört bort henne ett par gånger då jag suttit och dragit i henne, så nu fick hon löpa ut och hon svarade hästen hästen som kom, så jag tror att hon trodde det var klart i sista sväng, förklarade Claes.

I montéloppet blev det en varvslång duell mellan ledande Slettvoll Elli och utvändige Sort Gull som den sistnämnde avgjorde för Amanda Hedlund.

Kvällens andra montélopp blev en säker seger för Johanna K Karlsson-tränade Angry Bird Am och Emilia Leo.

– Det blev enkelt, sedan blev hon lite väl frän i ledningen, men hon är bäst när hon för löpa på.

MATS PERSSON