UMÅKER 26 DECEMBER


V75-seger för Peter och Upbeat Music


Peter Eriksson inledde annandagens V75-omgång tillsammans med Upbeat Music. I ett stolopp fick hon chansen från rygg på ledande Dusktodawn Sisu och lyckades avgöra med nos i sin debut på vinterbana. Det var årets fjärde seger för det fyraåriga stoet och den tredje på hennes fem senaste starter. Segertiden blev 1.17,0/2 140 meter.

Brorsan Ulf ville sedan inte vara sämre utan satte dit Lindesbergshästen Rus Can. Ulf körde i sex av sju V75-lopp den här dagen och totalt blev det nära 250 000 kronor inkört, vilket gjorde att han med råge passerade fjolårssiffrorna och har i dagsläget kört in 10,6 miljoner hittills i år.

MATS PERSSON

BOLLNÄS  22 DECEMBER

Det blev en hel del hemmaframgångar vid Bollnästravets årsfinal på fredagskvällen. Bäst lyckades Krister Jakobsson som tog en tränardubbel med hjälp av bröderna Eriksson. Först ut var Narold Vox som var V64-omgångens store favorit och han gjorde heller inget misstag när han för Ulf Eriksson rundade det lilla fältet till en säker seger via 1.12,5 sista tusen, före länge ledande Calle Laday. Segertiden blev 1.15,4/2 220 meter.

– I sådana här gäng känner han på sig att han är bättre än de andra och då sprintar han förbi dem, sade Ulf.

Brorsan Peter satte sedan dit stallkamraten I’ll Fixit som fick fritt från tredje inner och enkelt spurtade förbi ledande storfavoriten My Dream Art.

– Det är en härlig häst det här, kommenterade Peter som även vann med hästen senast han körde.

– Får han bara smyga med så går han rejält till slut. På sista bortre satt jag bra och tittade bakåt så att det inte var någon som skulle komma och täppa till, fortsatte Peter.

Hemmaseger blev det dessutom i V64-avslutningen där Sandra Lund-tränade Pondus Apollo spurtade ned favoriten Doctor Doxey Zenz efter ett lopp i rygg och lucka på upploppet. I sulkyn satt Nicklas Westerholm och segertiden blev 1.15,0a/2 140 meter.

– Det vart helt perfekt, sade Nicklas.

Finalkvällen inramades dessutom av hemmasegrar. Först genom Perflex och Per-Gunnar Persson som fick en bra start från tillägg och följde som trea för att sedan vika ut och avgöra på upploppet. Segertiden blev 1.32,2/2 160 meter.

– Det blev ett trehästarslopp till slut och jag hade lite kräm kvar, sade Per-Gunnar efter segern.

Årets sista vinnare på Bollnästravet blev Thomas Lönns Azrael som ledde från start till mål för sin uppfödare, tränare och delägare.

– Det här lever vi på hela helgen, kommenterade Thomas.

Björlifix hade en enkel uppgift i ett sexhästarsfält för Jan-Olov Persson. Jan-Olov hittade från dubbla tillägg rygg på ledaren varvet från mål och avgjorde sedan lätt via 1.28,8 sista varvet. Segertiden blev 1.29,1/2 180 meter.

– Det var litet fält och några gjorde bort sig, så det löste sig bra, sade Persson.

– Det är en fin häst som kom igång lite sent, men jag tror att han får en fin fyraåringssäsong, fortsatte Persson efter att ha bärgat ett av årets fyra tränarchampionat.

I montéloppet kunde loppets yngste häst, fyraårige Sean Banan ta fjärde årssegern tillsammans med Jenny Brunzell.

– Han verkar gilla mig, konstaterade Jenny om hästen som tränas av Patricia Gordin.

Mikado Amok fick bestämma allt i ledningen för Lars-Göran Söderberg och gled bara undan till slut. Segertiden blev 1.15,9a/2 140 meter.

– Ja, men han har bara vunnit ett lopp i livet så då är man inte så kaxig, sade ”Lalle” och antydde att fyraåringen fortfarande har en del att lära.

Enkelt efter tidig ledning blev det även för Showman Brodde och Kim Moberg. Via 1.12,8 sista tusen lämnade hon konkurrenterna sista biten. Segertiden blev 1.14,5a/2 140 meter.

– Det kändes som att han kunde fortsatt en bra bit till, sade Kim efter sin 25:e årsseger.

MATS PERSSONBOLLNÄS 9 DECEMBER

Lördagskvällens V65-omgång slutade med dubbel-jackpot då ingen lyckades hitta varken fem eller sex rätt.

Det började visserligen med att streckfavoriten Sjö Vinn vann för Jimmy Jonsson,  medan betrodda Uggla i Mossen galopperade dubbelt. Öystein Tjomsland-tränade Sjö Vinn kördes till ledningen efter halva loppet och höll därefter lätt undan för en återkommande Uggla i Mossen.

Sedan började svårigheterna....

Som inleddes med att 106-oddsaren Ljusterös Love jagade som tvåa bakom ledande Sweet Letter och efter att ha vikit ut i sista kurvan höll han farten bäst för Sybille Tinter.

Rauno Pöllänens formstall visade upp Sam Forget som trots utvändigt ledaren i hårt tempo, kunde ta över på sista bortre och dessutom hålla undan hela vägen.

– Jag vet att hon trivs i hårt tempo och körde därefter, förklarade Rauno.

Anders Nilsson-tränade Karlängs Linda rundade sedan till seger tillsammans med Kjell Svanstedt från bakspår på tillägg.

– Jag kände mig hur säker som helst på seger 600 kvar, förklarade Kjell efter segern före Torwall och stallkamraten och vinnarens lillasyster Karlängs Lill.

Favoriten Celeber fick därefter inte en lugn stund i ledningen och den bäddade för Thrilling, som lotsades fram med perfektion av Oskar Kylin-Blom och avgjorde sista biten före mål.

I V65-finalen ledde favoritspelade Carisma Sisu länge och väl och hade flera längder i början av upploppet men denne stumnade och fångades in av Joakim Eskilssons Neverendingdream. Joakim, som liksom Oskar Kylin-Blom i loppet innan, kvitterar ut sin proffslicens vid årskiftet.

I nolloppet visade Stefan Arvidsson upp en fin debutant i Could It Be Magic, körd av Jan-Olov Åberg. Han skuggade ledarduon Chimbai och B.B.S.Westgirl och avgjorde sedan efter strid.

Dagens andra hemmaseger kom sedan genom Magnus Fruncks Sundbo Skipper som vann efter tidig ledning tillsammans med Jan Ove Olsen.

MATS PERSSON